ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 30.11.2012, 20:21
dinna3008 dinna3008 je offline
Drug član

Datum prijave: 20.04.2012
US lokacija: Houston
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Čitajući posljednje stranice ove teme, vidi da smo skrenuli sa puta, odosmo opet na priču o nacionalizmu, vjeri, rasi, boji kože.... pa dokle više o tome pričati i pisati. Možemo li pisati o nekim drugim bitnim stvarima u životu?
Reply With Quote
Staro 30.11.2012, 23:04
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Dreadnot nije kriv. On je jedan dobronamjeran čovjek i htio je predstaviti odgovore iz svog ugla. Kriv je onaj ko je postavio takva pitanja. Takve stvari su lična porodična odluka da li ćes djetetu dozvoliti ovo ili ono vezano za nacionalizam, vjeru, obilježavanje slave i slicno. Ljude ovde zanima kako za vrtić, školu, učenje jezika, bezbjednost djece, tretman stranca i slične teme vezane za djecu. Sve ostalo je lična stvar šta ćeš poneti odavde od rodnog kraja i pripadnosti, i kako ćeš djetetu čuvati korjene ako ti je do toga stalo. Kome je stalo do spasavanja Srbije i ostalih Balkanskih plemena neka ostane u njima pa nek ih spasava sve komplet sa njihovim istorijama ili ode na drugi forum.
Reply With Quote
Staro 30.11.2012, 23:31
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
Prestala sam da se bavim tim stvarima, cak i kolege kad pitaju uputim na Google.
Moj danasnji dan bi bio mnogo lepsi da sam ovo jutros procitao. A poceo je lepo, relativno toplo vreme, petak, jutarnja kafa na poslu. I onda se pojavi kolega i kaze mi: "Ej, jel se secas da sam ti spomenuo da je moj stanodavac poreklom iz Hrvatske?", a onda nastavi sa, "Juce sam mu spomenuo da radim sa tobom, a on mi kaze da je tri meseca bio zarobljenik u srpskom logoru." I ja onda udjem u objasnjavanja tipa rat je to, lose stvari su se desavale svugde... Na srecu poznajem ljude kao ti, pa cu ubuduce nadam se nauciti da budem mudriji.
Staro 30.11.2012, 23:35
Mirko86 Mirko86 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.03.2011
Nepromenjeno

Ako smem da primetim, jedino sam na ovom forumu video da ljudi bez blama kada odu preko, radi lakseg asimiliranja su spremni da se odreknu svog imena/porekla dok sam izgleda u zabludi bio da se vecina emigranata ponosi svojim poreklom i rado istice odakle je dosla,cuva svoje obicaje i naravno prenosi ih sa generacije na generaciju.Mislim da mozda Italijani najvise drze do toga.A opet, moguce je da su to samo pojedinacni slucajevi, nemam pojma.
Reply With Quote
Staro 01.12.2012, 00:14
nina-venus nina-venus je offline
Drug član

Datum prijave: 15.08.2012
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Citat:
Taj sukob od 10 vekova i traje upravo zbog tih "upozorenja" i "objasnjavanja" deci sta moze da im se desi ako su u vezi sa nekim ko je druge vere, rase ili drugacijeg seksualnog opredeljenja. Bas vidim da su ta upozorenja kod dece koja su rodjena ovde urodila plodom - ne znaju jezik svojih roditelja ali znaju za "one tamo Srbe" ili "one Hrvate" ili "one Bosnjake" (ovo radije samo zbog citave situacije svedu na "one Muslimane"). Izlecice se sve to kod mladjih generacija kad ove ogorcene starije generacije ne budu vise sa nama i kad ta suluda predavanja i "upozorenja" prestanu. Toliko od mene na tu temu. Prestala sam da se bavim tim stvarima, cak i kolege kad pitaju uputim na Google. Ne zelim da zivim taj zivot.
Au,Zana,kako ti banalizujes stvari.Za tebe je zaista bolje da deci nista ne objasnjavas
Reply With Quote
Staro 01.12.2012, 00:29
gogecko gogecko je offline
Drug član

Datum prijave: 25.01.2011
US lokacija: St. Petersburg, Florida
YU lokacija: Banja Luka RS BiH
Nepromenjeno

Idemo i mi veceras raditi na bebi ,pa kada se rodi eto i mene na ovoj temi o vaspitanju i tradiciji
Reply With Quote
Staro 01.12.2012, 01:02
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nina-venus Prikaz poruke
Au,Zana,kako ti banalizujes stvari.Za tebe je zaista bolje da deci nista ne objasnjavas
Auuuu Nina, sad si me naterala na razmisljanje mora da su i meni pogledi suzeni. Hm, moram da obratim paznju kako se izrazavam u prusustvu ovako intelektualnih trolovanja a pred decom da zamuknem totalno Odoh u cosak da se stidim sad i da pobegnem pre nego i meni napravis profil i objasnis mi sta je i moj muz u stvari mislio kad je razgovarao sa mnom
Reply With Quote
Staro 01.12.2012, 04:39
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mirko86 Prikaz poruke
Ako smem da primetim, jedino sam na ovom forumu video da ljudi bez blama kada odu preko, radi lakseg asimiliranja su spremni da se odreknu svog imena/porekla dok sam izgleda u zabludi bio da se vecina emigranata ponosi svojim poreklom i rado istice odakle je dosla,cuva svoje obicaje i naravno prenosi ih sa generacije na generaciju.Mislim da mozda Italijani najvise drze do toga.A opet, moguce je da su to samo pojedinacni slucajevi, nemam pojma.
E pa da je nama ona stara Jugoslavija pre svih ovih desavanja ne bi se ni mi trzali ni cimali. Ovako mozemo mi da batalimo tu temu na forumu ali to ce vas kad tad sacekati, neko radoznao pa pita. A pogotovu neko ko nema blage veze sta su i gde su nijedna od tih 6 (7) drzava koje danas tamo imamo.

Ovako su nas malo previse iscimali u mladosti i detinjstvu pa smo pobegli odakle smo vec dosli, svako ima svoje razloge. Svakom nesto smeta.

A Kinez cim dodje ovde uzme neko Americko ime ne bi li se lakse uklopio. Nije ni za jedan mikrometar manje Kinez sto je bio ali to im je obicaj.
Reply With Quote
Staro 01.12.2012, 13:02
nina-venus nina-venus je offline
Drug član

Datum prijave: 15.08.2012
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Citat:
Auuuu Nina, sad si me naterala na razmisljanje mora da su i meni pogledi suzeni. Hm, moram da obratim paznju kako se izrazavam u prusustvu ovako intelektualnih trolovanja a pred decom da zamuknem totalno Odoh u cosak da se stidim sad i da pobegnem pre nego i meni napravis profil i objasnis mi sta je i moj muz u stvari mislio kad je razgovarao sa mnom
Ne,mislim da si veoma pametna,imas super postove,mnogo znas,ali da su ti pogledi itekako suzeni kada je u pitanju nekoliko zadnjih postova jer se vidi da nemas licnog negativnog iskustava u vec pomenutim temama,zato si i tako sirokoumna i banalizujes stvari koje dubinski ne poznajes.To je to,nista vise.A ako das neki primer vezan za tvog muza,mozemo prokomentarisati,hehe.Nema razloga da budes tako touchy i da ocekujes da se svi slazu sa tvojim stavovima u svakom trenutku.Uostalom ovo sve jeste otislo predaleko bez ikakvog razloga.Prica koja nema vise svrhe.

Last edited by nina-venus; 01.12.2012 at 13:07.
Reply With Quote
Staro 03.12.2012, 15:13
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Zanimljivo je kuda je otisla ova tema... neko je postavio pitanje u vezi dece i nacina razmisljanja ili promene nacina razmisljanja o tome kako ih vaspitavati i sta raditi u pojedinim situacijama, pa se nekolicina nas potrudila da da odgovor na osnovu dosadasnjeg iskustva i zivota ovde. Zasto se neko drugi nasao u obavezi da komentarise nase poglede na zivot i da nam deli epitete da smo lakomisleni, romanticni, previse liberalni, uskih pogleda na svet, sirokoumni, banalni i sl., nikako mi nije jasno. Svrha ovog foruma, barem kako ga ja dozivljavam, je da se razmene informacije i iskustva, ma kako subjektivna bila, jer to mozda moze nekome da bude od koristi. Koliko sam upoznat, nismo otvorili debatni klub kako bismo analizirali ispravnost bilo cijih stavova i pogleda na zivot. Mozda se varam...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Odgovori

Tags