![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Landlord, California baby, oni nikad ne mogu da ostave stvari u kolima. :-)
|
||||
|
||||
![]()
Vracanje depozita nije sigurno, kao ni transfer "secured" u pravu kreditnu karticu. Ne znam da li je to samo trenutno tako ili ce mozda promeniti na staro u buducnosti. Ono sto znam je da ja posle vise od godinu i po dana i dalje imam "secured" sa istim pocetnim limitom i receno mi je da ne mogu da je pretvore u klasicnu kreditnu karticu. Medjutim i pored toga se apsolutno slazem sa tobom da su vise nego OK banka.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Generacija DV2009 Last edited by Misa; 02.06.2012 at 18:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Ja bih jako voleo da mogu da iskoristim ovo sto si napisao, ali Capital One je online banka. Nema filijala, sve se radi ili putem interneta ili telefona. Ali, na kraju krajeva, nista me ne kosta da ih u buducnosti opet pozovem i probam, pa javljam ako urodi plodom.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Što se tiče filijala, u Hjustonu ih ima. |
|
||||
|
||||
![]()
Sto se mog iskustva tice a vezano za kreditne kartice ja nisam imao problema ni sa Bank Of America i njihovim secured karticama ( dobio sam je na 500$ sa istim depozitom koji mi je tacno nakon godinu dana vracen i kartica otkljucana i plus dobio sam njihovu cash rewards karticu tako da sada imam njihove 2 kartice), a ni sa Best Buy-em. U best Buy sam otisao sa drugom i otvorili smo karticu gde sam ja bio glavni nosilac a on je bio garant za mene posto je tada imao kreditnu istoriju a ja bash i ne neku i iznos je bio na kartici 1200$ pocetni. Capital One mi stalno salje ponude ali za sada nisam popunio aplikaciju za njihovu karticu...inace su oni kupili koliko mi se cini HSBC banku koja je bila davalac kredita u Best Buy radnjama tako da sada uslovno receno imam karticu kod njih
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Treba napomenuti da su se stvari malko promenile od 2008 i 2009 godine. Tada je bilo 200x teze dobiti bilo sta. Cela drzava je bila u kolapsu. Sada su banke dobile pare od drzave i mogu da rade ono sto su i ranije radile (oprobana varijanta), deliti kredite sakom i kapom....dok traje, traje....kada pukne, opet ce im drzava dati pare...i idemo ponovo :-)
Sto se amexa tice, kao prvo kada pozoves njih telefonom javi ti se odmah osoba (nema nikakvih automata i sl). Preko njih mozes kupovati karte za bilo sta (a cesto i za rasprodate utakmice itd). Kada kupis avionsku kartu preko njih, osiguran ti je prtljag...osigurana su ti razna cuda.....ako se dese problemi na aerodromu i sl, samo ih nazoves i sve sredjuju. Stvarno su ekstra. Poeni i ostalo su posebna prica. Ja imam samo firmin Amex, ali koristim Chase Saffire koji pokusavaju da im naprave konkurenciju. Cena kartice je slicna ko Amex (nekih 95$ godisnje). Ja sam prezadovoljan i daleko mi se vec isplatilo. Kao prvo, imaju odlicnu promociju gde vec u startu mozes isplatiti par godina te kartice samo u poenima. Potom, isto vazi ovo za telefon...odmah se javi osoba (amerikanac....ne tunguzija) i sve sredjuje. Sto se poena tice, ako rezervises avionske karte preko njih, dobijas jos 20% poena na to. Poene mozes koristiti za sve i svasta i nisu ograniceni jednim miles programom, nego mozes prebaciti gde god hoces (ili kupiti kartu preko njih). Ono sto je meni jako bitno su i ta silna osiguranja koja su mi nekoliko puta ustedela novac (kod rentala). |
|
||||
|
||||
![]()
Eto vidis, svako ima razlicito iskustvo. Ukoliko dobijest pravu kreditnu od druge banke, uvijek mozes da zatvoris secured card i dobijes svoj depozit za 7 dana. Mada, opet ponavljam, ja sam se zeznula i tako smanjila znacajno svoj kreditni skor.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Znam da postavljam teško pitanje jer sve ovisi od grada do grada al koliko bi po vašem mišljenju za prvu trebalo ponijeti zelenih novčanica dok malo ne staneš na noge. Znači dok ne nađeš posao, središ stan....... itd.
Evo ako tko ima prijedlog kakav ili da netko podjeli svoje iskustvo.... Da li uzet kredit s odogodom plaćanja pa uplaćivat iz USA na račun ili neka druga opcija??? Kad možeš ostvarit uvjete za kredit tamo.....? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Znaci skupi sve sto imas i pici, bolje kasnije da stedis pa da to vratis nego da se sjebes na pocetku. BTW ja nemam pojma kako je u velikim gradovima i ima li tamo gradskog prevoza, ali ovde kod mene radnja mi je na 20 minuta peske, al do nje se moze samo kolima :-). Srecno!!! |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |