![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Najbolju stvar sam cuo od d$d-a kojeg vec duze nema na forumu, njemu je jedan nas covjek rekao kad je d$d tek dosao u USA, nasi ljudi su ti ok dok ti imas manje ili otprilike isto kao i oni. Kad pocnes da zaradjujes malo vise od njih onda tu nastaju problemi, ogovaranja i sl.
Ja nemam pouno kontakta sa nasim ljudima, ali one koje znam su vise nego super.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ja mislim da se ne moze generalizovati. Jednostavno tamo ima ljudi iz svih slojeva drustva i sa raznim interesovanjima. Naci neka slicna interesovanja nije uvek tako lako. Mislim da bi trebali svi biti malo tolerantniji jedni prema drugima i sve ce biti ok
![]() Moja iskustva su uglavnom pozitivna. |
|
||||
|
||||
![]()
I ja sam protiv generalizovanja apsolutno. Ali nazalost, moje iskustvo je takvo. Znas, problem ovdje je sto ljudi misle ako smo sa istog geografskog podrucja, da odmah imamo nesto zajednicko i da samo na osnovu toga postajemo prijatelji. Zao mi je, ali ako nemamo zajednicke interese, ne bismo ni na Balkanu bili prijatelji i druzili se, i apsolutno ne vidim razloga zasto bi ovdje. Opet kaze, u 90% slucajeva ja sam imala negativno iskustvo sa nasim ljudima, ali je zato onih 10% prekrasnih, pametnih, divnih iskustava i ljudi koje sam imala srecu da upoznam i druzim se sa njima. Moja cijela pouka bi bila da novi imigranti ne budu previse entuzijasticni oko pomoci od nasih ljudi i druzenja i sta ti ja znam sta vec ne.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Pa da. Zavisi i gde odu. Recimo gde sam trenutno ja, ne da nema nasih nego nema nikoga iz Evrope...
Mislim da je za snalazenje ovde najvaznija izreka "Uzdaj se u se' i svoje kljuse" sto je moj deda voleo da kaze. |
|
||||
|
||||
![]()
Pa gde mu ti dodjes onda? Ili je to privileged info..razumemo i to...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ako kazem oklen sam, lako mi je naci indentitet a cuvam ga ko guja noge. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja generalno imam sve manje i manje tu nostalgiju. Nekako sam se ovde vec privikao i vise ni ne razmisljam da li se druzim sa nasim ili strancima. Moram priznati da otkada sam se preselio u CA nisam jos nijednom bio u nekom nasem restoranu niti prodavnici (imam neku tursku lokalnu, tu se mogu naci neki nasi proizvodi). Deluje mi da je u Bay Area taj socijalni zivot malo bolji neko mid-west. Verovatno zato sto se ovde zbog IT industrije jako puno ljudi doseljava iz celog sveta, tako da je broj stranaca jako velik. Ipak je drugaciji osecaj u takvoj okolini, nego tamo gde je 95% amerikanaca, a ti si npr jedan od retkih iz evrope. Takodje, klima je daleko bolja...pa i to nekako valjda utice na mentalitet :-) Voleo bih i dalje da mogu cesce otici za Novi Sad da vidim svoje prijatelje i rodbinu, ali stvari su daleko drugacije nego sto su bile u npr. prvih godinu dana, kada je ta nostalgija bas bila jaka. Sto se tice druzenja sa "nasima", ja bih prvo da definisem sta se pod tim smatra. Ako se "nasi" smatra ljudi sa nasih prostora, onda da....imam dosta "nasih" prijatelja koje sam ovde stekao. Ako se pod "nasi" smatra odlazak u nekakve zajednice (uglavnom pod pokroviteljstvom crkve), onda se ne druzim sa "nasima" :-)
|
|
||||
|
||||
![]()
Bilo mi je potrebno citavih 45 sekundi da uz pomoc google-a, broja stanovnika, i demografske slike nadjem u kojem mjestu zivis.
![]() Ovo sam radio jer mi je bilo ekstremno dosadno. ![]()
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Konverzija komentara i ljudi :) | srdjevic | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 1 | 26.04.2008 08:23 |
Ljudi ima li sanse da se nadamo jos uvek? | Goran | Prva koverta | 5 | 30.06.2006 00:48 |
![]() |