![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
jos jedno pitanje, kako polagati za voznju ako nemas svoj auto, a recimo nemas od koga da pozajmis? Pretpostavljam rent a car? Koliko vidim tamo kad se polaze ti treba da dodjes s kolima ne kao kod nas.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vuxanne;31141]Vazi neko vreme samo ako imas uz nju odgovarajucu internacionalnu dozvolu koju mozes da izvadis u automoto savezu (pre sto je bio AMSJ). Ameri svi voze maltene i naravno da postoji nacin da se vozi dok se ne dobije SSN i sva papirologija i otvori mogucnost polaganja za lokalnu vozacku [URL="http://www.usa.gov/Topics/Foreign-Visitors-Driving.shtml"]klikni[/URL]. To zna da potraje. Ja sam svoju izvadila ovde [URL="http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&catid=68%3Ameunardona-dokumenta&id=130%3Ameunarodna-vozaka-dozvola&Itemid=79"]klikni[/URL]. Izlgleda da neke rent-a-kar agencije zahtevaju da je vozacka starija od godinu dana [URL="http://community.usatourist.com/forums/t/96.aspx"]klikni[/URL][/QUOTE]
rentiranje kola nije problem ni ne gledaju mnogo medjunarodnu vozacku dozvolu (posto je na Francuskom i Srpskom) samo prepisu broj sa te dozvole. Ja sam rentirao kola jedno 10 puta do sada :) i nikada nije bio nikakav problem. Jedino sto moze da bude problem jeste sto za polaganje voznje kod DMV-a traze da auto nije iz rent-a-car-a ili da rentacar agencija napise jedan dokument da su saglasni da se polazu testovi u njihovom autu. Takvo pismo ni jedna od vecih rentacar agencija nece da napise :) Za tako nesto mora da se nadje posebna mala lokalna rentacar firma koja ce pristati to da napise. Takodje rentacar ce Vam uzeti depozit od 400$ ako nemate credtinu karticu koji ce Vam kasnije vratiti. Da bi ste rentirali auto obavezna je barem debitna kartica (ne moze u kesu da se rentira). Inace uvalice Vam osiguranje i kad treba i kad ne treba u fazonu (state law) a u opste nije obavezno nego ti sto rade na salteru rade na procenat. Auto obavezno pregledajte pre nego sto ga rentirate jer znaju da se naprave pametni i da kazu ovo ste vi ostetili. Last edited by vrhunski; 26.08.2012 at 20:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Eh jos jedna stvar koju sam zaboravio a trebace Vam :)
Kada rentiras auto iz rentacara DMV ce traziti: - da je full osiguran - da imate to posebno pismo u kome rentacar agencija navodi: "mi toj i toj osobi odobravamo da polaze DMV testove u nasem autu tom i tom" e dodatno obavezna stvar je i da imate nacionalnu vozacku dozvolu (Srbije) ali NOVU ako nemate novu nego imate onu staru (kao ja) onda mora neko ko ima vise od 21 godinu da je dosao sa Vama i da on/ona ima tu novu vozacku ili California state vozacku. :) ako ni to nemate e onda mozete da se slikate posto ne prihvataju ni notary. (tj ni da prevedete tu staru). |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vrhunski;31153]Eh jos jedna stvar koju sam zaboravio a trebace Vam :)
Kada rentiras auto iz rentacara DMV ce traziti: - da je full osiguran - da imate to posebno pismo u kome rentacar agencija navodi: "mi toj i toj osobi odobravamo da polaze DMV testove u nasem autu tom i tom" e dodatno obavezna stvar je i da imate nacionalnu vozacku dozvolu (Srbije) ali NOVU ako nemate novu nego imate onu staru (kao ja) onda mora neko ko ima vise od 21 godinu da je dosao sa Vama i da on/ona ima tu novu vozacku ili California state vozacku. :) ako ni to nemate e onda mozete da se slikate posto ne prihvataju ni notary. (tj ni da prevedete tu staru).[/QUOTE] Hvala na info, koliko vidim nista od polaganje dok se nesto ne kupi :-). |
|
|||
|
|||
![]()
pa mozes ja sam zavrsio upravo na taj nacin :-) .
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=vrhunski;31153]Eh jos jedna stvar koju sam zaboravio a trebace Vam :)
Kada rentiras auto iz rentacara DMV ce traziti: - da je full osiguran - da imate to posebno pismo u kome rentacar agencija navodi: "mi toj i toj osobi odobravamo da polaze DMV testove u nasem autu tom i tom" e dodatno obavezna stvar je i da imate nacionalnu vozacku dozvolu (Srbije) ali NOVU ako nemate novu nego imate onu staru (kao ja) onda mora neko ko ima vise od 21 godinu da je dosao sa Vama i da on/ona ima tu novu vozacku ili California state vozacku. :) ako ni to nemate e onda mozete da se slikate posto ne prihvataju ni notary. (tj ni da prevedete tu staru).[/QUOTE] Nisam shvatio najbolje, kad iznajmljujes auto koristis medjunarodnu vozacku, ili mozda mozes sa srpskom nacionalnom ali novom? Takodje nije mi jasno kako si ti resio situaciju, nemas ssn, nemas kreditnu karticu a hoces da rentiras kola? |
|
||||
|
||||
![]()
Za rentanje kola ti ne treba SSN.
Za rentanje ce ti trebati Internacionalna vozacka. Ona ti vazi prvih 6 mjeseci.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li je moguce dokazati radno iskustvo ukoliko nije zavedeno u radnoj knjizici. | zed015 | Vaša strana | 7 | 18.08.2015 13:22 |
Dali na nekoj par mu treba I134 | antoniomk | Prva koverta | 12 | 06.01.2011 22:57 |
Dv 2010: Dali ima jos sansi za NL??? | martinwerdel | Prva koverta | 77 | 29.07.2010 01:51 |
![]() |