![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pokrecem temu ponovo da bi ljudi koji bi se eventualno useljavali u stanove dobili svaku vrstu pomoci od ljudi koji su ili vec tamo ili imaju predstavu o tome kako je sa stanovima:
Naime, ja svakako planiram da iznajmim stan, i raspitao sam se oko potencijalnih stvari u stanovima, te cu potvrditi ono sto je Zana napisala na prvoj strani ove teme: stanovi uglavnom dolaze sa kuhinjama i ormarima, tako da je tu sve obezbedjeno. Konkretno, ono sto u stanovima postoji jeste: mikrotalasna, frizider, masina za pranje sudova, sporet/rerna, sudopera, kao i venecijaneri i osvetljenje :) Za sve ostalo se ide u kupovinu. Voleo bih da neko od novijih clanova i onih koji su u skorije vreme otisli napisu nesto za nas kako i gde jeftinije da prodjemo, gde da uglavnom trazimo, i sta da trazimo. Konkretno, iskustva sa: kupovinom kreveta, lampi, posudja, trpezarijskih stolova, usisivaca i slicno :) |
|
|||
|
|||
![]()
Vidi kolega, imas dvije opcije kad iznajmljujes stan: namjesten/furnished ili nenamjesten /unfurnished.
Evo kod mene je npr dosao furnished (1 bdr): znaci pored osnovnog: masine za sudje, frizidera, sporeta dobila sam i sto i dvije stolice, u dnevnoj sobi kauc sa jos jednom foteljom, tri mala stolcica, dvijelampe na njima, u spavacoj krevet, jos jedan nocni stolcic, lampa na njemu, onda dresser (sa 5 ladica) i jos jedan sa 3 ladice, built in closet. Ako bi radije nenamjesten evo par savjeta: ako si u gradu koji ima univerzitet, koledz pogledaj sa njihovim YMCA, ja sam bas volontirala za DUMP and RUN Sale i gledala cijene kauc (trosjed), dvosjed i fotelja sve za $70. Dan kasnije sve je bilo half off, a drugi dan nakon 2 pm sve je bilo FREE. (Da nisam imala namjesten stan uzela bih si set ovih kauca jer su bili samo godinu dana stari, izgledali novi (jedan veliki realtor je donirao preko 50 kompleta ovih : radili zamjenu namjestaja u svojoj zgradi i donirali "stare" nama) Onda pogledaj u second hand stores: kod nas ovdje ima REhabitat (Habitatfor Humanity) koji imaju svoju prodavnicu i prodaju sve, YMCA skuplja donacije u namjestaju, posudju, knjigama, ma svemu od studenata i onda to prodaje u dva dana. Goodwill je second hand store, a i Salvation Army. Ljudi ovdje ostavljaju svoj stari namjestaj na ivicnjak/CURB? i to je onda slobodno za uzeti. Ili na Craigslisti imas Free sekciju, pa ko se prvi javi dobije. Yard sales su isto dobra opcija, ali za to moras imati auto, neke lokacije su predaleko za voznju busem. Eto, nadam se da sam pomogla bar malo. [QUOTE=Vangelistexas;33066]Pokrecem temu ponovo da bi ljudi koji bi se eventualno useljavali u stanove dobili svaku vrstu pomoci od ljudi koji su ili vec tamo ili imaju predstavu o tome kako je sa stanovima: Naime, ja svakako planiram da iznajmim stan, i raspitao sam se oko potencijalnih stvari u stanovima, te cu potvrditi ono sto je Zana napisala na prvoj strani ove teme: stanovi uglavnom dolaze sa kuhinjama i ormarima, tako da je tu sve obezbedjeno. Konkretno, ono sto u stanovima postoji jeste: mikrotalasna, frizider, masina za pranje sudova, sporet/rerna, sudopera, kao i venecijaneri i osvetljenje :) Za sve ostalo se ide u kupovinu. Voleo bih da neko od novijih clanova i onih koji su u skorije vreme otisli napisu nesto za nas kako i gde jeftinije da prodjemo, gde da uglavnom trazimo, i sta da trazimo. Konkretno, iskustva sa: kupovinom kreveta, lampi, posudja, trpezarijskih stolova, usisivaca i slicno :)[/QUOTE]
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=mikiSA;33067]Vidi kolega, imas dvije opcije kad iznajmljujes stan: namjesten/furnished ili nenamjesten /unfurnished.
Evo kod mene je npr dosao furnished (1 bdr): znaci pored osnovnog: masine za sudje, frizidera, sporeta dobila sam i sto i dvije stolice, u dnevnoj sobi kauc sa jos jednom foteljom, tri mala stolcica, dvijelampe na njima, u spavacoj krevet, jos jedan nocni stolcic, lampa na njemu, onda dresser (sa 5 ladica) i jos jedan sa 3 ladice, built in closet. Ako bi radije nenamjesten evo par savjeta: ako si u gradu koji ima univerzitet, koledz pogledaj sa njihovim YMCA, ja sam bas volontirala za DUMP and RUN Sale i gledala cijene kauc (trosjed), dvosjed i fotelja sve za $70. Dan kasnije sve je bilo half off, a drugi dan nakon 2 pm sve je bilo FREE. (Da nisam imala namjesten stan uzela bih si set ovih kauca jer su bili samo godinu dana stari, izgledali novi (jedan veliki realtor je donirao preko 50 kompleta ovih : radili zamjenu namjestaja u svojoj zgradi i donirali "stare" nama) Onda pogledaj u second hand stores: kod nas ovdje ima REhabitat (Habitatfor Humanity) koji imaju svoju prodavnicu i prodaju sve, YMCA skuplja donacije u namjestaju, posudju, knjigama, ma svemu od studenata i onda to prodaje u dva dana. Goodwill je second hand store, a i Salvation Army. Ljudi ovdje ostavljaju svoj stari namjestaj na ivicnjak/CURB? i to je onda slobodno za uzeti. Ili na Craigslisti imas Free sekciju, pa ko se prvi javi dobije. Yard sales su isto dobra opcija, ali za to moras imati auto, neke lokacije su predaleko za voznju busem. Eto, nadam se da sam pomogla bar malo.[/QUOTE] NARAVNO! ovakve postove sam hteo da vidim :D hvala mikiSA, ovo je za sve nas gustere lepo uputstvo! Neka se slobodno i ostali jave sa svojim iskustvima :) Ja cu biti u Austinu, Texas, tako da je opste poznato da je bas u njemu jedan od najpoznatijih univerziteta u Americi :) |
|
|||
|
|||
![]()
Mi smo ovih dana presli u drugi stan pa smo kupovali namjestaj [url]http://njujorker.blogspot.com/2012/11/kupovina-namestaja.html[/url]
A sto se tice uzimanja namestaja sa ivicnjaka, u NY nije zakonito jer iznosenjem postaje vlasnistvo grada. Prosle sedmice sam slusao price o ljudima koji su isli u zatvor zbog uzimanja bacenog namestaja. Neobicno, jer NY ima problem sa smecem a ne daju da im neko za dz raskrci ulicu malo.
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam za prvu noc ponela duseke za plazu na naduvavanje iz Srbije posto smo dosli posle ponoci. Sutradan sam otisla u Walmart i kupila bracni krevet na naduvavanje koji smo koristili prvih meseci. A pukli smo bili oko 2000 dolara da opremimo stan svim stvarima od kompjutera, slusalica, do ostalih svih mogucih stvari vezanih za pokucstvo.Sav namestaj smo kupili na garage sale-sovima kojih ima po gradovima.
|
|
|
![]() |