ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 03.12.2011, 00:42
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik noki Prikaz poruke
Score,ne kazem da nisi vecinom u pravu,ali dali zvucis ko da hoces da se vratis nazad u prirodni zivot,ili se to samo meni cini??
Ma ja bih druze ali nista ne moze dzabe...sve povezano ko creva...uradis jednu stvar ona vuce drugu a ta trecu..e tu trecu ti ne bi hteo nikako pa stoga...sedis i cutis...dobro, ne cutis uvek, ali uglavnom..i smisljas sta dalje. Ukratko.
A kad se okrenes, stvari uopste ne stoje tako lose, bar za mene, samo sam ti ja perfekcionista koji uvek hoce sve i 'odma i kad nebih imao neki drugi tesko dokucivi cilj ispred mene, nekako bi mi sve bilo prazno...
Staro 03.12.2011, 00:55
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Ja mislim da ovde u Americi,nema nista prirodno,ne znam sta vi drugi mislite ali ja jos uvek ne mogu da se naviknem na osnovne proizvode,pogotovo meso i mleko-ne pomaze ni organic hrana,ukus ,miris sve je razlicito.E pa sad dali mislite da moze covek da ostane zdrav,da "ne prima vakcine"a da jede svu tu hemiski napumpanu hranu.Hemikalije,vestacke stvari sve je to oko nas,kako mozes da vodis zdrav zivot jedes salate i voce,kad je isto odgajeno sa puno pesticida i sl.I kad pocnes sve tako redom da razmisljas zdravi zivot postane pomalo"utopija".I zato kazem da ne mogu da kazem da su vakcine stetne po zdravlje,a kupiti jagode u januaru i dati detetu je zdrava stvar.
Sad sam tek video ovo...Toliko si u pravu da hrana ovde ima totalno drugaciji ukus! Al sve zavisi gde kupis jagode. Idi na Farmers Market, platis dva tri puta vecu cenu i imas prave jagode, sa malo srece. Vakcine su iste gde god da ih uzmes i sa moje strane gledista ne stoji na strani koja te brani od lose hrane (??jos nisu izmislili takvu, ali ako ima protiv pusenja, sigurno ce biti i od lose hrane, mozda i od gladi- nauka je to, ko zna?) nego je na celu svih ostalih sranja kao najvece od njih.
Staro 03.12.2011, 02:53
noki noki je offline
Stari vuk

YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Dobro ali evo jednog primera oko delovanja vakcine.Secas li se Medzik Dzonsona,15 i vise godina je proslo kako je objavio u javnost da je zarazen HIV virusom,i onda su se vec oprostili od njega ko da je "ne daj boze" vec umreo,sve ove godine na njemu isprobavaju vakcine,lekove i sl,i ne da je izlecen,ali jos uvek posle toliko godina zivi i radi,a HIV virus mu je uveliko ublazen pomocu ovih medicina.Pa sad ti kazi dali da verujemo ili ne ovim vakcinama
Reply With Quote
Staro 03.12.2011, 10:06
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Jao Score bas si uzdrmao forumase svojim nesebicnim postom o komercijalnom tj. stetnom nacinu ishrane i zivota u USA. Prosto da se covek zapita da li zaista zeli da ga izvuku na lutriji ili ne?!
Poz.
Reply With Quote
Staro 03.12.2011, 19:43
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Jao Score bas si uzdrmao forumase svojim nesebicnim postom o komercijalnom tj. stetnom nacinu ishrane i zivota u USA. Prosto da se covek zapita da li zaista zeli da ga izvuku na lutriji ili ne?!
Poz.
To ti je sto ti Mijane, prijatelju. Bolje da se pitas sad nego posle. Samo jedna stvar da svima bude jasna, onima koji jos nisu otisli, ovde cete imati mnogo toga sto tamo gde ste sad nemate - ponude za posao, mogucnost da kupite auto itd, ali necete imati gomilu stvari koje imate sada - dobra klopa, normaln zdravstveno, itd.Ovde cete ziveti u sistemu koji se specijalizovao da od vas izvuce novac na milion nacina, ponekad potpuno nepredvidljivih i skoro uvredljivih. Evropa je za US kao svemirski brod i Yugo, gde je Yugo USA. I nemojte pogresno da me shvatite vi koji citate, nisu u pitanju pare nego nacin zivota. Samo jedan primer, ovde se vecina poslova, (ovde-California) placa od 8,5$ do uglavnom 10$ na sat sto je suma kiju sam ja kao najnizi gastarbajter na totalno crno dobijao u Nemackoj davne 1985!! Pa sad vi vidite i ljudi to uglavnom prihvataju. Ja nisam u toj grupi i nisam ogorcen to je samo moja observacija. Sa druge strane imas ljude koji zaradjuju 400.000-600.000 $ godisnje, advokati i to. Normalnim radom.nemas sanse da dodjes do nekih vecih para jer ti sistem koji cuva i sluzi bogate nece dozvoliti. Moras biti u biznisu ili nista, ako vec nisi lokalno edukovan advokat ili doctor. A credit rating je totalno druga horor prica za ljude koji nemaju nikog da im drzi ledja.....
Staro 04.12.2011, 08:01
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Poz.
Znas sta, mogu ti samo reci da je upravo tako kako je Score opisao. Ja ne znam da li se to razmisljanje i prihvacanje mijenja vremenom, jer i Score i ja smo tu odnedavno, dosli smo u mjesec-dva razlike - i vidim da imamo potpuno ista razmisljanja. Ja nekim svarima ne mogu da se nacudim, niti da vjerujem kako su ameri to sebi dozvolili.

I sta da ti kazem, tu sam, i drago mi je da sam dosla - neka sam, necu da cijeli zivot sebi govorim "sto nisam....ah da jesam..." A nekako smo u pravo vrijeme i dosli - krenem citati vijesti s nasih prostora, pa kazem sebi "suti, dobro je...", tako da je par godina ovdje taman...

A interesantno je pravo kad pricas s nekim ko je tu duze, ili s nekim amerima... njima je sve super, sve tako normalno... i onda mi stanemo, reko da nije "do nas"!
Ma jok, da se vratimo na temu, mora da nesto stavljaju u vodu, pa treba vremena da djeluje!
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Reply With Quote
Staro 04.12.2011, 16:09
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Lako je nama debatovati na temu kad smo ionako svi vakcinisani u nasoj domovini, tamo je to bilo isto tako obazvezno...
Reply With Quote
Staro 04.12.2011, 16:39
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Sa druge strane jedina vakcina sto je uopste ne odobravam je vakcina protiv gripa,ipak mislim da je bolje sam da steknes imunitet mozda i gresim ali to je samo moj stav
E vidis, meni je vakcina protiv gripe pomogla da se resim dosta muka, i bolnickog lecenja. Kao osoba sa slabijim imunitetom, a i problema sa srcem preporuceno mi je da uzmem vakcinu protiv gripe. Sto ja naravno nisam uzeo jer ni ja nisam odobravao. Onda sam opet zaglavio u bolnici zbog jedne obicne gripe. izadjem iz bolnice, primam vakcinu, prodje zima i prolece meni nista. Sl god nista od vakcije(moj eksperiment) i opet blnica. Od tad uzmem vakcinu i iskreno ne razmisljam. S druge strane moj otac koji je operisao srce, ni ne razmislja da ne uzima vakcinu...

To je moja strana gledanja na sve to
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 04.12.2011, 16:57
noki noki je offline
Stari vuk

YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
E vidis, meni je vakcina protiv gripe pomogla da se resim dosta muka, i bolnickog lecenja. Kao osoba sa slabijim imunitetom, a i problema sa srcem preporuceno mi je da uzmem vakcinu protiv gripe. Sto ja naravno nisam uzeo jer ni ja nisam odobravao. Onda sam opet zaglavio u bolnici zbog jedne obicne gripe. izadjem iz bolnice, primam vakcinu, prodje zima i prolece meni nista. Sl god nista od vakcije(moj eksperiment) i opet blnica. Od tad uzmem vakcinu i iskreno ne razmisljam. S druge strane moj otac koji je operisao srce, ni ne razmislja da ne uzima vakcinu...

To je moja strana gledanja na sve to
To je sasvim opravdano,necu da ispadne kao u onoj uzrecici"sit gladnom ne veruje".Ali eto poslednjih nekoliko godina je trend ta vakcina za grip,pa roditelji uvek pozure u ambulantu da daju deci vakcinu protiv gripa da bi bili mirni cele zime-to je ono sto ja ne opravdavam.Kao majka dvoje dece mislim da je ipak bolje da dete stekne prirodno svoj imunitet.
Reply With Quote
Staro 04.12.2011, 22:14
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Lako je nama debatovati na temu kad smo ionako svi vakcinisani u nasoj domovini, tamo je to bilo isto tako obazvezno...
Ako smo mi vakcinisani u domovini, ne znaci da nam je "lako" debatovati na temu vakcinisanja. Pa svako od nas kad ga izvuku vodi svoje dijete sa sobom tamo u USA ili planira da ga rodi tamo jednog dana. Sva ta djeca trebaju proci vakcinisanje. Valjda je prirodno da svako brine za vakcinisanje svog djeteta kao i za samog sebe. Bezveze ti je zakljucak ili zajebancija sa ovakvim osjetljivim pitanjem!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja