ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.01.2013, 19:50
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

E da I ja podnesem moj izvestaj lekarskog pregleda!

Mesto: Smiljaniceva 22
Vreme: 0915

Pregled sam zakazao od prilike nedelju dana pre. E I ako ste citali da sam se usput I razboleo, pa sam pio antibiotic, na koji navodno ne sme da se vakcinise. Medjutim ja sam nazvao kliniku I sekretarica je rekla da dodjem I da budem bez brige. Tako sam I uradio. Pojavio sam se tacno u vreme, ni minut kasnije .

Ja dobro jutro, sekretarica dobro jutro Oskare, a ja u cudu. Lepo od nje sto mi bar zna ime. Verovatno sam jedini pa zbog toga, medjutim nisam bio jedini. Platio sam pregled $150, u dolarima (kada sam zakazivao kaze meni ona da se placa u dinarima, pitam jel moze u dolarima, ona odgovara bolje u dinarima, ja kazem vec sam kupio dolare, a ona onda nema veze, moze u dolarima ), otisao u drugu sobu da mi izvade krv, dali mi uput za Euromedic da snimim pluca I moram da napomenem da mi je ljubazno objasnila gde se to nalazi, I kada zavrsim da donesem snimak.

U ordinaciji je bilo guzve, otisao do saltera predao uput, dao pasos I rekla mi je sestra da sednem. Bila je neka guzva moram reci, ali su dosta brzo radili, tako da sam obavio snimanje pluca dosta brzo. A ovim putem moram da pohvalim doktora koji radi na radiologiji. Covek iz jednog tog filma procitao da sam imao temperaturu pre par dana U glavnom dobio film,izvestaj I sa tim se vratio u ordinaciju. Predao to I rekli su mi da se vratim u 1400.

od 10 - 14 fast forward

U 1400, ulazimo u ordinaciju, vec su bili neki pre mene na pregledu (zena I muz, cerka im se udala za amerikanca, pa idu I oni da zive tamo). Kada su oni zavrsili, usao ja u sobu, kaze meni ona skini pantalone patike I majicu. Znaci, ostao samo u donjem vesu. Sedi na sto, meri pritisak, stetoskop, stani na vagu, stani uz ormar-visina. Skidaj gace do kolena, okreni se. Onda napokon oblacenje, malo je bilo hladno, barem meni, I barem u donjem vesu .

Pitanja koja pita su: Koje ste godiste? Odakle ste? Sta ste zavrsili? Dal ste imali neko teze oboljenje? Dal ste bili nekada operisani? Da li ste imali neko dusevno oboljenje? Da li sumnjate da ste zarazeni HIV-om? Mozda je jos pitala I nesto ali sam zaboravio. Kojom brzinom je ona to pitala ne mogu da vam opisem, ali samo da kazem da sam jedva uspeo I ono "ne" da kazem.

Poneo sam I karton vakcinacije, mogu reci da je pregledala, ali posto su sve vaccine starije od 10 god morao sam da primi obe. Pvu sam osetio a drugu mislim da nije ni dala al ok. Naravno platio 4.000 dinara I to je to. Dobio kovertu koju nosim na intervju, dobio onaj slavni snimak pluca (koji posle intervjua moze da se baci, ona je rekla) I pozelela nam je srecu I uspeha u novoj drzavi, I u novom zivotu

E jedan podatak jos. Od 1. Februara lekarski pregled vazi samo 6 meseci, umesto dosdasnjih 1 godinu. Oni, medju kojima sam I ja, koji urade pregled do 30. Januara vazice godinu dana. To je neko novo pravilo koji stupa na snagu od prvog, eto sem ovog novog processing fee. Pitali smo dal ce se povecavati I cena lekarskog ona je rekla: "Ne verujem da ce se povecavati"

Eto, prodjoh I lekarski pregled

p.s.: Ne mogu a da ne steknem utisak da je ovo sve radi pro-forme. Pritisak mogu reci nije ni izmerila, samo je naduvala I izduvala. Vise je namestala moju ruku. Radnje skini-oblaci gace I preokret, visina tezina toliko brzo radi da ne mozes da je pratis
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com

Last edited by oskark; 29.01.2013 at 19:55.
Reply With Quote
Staro 30.01.2013, 06:13
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke

Eto, prodjoh I lekarski pregled
oskark hvala na detaljnom opisu, drago mi je da je sve bilo ok i pored toga što si pio antibiotike ...sad je samo preostao "final step" pa da od proleća-leta 2013g. čitamo tvoje izveštaje iz USA......

DV-2015 - second application for GC !
DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !

DV-2016 - third application for GC. Never give Up!
Reply With Quote
Staro 30.01.2013, 07:53
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik peja Prikaz poruke
oskark hvala na detaljnom opisu, drago mi je da je sve bilo ok i pored toga što si pio antibiotike ...sad je samo preostao "final step" pa da od proleća-leta 2013g. čitamo tvoje izveštaje iz USA......
Pa ako bude sve kako valjda, nadam se od maja

Oskarov Blog

Reply With Quote
Staro 30.01.2013, 09:33
Hurricane Hurricane je offline
Drug član

Datum prijave: 30.07.2012
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Hvala za vrlo korisne informacije! Ocekujemo jos lepih vesti, samo napred.
Reply With Quote
Staro 30.01.2013, 10:26
vele vele je offline
Drug član

Datum prijave: 04.10.2012
US lokacija: chicago
YU lokacija: beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Hurricane Prikaz poruke
Hvala za vrlo korisne informacije! Ocekujemo jos lepih vesti, samo napred.
Oskare cestitam na uspesno obavljenom pregledu. Samo hrabro napred, jos intervju i zivela sloboda. Sve najbolje ti zelim
Reply With Quote
Staro 30.01.2013, 10:32
vele vele je offline
Drug član

Nepromenjeno

Oskare cestitam na uspesno obavljenom pregledu. 50% je zavrseno, jos samo formalnosti u ambasadi i .... zivela sloboda. Samo hrabro napred, imas moju podrsku u potpunosti.
Srecno
Reply With Quote
Staro 30.01.2013, 10:34
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Hvala vam. A tek za intervju me ceka trema, vec sada kad pomislim

Oskarov Blog

Reply With Quote
Staro 30.01.2013, 10:36
vele vele je offline
Drug član

Nepromenjeno

Oskare cestitam na uspesno obavljenom pregledu. Samo hrabro napred, imas moju punu podrsku. 50% je vec odradjeno, ostale su formalnosti u ambasadi.
Srecno
Reply With Quote
Staro 30.01.2013, 12:30
Loperamid's Avatar
Loperamid Loperamid je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2012
YU lokacija: Čačak/Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku Loperamid
Nepromenjeno

Ja ne napisah nasa iskustva sa lekarskog, ali hocu posto vidim da niko pregled nije radio u Drzicevoj osim nas.
Mi smo na pregledu popizdeli, jer je supruga zurila da se vrati na posao, a birali smo Drzicevu zbog lokacije samo i sto se vakcine primaju u institutu za javno zdravlje koji je u 29. novembra, a supruga radi preko puta, tako da smo ocekivali da do 12 stigne na posao.
Ukratko samo:
Dosli smo u 9:15, pregledi su poceli tek u 10:15, uzeli nam krv, izmerili pritisak, pitali visinu, tezinu, istoriju bolesti. Onda kod doktorke, nisam bas skidao gace, verovatno je i bez toga videla da imam sta treba , smarala o vakcinama kako su sve istekle, ali kao da primimo samo dve. OK. Gotovo to i sad da snimimo pluca. Tu krecu gluposti. Pluca treba da odemo da snimimo u institut za reumatologiju u klinicki centar. To su mi u 2 telefonska razgovora precutali. Napolju neka kisa, odvratno vreme. Nista, sednemo u taksi i odemo. Snimimo pluca brzo, ali doktoru izgleda naidje svalerka pa smo rezultate cekali oko sat vremena. Ja se svadjao tamo sa sestrama jer smo bukvalno jedini i samo treba da nam daju diskove. Naravno nije vredelo. Zena pizdi jer vec prilicno kasni na posao. Dade doktor konacno rezultate, opet taksi do 29.novembra da primimo vakcine.
Popnemo se na peti sprat, fina doktorka kaze: Jaooooooo pa ne znam da li imamo jos tih tetanusa. Svoju reakciju necu da opisujem. Uglavnom udjemo, krene ona da kopa po frizideru i nadje po dve vakcine gripa i tetanusa, srecom. Primimo to i platimo po 2000 din/ - 800 za grip, 1200 za tetanus, tako nesto. Zena ode na posao u 2 umesto u 8, Ja nazad u Drzicevu da im dam potvrde. Posle opet oko 4 nazad po koverte.
Uglavnom, vidim da smo jeftinije platili vakcine, ako je za utehu
Reply With Quote
Staro 13.02.2013, 19:44
tropfouziK tropfouziK je offline
Član

Datum prijave: 06.02.2013
Nepromenjeno

Evo i mog iskustva sa lekarskog. Mozda prvi po "novom zakonu".

Smiljaniceva 22

Pregled sam zakazao 4-5 dana ranije, u 09:15. Otisli smo tamo,mi dobar dan, ona dobar dan "Zivkovic". Sedite, mi sedimo, dosla neka baka kaze izvolite u sobu. Ledeno je bilo u celom stanu, podigni rukav, nabila mi iglu, izvukla krv i toliko. Onda sam otisao u predsoblje i platio 150$ x 3 (bili smo cale , keva i ja). 38,300 dinara, i uputili nas u paralelnu ulicu pored, da slikamo pluca, tamo slikali to. Uzeli taj snimak i odneli opet ovamo. I rekli vidimo se u 20 do 2. Dosli smo u 20 do 2, neka sasvim treca osoba obavljala pregled (crna kratka kosa, visoka, minic, gace bele, i modrica na desnoj butini velicina zrele sljive). Skini se u gace, sedi na krevet, daj ruku, izmerila pritisak, poslusala mi grudi. Ustao sam rekla skini gace, ja skinuo ona me pipnula sa obe strane malo iznad. okreni se, i to je to. A da izmerila tezinu i visinu.

Posle sam sedeo na stolici, pitala 25 pitanja, uglavnom sam odgovarao sa NE.

E sad su dosle vakcine, prvo je pricala a zasto nemas vakcioni list. Pa je onda rekla dobro nema veze.

Meni je dala 2 vakcine (4000 din)
Caletu je dala 2 vakcine (a upisla da je dala 3) (6000 din)
keva primila 2 vakcine (3800 din)

dobili smo vakcioni papir, i rekla je da to pokazujemo kad udjemo u ameriku.

Znaci 38,300 + 13,800 = 52,100 dinara nas je kostao pregled.

E sad najbitnije!

Od 1. februara lekarski pregled traje 6 meseci , i bez njega NE mozete da idete u USA.

Dakle ja sam planirao da idem 1.9.2013 , a ona je meni rekla, JEL SI TU LUUUD?? do 11.8 da si u USA, inace si najebo. NE IGRAJ SE !

I tako su me uskratili za mesec dana, burazer zakazao svadbu 3.8 , kako cu da stignem sta cu da radim nemam pojma.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja