![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Čitajući posljednje stranice ove teme, vidi da smo skrenuli sa puta, odosmo opet na priču o nacionalizmu, vjeri, rasi, boji kože.... pa dokle više o tome pričati i pisati. Možemo li pisati o nekim drugim bitnim stvarima u životu?
|
|
|
|||
|
|||
|
Dreadnot nije kriv. On je jedan dobronamjeran čovjek i htio je predstaviti odgovore iz svog ugla. Kriv je onaj ko je postavio takva pitanja. Takve stvari su lična porodična odluka da li ćes djetetu dozvoliti ovo ili ono vezano za nacionalizam, vjeru, obilježavanje slave i slicno. Ljude ovde zanima kako za vrtić, školu, učenje jezika, bezbjednost djece, tretman stranca i slične teme vezane za djecu. Sve ostalo je lična stvar šta ćeš poneti odavde od rodnog kraja i pripadnosti, i kako ćeš djetetu čuvati korjene ako ti je do toga stalo. Kome je stalo do spasavanja Srbije i ostalih Balkanskih plemena neka ostane u njima pa nek ih spasava sve komplet sa njihovim istorijama ili ode na drugi forum.
|
|
|
||||
|
||||
|
Moj danasnji dan bi bio mnogo lepsi da sam ovo jutros procitao. A poceo je lepo, relativno toplo vreme, petak, jutarnja kafa na poslu. I onda se pojavi kolega i kaze mi: "Ej, jel se secas da sam ti spomenuo da je moj stanodavac poreklom iz Hrvatske?", a onda nastavi sa, "Juce sam mu spomenuo da radim sa tobom, a on mi kaze da je tri meseca bio zarobljenik u srpskom logoru." I ja onda udjem u objasnjavanja tipa rat je to, lose stvari su se desavale svugde... Na srecu poznajem ljude kao ti, pa cu ubuduce nadam se nauciti da budem mudriji.
|
|||
|
|||
|
Ako smem da primetim, jedino sam na ovom forumu video da ljudi bez blama kada odu preko, radi lakseg asimiliranja su spremni da se odreknu svog imena/porekla dok sam izgleda u zabludi bio da se vecina emigranata ponosi svojim poreklom i rado istice odakle je dosla,cuva svoje obicaje i naravno prenosi ih sa generacije na generaciju.Mislim da mozda Italijani najvise drze do toga.A opet, moguce je da su to samo pojedinacni slucajevi, nemam pojma.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Idemo i mi veceras raditi na bebi ,pa kada se rodi eto i mene na ovoj temi o vaspitanju i tradiciji
![]() ![]()
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
mora da su i meni pogledi suzeni. Hm, moram da obratim paznju kako se izrazavam u prusustvu ovako intelektualnih trolovanja a pred decom da zamuknem totalno Odoh u cosak da se stidim sad i da pobegnem pre nego i meni napravis profil i objasnis mi sta je i moj muz u stvari mislio kad je razgovarao sa mnom
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ovako su nas malo previse iscimali u mladosti i detinjstvu pa smo pobegli odakle smo vec dosli, svako ima svoje razloge. Svakom nesto smeta. A Kinez cim dodje ovde uzme neko Americko ime ne bi li se lakse uklopio. Nije ni za jedan mikrometar manje Kinez sto je bio ali to im je obicaj. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by nina-venus; 01.12.2012 at 13:07. |
|
|
||||
|
||||
|
Zanimljivo je kuda je otisla ova tema... neko je postavio pitanje u vezi dece i nacina razmisljanja ili promene nacina razmisljanja o tome kako ih vaspitavati i sta raditi u pojedinim situacijama, pa se nekolicina nas potrudila da da odgovor na osnovu dosadasnjeg iskustva i zivota ovde. Zasto se neko drugi nasao u obavezi da komentarise nase poglede na zivot i da nam deli epitete da smo lakomisleni, romanticni, previse liberalni, uskih pogleda na svet, sirokoumni, banalni i sl., nikako mi nije jasno. Svrha ovog foruma, barem kako ga ja dozivljavam, je da se razmene informacije i iskustva, ma kako subjektivna bila, jer to mozda moze nekome da bude od koristi. Koliko sam upoznat, nismo otvorili debatni klub kako bismo analizirali ispravnost bilo cijih stavova i pogleda na zivot. Mozda se varam...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
![]() |
| Tags |
| bebe, deca, odlazak, roditelji |
|
|