![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vuxanne;28088]Nisam ja fotografu ni na koga naletela. Svi stranci su isto tako cekali dva meseca (samo osam ljudi iz moje kancelarije). A ti nisi naleteo na prave informacije. Nauci se da ne pise sve na sajtu, nekad su pravila za strance nesto drugacija...
Nemam ja nervoze, samo me fascinira veca obavestenost nekoga ko kako mi se cini vozacku u ovoj drzavi nikad nije ni vadio...[/QUOTE] :grin: "Ne raspravljaj se s'njim nabodi gaaa,nabodi gaa,nabodi gaaaa" Fotografu ako nemas SSN nece nikakav razgovor ni da zapocinju sa tobom tako da ne znam sta si hteo reci napisavsi da ako nema SSN mora da ceka 6 meseci,SSN je ovde sve ama bas sve i sto ti uradis oni moraju to da ubace na taj broj,ja imam zetove koji imaju drive license sa gold star i obadvojica su izbezumljeno par puta pitali da li stvarno tek nakon 6 mseseci mogu da izadjem na polaganje voznje,one su odgovorile da,i kada su ih pitali zasto je to tako one su rekle da su se neke stvari dosta izmenile,e sad da sam ja imao vozacku dole,mozda bi mogao i ranije ali posto nisam imao vozacku u Srbiji onda je tako kako jeste.
1. prijava oktobra...tamo nekog 2010. 2. 01.05.2011. nisam izvučen 3. 15.07.2011. izvučen case no. EU2012000081xx 4. 10.10.2011. završeni lekarski pregledi 5. 12.10.2011. intervju 6. 13.10.2011. vize u pasošima 7. 20.03.2012. Adios amigos |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vuxanne;28075]Score, svaka drzava ima razlicita pravila za strance i polaganje voznje.
Ja (kad sam bila na F1 vizi) - 2007 u Indijani smela da polazem voznju nakon 2 meseca nosenja "learners permit". Vozacki sam prvi put polozila 1993 i imala sam vazecu internacionalnu. Smela sam da vozim odmah cim sam polozila test ali samo ako mi je neki vozac u kolima sa mnom. Prijateljeva zena polagala prosle godine (2011) - morala je da ceka 6 meseci do polaganja vozackog, nije ranije bila vozac (F2 viza,[b] nema SSN[/b]). Zavisi od drzave do drzave i od toga imate li vazecu internacionalnu vozacku cini mi se.[/QUOTE] Eto Vuksana kaze da moze i bez SSN :) Moze lepo da se napise mail i da se pita koliko mora da prodje od pismenog dela do praktivnog (voznje) u Indijani za rezidente pa da to jednom utanacimo :) |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=highvoltage84;28145]:grin: "Ne raspravljaj se s'njim nabodi gaaa,nabodi gaa,nabodi gaaaa"
Fotografu ako nemas SSN nece nikakav razgovor ni da zapocinju sa tobom tako da ne znam sta si hteo reci napisavsi da ako nema SSN mora da ceka 6 meseci,SSN je ovde sve ama bas sve i sto ti uradis oni moraju to da ubace na taj broj,ja imam zetove koji imaju drive license sa gold star i obadvojica su izbezumljeno par puta pitali da li stvarno tek nakon 6 mseseci mogu da izadjem na polaganje voznje,one su odgovorile da,i kada su ih pitali zasto je to tako one su rekle da su se neke stvari dosta izmenile,e sad da sam ja imao vozacku dole,mozda bi mogao i ranije ali posto nisam imao vozacku u Srbiji onda je tako kako jeste.[/QUOTE] Ma sad svi cekaju 6 meseci do voznje. Promenili prosle godine. Sa i bez SSN. Dosta se taj dokument falsikuje. Totalno su i promenili kako izgleda i dodali neke "security features". Jer ovde ti je vozacka sve i svja. Npr. dobijes dete - u bolnici supruznici daju samo vozacke kao dokaz identiteta i prijave dete (nikakvi izvodi, drzavljanstva, i slicno - sto ti treba kod nas da prijavis dete - gomila a sve mladje od sest meseci). Ako hoces da kupis kola, opet vozacka ti je dovoljna kao dokaz identiteta. Itd. Das im to i izdiktiras SSN i sve moze... Zato sad mi se cini da svim ljudima sa egzoticnim imenima i naglaskom odmah sve salju na proveru kod imigracionog. A lako je to videti - zna se po SSN. Mi koji dodjemo matori imamo slicne brojeve SSN-ova... A mogu ovde da dobiju vozacku i bez SSN - odes u Social Security Administration zgradu i daju potvrdu da ta i ta osoba je legalno u zemlji (npr F2, H4 i slicne vize - kategorija - nonimigrants ) ali nema pravo na SSN i polazu isto kao svi ostali, nema problema jer ovde je svakom auto maltene kao sastavni deo tela. Produzetak nogu. A ti fotograf dodji ovde kod nas u Indijanu pa ih ubedi da utanace pravila i fiksiraju za vek i vjekova. To ovde neces videti, veoma su im cesto nedefinisana i rastegljiva pravila i cesto ih menjaju. Last edited by vuxanne; 12.04.2012 at 16:54. |
|
|||
|
|||
![]()
Moj suprug je imao medjunarodnu dozvolu.Cim smo stigli ovde prosle godine u martu,uzeo je knjigu,naucio i polozio samo written test,i to je bilo dovoljno da mu izdaju vozacku dozvolu ovde(pravu dozvolu,a ne permit) u New Jersey-ju.Sve to je trajalo samo par sati.Sa druge strane ja nikad nisam imala vozacku,ovo je bio moj prvi put.Polozila sam written iz prve,dobila sam permit i kazali su mi da imam pravo da polazem za pravu vozacku tek posle 3 meseca(ili 6 meseci ako nemas 21 godinu).Cim je proslo tacno 3 meseca od dobivanja permit-a ja se uputim u MVC i na road test,polozila sam isto iz prve i dobila moju pravu vozacku dozvolu.:naughty:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam vozila sa medjunarodnom godinu dana. Ako imas medjunarodnu, nije problem da li je sutradan, ili za 2 meseca ili za 6 meseci. Mozes da iznajmis auto sa medjunarodnom dozvolom i kreditnom karticom (e za nju je druga prica kako se dobija - ja sam moju izvadila odmah ali cujem da nije takvo isto iskustvo svima).
A test je smesan, ja nisam tu malecku knjizicu ni celu procitala, samo one podatke o ogranicenjima i znakove dok sam cekala bus za odlazak do mesta za polaganje. Jedno od pitanja je bilo sta bi bilo dobro da imate u kolima ako vas uhvati sneg na putu - tacan odgovor - ceba, nesto za klopu grickalice i slicno... Kakvo crno ucenje... Samo na logiku ides... A imaju obicno u PDF-u da se nadju na sajtovima. Ako hocete da vidite Indijanin evo vam link [URL="http://www.in.gov/bmv/2362.htm"]klikni[/URL] Primer pitanja [URL="http://www.in.gov/bmv/files/Drivers_Manual_Sample_Test_Questions.pdf"]klikni[/URL] Nema nikakvih raskrsnica kao kod nas na tipovanju... |
|
|||
|
|||
![]()
Ma i meni nije bilo problem uopste da polozim pismeni test,ali moj jadan muz u skoli ucio samo ruski jezik,pa sam cak i ponosna na njega posto je i on iz prve polozio a nije uopste znao da prica engleski.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vuxanne;28152]Ma sad svi cekaju 6 meseci do voznje. Promenili prosle godine. Sa i bez SSN. Dosta se taj dokument falsikuje. Totalno su i promenili kako izgleda i dodali neke "security features". Jer ovde ti je vozacka sve i svja. Npr. dobijes dete - u bolnici supruznici daju samo vozacke kao dokaz identiteta i prijave dete (nikakvi izvodi, drzavljanstva, i slicno - sto ti treba kod nas da prijavis dete - gomila a sve mladje od sest meseci). Ako hoces da kupis kola, opet vozacka ti je dovoljna kao dokaz identiteta. Itd. Das im to i izdiktiras SSN i sve moze... Zato sad mi se cini da svim ljudima sa egzoticnim imenima i naglaskom odmah sve salju na proveru kod imigracionog. A lako je to videti - zna se po SSN. Mi koji dodjemo matori imamo slicne brojeve SSN-ova...
A mogu ovde da dobiju vozacku i bez SSN - odes u Social Security Administration zgradu i daju potvrdu da ta i ta osoba je legalno u zemlji (npr F2, H4 i slicne vize - kategorija - nonimigrants ) ali nema pravo na SSN i polazu isto kao svi ostali, nema problema jer ovde je svakom auto maltene kao sastavni deo tela. Produzetak nogu. A ti fotograf dodji ovde kod nas u Indijanu pa ih ubedi da utanace pravila i fiksiraju za vek i vjekova. To ovde neces videti, veoma su im cesto nedefinisana i rastegljiva pravila i cesto ih menjaju.[/QUOTE]Na koju vizu treba da dodjem da bih u Chicagu polagao za kamion odnosno CDL dozvolu bez SSN ? I da li bi to sve moglo da se odradi za 6 meseci? Citao sam da je moguce polagati bez SSN i to bas u Illinois drzavi. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=noki;28167]Ma i meni nije bilo problem uopste da polozim pismeni test,ali moj jadan muz u skoli ucio samo ruski jezik,pa sam cak i ponosna na njega posto je i on iz prve polozio a nije uopste znao da prica engleski.[/QUOTE]
E, kod nas isto. Moj je ucio Nemacki. Isto sam bila ponosna vise sto je razumeo. Nije imao nijednu gresku. Cula sam od nekih nasih u blizini Cikaga da ima i fora da kazu da im treba prevodioc i covek isao sa zenom i sve joj govorio sta da zaokruzi na nasem jeziku. A na drugom mestu znaju za foru da je najcesce najduzi odgovor ispravan pa probavaju tako naslepo. Nemam pojma na kojoj vizi ne bi imao SSN osim F2 i H4 za koje znam da su dependent vize (muz/zena od onih koji imaju studentsku F1 ili radnu H2B). A vecina ostalih mozes da uzmes SSN (npr J1 koju dobijaju preko Work i Travel). Valjda i turisticke su te bez SSN, nista mi drugo ne pada na pamet. A znam da ima na jednom delu foruma teme o kamiondzijama pa pitaj njih. Evo ovde su se bili raspricali [URL="http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=797"]klikni[/URL] |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vuxanne;28174]E, kod nas isto. Moj je ucio Nemacki. Isto sam bila ponosna vise sto je razumeo. Nije imao nijednu gresku. Cula sam od nekih nasih u blizini Cikaga da ima i fora da kazu da im treba prevodioc i covek isao sa zenom i sve joj govorio sta da zaokruzi na nasem jeziku. A na drugom mestu znaju za foru da je najcesce najduzi odgovor ispravan pa probavaju tako naslepo.
Nemam pojma na kojoj vizi ne bi imao SSN osim F2 i H4 za koje znam da su dependent vize (muz/zena od onih koji imaju studentsku F1 ili radnu H2B). A vecina ostalih mozes da uzmes SSN (npr J1 koju dobijaju preko Work i Travel). Valjda i turisticke su te bez SSN, nista mi drugo ne pada na pamet. A znam da ima na jednom delu foruma teme o kamiondzijama pa pitaj njih. Evo ovde su se bili raspricali [URL="http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=797"]klikni[/URL][/QUOTE] Neko mi rece jednom da je polagao na "bosanskom" jel cuo neko za tako nesto? |
|
|
![]() |