![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imam prijatelje kod kojih bih mogla biti do mjesec-dva, ali nemam nikoga ko bi mi mogao dati preporuku. CV sam e-mailom slala i odavde na desetine adresa, tako da s čekanjem na odgovor imam iskustva i znam da od toga nema ništa. Ono što bi bila strategija "on d fejs of d plejs", zbog čega bih i išla u Kanadu, je obilazak firmi, doslovno od vrata do vrata - "dobar dan, ja došla". Mislim da jedino na taj način imam šansu da nađem nekoga ko bi mi dao job offer, ali ono što ne znam je jesu li poslodavci generalno spremni da se angažiranju oko sređivanja papira za nekoga ko nema radnu dozvolu. Ja znam da to teoretski može, da je to legalan proces i za imigraciju i za dobivanje radne dozvole, ali ne znam da li funkcionira u praksi. Znam ja da je to sve kocka (DV lutrija, Kanada kocka - divota ![]()
DV 2020 Last edited by NightSky; 25.04.2012 at 09:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citava CEC imigraciona klasa je i zasnovana na WP i 2 godine iskustva, a njihov premijer je prosle nedleje rekao da ce ova kategorija biti jako znacajna u daljim planovima oko imigracije ...e sad, da li se vasa diploma priznaje, da li mozes da je sertifikujes, koliko to traje itd...mozda mogu za pocetak na nekoj 'nizoj' poziciji da te zaposle...to su stvari koje zaista ne znam... Da ides od vrata do vrata...to je nezivodljivo Jedina sansa je gde je u oglasu data mogucnost osim emailom, da se CV dostavi licno, pa da tu probas da se nametnes.... Takodje , ne zaboravi kad saljes CV iz Srbije (ili Evrope), prve stavke posle imena su adresa i mesto stanovanja...oni cim vide da nisi u Kanadi....odmah te stave sa strane Ovde kad dodjes, stavis adresu svojih prijatelja..onda oni vide da si u Kanadi,pa te mozda i pozovu.....pa na intervjuu pokusavas da se dokazes da si vredna procedure LMO ..tako ja to vidim, sto ne znaci da je tako u praksi...oov su samo moja zapazanja |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Iskreno, nadam se lutriji, ovo je više rezervna varijanta, ali mi je itekako bitna, jer ono je ipak lutrija. Samo još jedno pitanjce: Zašto kažeš da je obilazak firmi od vrata do vrata neizvodiv? Ja sam gledala stranice mnogih firmi, na dosta njih piše da su "stalno u potrazi za motiviranim stručnjacima koji bi doprinijeli...", a nemaju baš konkurs, nego više kao otvoreni poziv da im se može poslati CV. Misliš da bi bio problem nazvati telefonom, najaviti se i odnijeti rezime lično, ako nema konkursa?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ako se zelis testirati da li imas dovoljno poena za Federal Skill Worker idi na http://www.cic.gc.ca/app/ctcvac/english/index na tom sajtu ces naci sve info koji te interesuju |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
komentarisao sam oglase iz novina ili sa interneta .... ko ne pokusa, ne zna sta je propustio u zivotu... svakako za takav vid nametanja ti je potrebno solidno znanje engleskog jezika.. na daljinu je to dosta tesko..ti ga pitas preko skype...ja bih dosla..jel znas nekog?...oni kazu..pa ne znam, mozda, pitacu...i na tome se zavrsi... a ovde kad si ovde, onda to konkretnije ide...izadjete, pa tu neko drustvo..pa svi se raspitaju...uvek se nadje neko ili neka korisna informacija... isto je i nama...trebaju mi nove naocare..gde da idem, gde je najjeftinije...treba mi veterinar...traba da kupim auto....uvek dobijes najbolji info od ljudi koji tu vec zive.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() I ja sam to razmišljala, sve je lakše na licu mjesta, džaba i mail i skype, metoda face to face je nezamjenjiva. Možda i vrijedi rizika. Ako ništa drugo, bar vidjeti Kanadu...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kanadjani i dalje ne koriste internet u velikoj meri, sto se tice postovanja ponuda za posao u lokalnim novinama cesto mozes videti doci licno ili poslati cv fax-om..email se ne pominje (nije pravilo, ali se cesto moze videti) ono sto mozes videti na 'job bank'...ili slicnim sajtovima, to su uglavnom 'namesteni oglasi'...to jest firme koje su vec nasle stranca za taj posao, ali su duzne da daju oglas na 14 dana...kako bi se javio neko adekvatan... i kad ne nadju nikoga, onda salju zahtev za izdavanje LMO ako imas sredstava da dodjes u Kanadu, dodji i pokusaj.... takodje i USA ti je jako blizu, moze turisticki i tamo..i odmah da se uveris u kvalitet i razlicitost zivota u ove dve zemlje arhitektonski receno...cista katastrofa ![]() Last edited by botexag; 25.04.2012 at 17:56. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trenutno je ovo samo skupljanje informacija, a čim (i ako) se steknu financijski uslovi, suprug i ja planiramo u "izvidnicu", ako prije toga lutrija ne upali.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |