ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 18.07.2010, 04:34
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nataly Prikaz poruke
da li je neko konkurisao mozda preko ove agencije ?
http://www.greencardserbia.com/main/index.php
meni je nekada davno stigao mail u spam i ja sam im poslao mail nazad sa nekoliko pitanja i sa kontakt telefonom da mi se jave ali nikada nisam dobio odgovor.
Ja se ne bih igrao, zasto bi njima placala kad je GC lutrija DZ
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Reply With Quote
Staro 18.07.2010, 12:21
nataly's Avatar
nataly nataly je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.06.2010
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg Prikaz poruke
meni je nekada davno stigao mail u spam i ja sam im poslao mail nazad sa nekoliko pitanja i sa kontakt telefonom da mi se jave ali nikada nisam dobio odgovor.
Ja se ne bih igrao, zasto bi njima placala kad je GC lutrija DZ

ok, hvala ti punoooooooo
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 10:10
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno Iskustva vezana za placanje prijave za DV Lotery

Vise puta su me nervirala pisanja ljudi koji kazu da su agencije koje naplacuju prijavu za DV Lutriju nelegalne i prevarantske. Ja licno smatram da nisu, nego da one imaju svoje "cake" kako da za svoje klijente "izvuku" broj. A svaka usluga se placa jer te neko zastupa. Neko je pisao na ovom forumu da je posle par neuspesnih godina, placenom prijavom na nekom sajtu, dobio broj i regulisao kompletnu proceduru kao i oni koji su to besplatno uradili i dobili. Tako pozivam sve one, KOJI SU UPLATILI PREKO NEKE AGENCIJE a DA SU BILI IZVUCENI a isto tako pozivam da nesto napisu i oni KOJI SU UPLATILI PREKO NEKE AGDENCIJE - A NISU BILI IZVUCENI! (ako ih ima).
Da vec razbijemo taj mit sta je prevara a sta ne.
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 10:41
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik curlika Prikaz poruke
Vise puta su me nervirala pisanja ljudi koji kazu da su agencije koje naplacuju prijavu za DV Lutriju nelegalne i prevarantske. Ja licno smatram da nisu, nego da one imaju svoje "cake" kako da za svoje klijente "izvuku" broj. A svaka usluga se placa jer te neko zastupa. Neko je pisao na ovom forumu da je posle par neuspesnih godina, placenom prijavom na nekom sajtu, dobio broj i regulisao kompletnu proceduru kao i oni koji su to besplatno uradili i dobili. Tako pozivam sve one, KOJI SU UPLATILI PREKO NEKE AGENCIJE a DA SU BILI IZVUCENI a isto tako pozivam da nesto napisu i oni KOJI SU UPLATILI PREKO NEKE AGDENCIJE - A NISU BILI IZVUCENI! (ako ih ima).
Da vec razbijemo taj mit sta je prevara a sta ne.

Postoje ljudi koji su izvuceni preko agencija ali CAKE NE POSTOJE. Ko god to kaze i ko god tako nesto reklamira Vas laze. Potpuno je ista mogucnost samo sto ambasada vise puta napominje da ne koristite agencije vec da se direktno prijavite bez agencije sto i ja mislim da je mnogooo pametnije.

Zaobilazite agencije koliko god mozete.
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 11:07
curlika's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Misljenja su jedno, praksa je drugo...Sacekajmo da se javi neko ko ima direktna iskustva a ne nagadjanja i pretpostavke.
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 11:53
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Misljenja su jedno, praksa je drugo...Sacekajmo da se javi neko ko ima direktna iskustva a ne nagadjanja i pretpostavke.
Bavim se ovom lutrijom 14 godina i to "aktivno". Ne znam gde ces bolju referencu od toga. Osim toga iz ambasade je dosta puta pomenuto da agencije nemaju vecu nego manju sansu jer obicno ne pustaju da prodje 1000 aplikacija sa jedne iste IP adrese itd..itd.

Zato savet svima koji ce igrati za DV-2014. Izbegavajte agencije!! Igrajte sami besplatno i sacuvajte broj za sledecu godinu (ja uvek posaljem taj broj sam sebi na Email sa jasnim informacijama u telu poruke da mogu lako da nadjem kad pretrazujem) tako da ja imam sve brojeve od kada su pocele online prijave

.
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 15:22
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Do sada sam muža i sebe prijavila 2 puta, oba puta samostalno na zvaničnom web site-u američke vlade.
Nikada, ali stvarno nikada, taj posao ne bih povjerila nekoj agenciji, a za to je nekoliko razloga, bila prevara ili ne:

1. nikada ne plaćam ono što mogu uraditi sama, nemam novca na bacanje, nego sjednem za kompjuter, ako treba progooglam, skupim informacije i odradim, a prijava za DV lutriju je jednostavnija od 99% obrazaca s kojima sam se u životu susrela;

2. ako se prijavim preko agencije, onda oni imaju moje podatke, adresu, sliku i mogu me prijaviti bez moje kontrole koliko god hoće puta i na taj način me diskvalificirati i te i narednih 10 godina;

3. neko tamo meni potpuno nepoznat dobiva moj konfimacijski broj kojim me može ucjenjivati za koju god želi sumu novca, a i ako im platim, nikako ne mogu biti 100% sigurna da su mi dali ispravan broj.

Vjerojatno ima još dobrih razloga zašto ne ići preko agencije, ali ovi mi padaju na pamet onako na prvu.

DV 2020
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 17:21
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Pa upravo ovo sto si ti rekao je nista drugo nego pretpostavka bez ikakvih dokaza. Osudjujes da je lutrija na neki nacin namestena, a da pri tom nemas nijedan dokaz za tako nesto. No, ako cemo ici tim postupkom (kriv si dok ne dokazes suprotno), i da pretpostavimo da je Amerika ista ko bosna i srbija (gde se sve zivo moze podmititi), onda ajdemo prvo da ukljucimo zdrav razum. Da Amerika hoce da naplati lutriju, uradil bi to sami...ne treba im neki majmun iz Izraela, niti neki Pera Peric iz Bosne sa njihovim agencijama. Stvarno ne vidim odakle ti to da preko agencije imas vecu sansu, ali ako tako mislis....samo napred, niko te ne sprecava da im das pare :-)
Uostalom, eto ti moj burazer koji je igrao preko tog izraelca (usafis) 3x i nije dobio, dok smo mi igrali besplatno i dobili.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 18:52
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

@curlika - mozes meni da platis i ja cu te prijaviti. Nije nikakav problem.

I ja znam jednu osobu koja je jednom paltila preko usafis-a i nije bila izvucena.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 18.04.2012, 19:51
curlika's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

He, he...al ste se ko vukovi bacili na mene a ja samo postavio temu. Izgleda da jos niko nije shvatio sustinu ovog posta. Ne omalozavam ja nista, pobogu, nego samo trazim cinjenice...zaista sad ne mogu satima da trazim gde je jedna cura pisala da je par godina prijavljivala se besplatno pa tek 3 put kad se prijavila preko agencije dobila je.
To znaci da nije prevara drugovi! To znaci da mozes biti izvucen i preko njih mada si doduse platio. Onaj drugi nije platio a isto je izvucen...tacno tako.
Jer mislite da svako zna za ovaj forum i kad su besplatne prijave? Pa ja prvi nisam znao kad je prijava do pre 2 meseca a unazad 14 godina sam svakodnevno na internetu.
Da se opet razumemo. Nikoga ja ne branim i ovo nije post za moja i vasa razmisljanja nego za konkretne ljude koji su imali iskustva sa agencijama. Pa tako, budite kolegijalni pa sacekajte da se tako neko javi "ko je prevaren" ili ko je bio izvucen.
To bih mogao porediti sa recimo situacijom: Imam band koji super svira, sa super muzicarima i sad trazim misljenje od ljudi koji su nas slusali....a javljaju se ljudi koji nisu slusali vec su slusali ko zna koje amatere kako sviraju i onda ih porede sa mojim band-om. Pogotovo kad neko kaze....svi vi muzicari ste isti!
Ne znam da li je to pravo poredjenje ali sustina na koju mislim je tu. Dakle, i dalje cekamo one koji su se prijavljivali preko agencije i bivali ili ne bivali izvuceni. Mene ostavite na miru, i ja se ko i vi ovde zabavljam i kupim informacije. Sto znam napisem, sto ne znam...ne pisem.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja