ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.03.2013, 12:13
Suncica's Avatar
Suncica Suncica je offline
Član

Datum prijave: 28.10.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Legalno ili ne, ljudi pokušavaju da odu na sve načine i to potpuno razumem. A i šta je tu nelegalno, otići na WandT i udati se ili oženiti????
Slažem se. Ako već neko dobije priliku i ode na neki način u USA, želi da ostane, nađe varijantu za brak, ne vidim šta je tu ilegalno. Pomislite samo koliko nas Srba ilegalno radi u svojoj zemlji, tj. nisu prijavljeni, i na koliko se načina snalaze da prežive, presipanje iz šupljeg u prazno svaki mesec. Nisu svi sreće da ih izvuku na lutriji.
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 12:17
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

J1, F1, B1/B2 i ostalo su ne-imigrantske vize (pa cak i E2) ta fotografija bi trebala biti podeljena na emigraciju i posetu pa onda dalje
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 13:23
edinze edinze je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: akobogda Las Vegas
YU lokacija: zenica
Nepromenjeno

Malo cu da oduzim,sta cu,natjerali me ovi moralisti sa legalnim,odnosno ilegalnim ulaskom u USA. Prvo da kazem da spadam u red onih postenih likova koji rade i crnace kako bi prehranili svoju porodicu,dakle nisam od onih sto se bave lakom i brzom lovom,a sve to potkrepljujem cinjenicom da nikada ni ja ni supruga ni zasta nismo kaznjavani... E sad se vezem na pricu o ostanku i dolsku u USA... Dakle iako nemam prekrsaja,i nebavim se opcenito ilegalom,ucinio bih sve kako bih iz ovog zaostalog,nazadnog,nakaradnog,nacionalistickog drustva otisao u normalno... Govorio sam negdje vec...gdje moja kcer nece biti u ocima moje familije Srpkinja,jer joj je mati to,a u ocima zeninih,ona je Muslimanka... Osjecamo se kao da smo pokret nesvrstanih... Bez pripadanja nekome i necemu... Mene moji pitaju kad ce moja malena ici u dzamiju da uci sufaru,a zenu pritiscu da obavezno mora krstiti kcer... Osjecamo se razapeto,ja i zena nemamo problem,niti smo optereceni vjerom i time sta ce ko biti... Mi sve slavimo,uzivamo i u Bozicu i Vaskrsu ali i u oba Bajrama... Medjutim uzasan je pritisak najblizih,to su ljudi koje morate sretati,i koji umjesto podrske konstantno vrse presiju... Ludnica...i poslije toga meni neko prica o ilegali,moralisanju be da je bio prikljesten kljestima porodice... Evo javno kazem,sad bih se uputio da mogu gore da ostanem,pa kakav god to bio nacin...i kazem ako je neko spreman pomoci u tome,mozemo napraviti kod advokata ugovor da cu po zaposlenju toj osobi davati toliko i toliko,taj i taj broj godina... Da nadje nekoga da me zaposli,fiktivno vjenca...samo da se izvucem iz ovog vrtloga nacioalizma...pocinje me tusiti sve ovo. Odmah da kazem,nisam ljenivac,radim u istoj firmi preko tri godine,a ukupno skoro pet uknjizenog u radnu knjizcu imam,gdje je jos ono gdje misam bio prijavljen,zena radi preko 11 god u istoj firmi,dakle oboje se ne bojimo posla...pa neka se jave neko...
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 16:36
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
samo da se izvucem iz ovog vrtloga nacioalizma...
Moje skromno misljenje je da je balkanski nacionalizam, a mozda i bilo koji drugi vid nacionalizma, vise izrazen u USA nego na Balkanu. Ali, ajde da se nadamo da je to samo moje iskustvo i da ce tebi pasti kamen sa srca kada se jednog dana preselis ovde.
Staro 17.03.2013, 16:47
dejancic's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Suncica Prikaz poruke
Slažem se. Ako već neko dobije priliku i ode na neki način u USA, želi da ostane, nađe varijantu za brak, ne vidim šta je tu ilegalno. Pomislite samo koliko nas Srba ilegalno radi u svojoj zemlji, tj. nisu prijavljeni, i na koliko se načina snalaze da prežive, presipanje iz šupljeg u prazno svaki mesec. Nisu svi sreće da ih izvuku na lutriji.
Ilegalan je onaj deo kada si prinudjen da u ambasadi precutis (citaj slazes) o svojim krajnjim namerama da ostanes zauvek u Americi.

Ono sto je meni prosto neverovatno je da sam na prste jedne ruke upoznao ljude koji su rekli dosli smo kako smo umeli i znali da bi ovde ostali. Svi drugi su dosli na godisnji odmor ili studentski program ili da uce jezik, onda zbog guzve u saobracaju zakasnili na let, i onda neverovatnim spletom okolnosti na aerodromu upoznali ljubav svog zivota po neverovatnoj ceni od samo $20ak hiljada. Vazi...
Staro 17.03.2013, 16:58
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Ma koja crna prica o legalnim i nelegalnim odlascima. Kada nemas sta da izgubis i ostavis, a uz to si umoran od postojeceg zivota i nemastine kao da bi normalan covek trebao birati sredstva?! Takodje, i ja bih platio novcem ili na bilo koji nacin precutao i obmanuo zakone bilo koje drzave za vizu i bolje sutra moje porodice. Ja ovakav kakav jesam naucen da imam razumevanja i za druge ljude i za drzavu i propadoh u zivotu tako ziveci. Samo begajte kako god ko moze.
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 18:01
edinze edinze je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: akobogda Las Vegas
YU lokacija: zenica
Nepromenjeno

Dejancis,vjerujem ti na rijecima,ali sa jednom krucijalnom i primarnom razlikom,a to je da ovdje,htio ja to ili ne,moram se vidjati sa svojima,kai izena sa njenima,ako nista,ono iz postovanja prema njihovim godinama i ulozi u nasim zivotima..tamo bi me zabolilo uho za sve,ja,zena i dijete,nas troje a cijela vsiona...bez uplitanja o kojim sam pisao
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 18:30
Suncica's Avatar
Suncica Suncica je offline
Član

Datum prijave: 28.10.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic Prikaz poruke
Ilegalan je onaj deo kada si prinudjen da u ambasadi precutis (citaj slazes) o svojim krajnjim namerama da ostanes zauvek u Americi.
i onda neverovatnim spletom okolnosti na aerodromu upoznali ljubav svog zivota po neverovatnoj ceni od samo $20ak hiljada. Vazi...
Ne preteruj, nije bas 20.000.
Ja sve koje poznajem su otišli upravo da bi videli šte je to Amerika. Da probaju da ostanu ako se snađu. Snašli se i ostali. Niko se nije vratio. Ako nekad ne rizikuješ u životu male šanse su da ćeš se pokrenuti s mrtve tačke. Barem ovde u Srbiji, nažalost poštenjem i svojim radom malo dobiješ. Što se brakova tiče, ovi plaćeni štoih spominjemo su mi ok, ne cenim one gde neko sklopi brak iz čiste računice, u narodu rečeno "udaću - oženiću se zbog kinte".
Reply With Quote
Staro 17.03.2013, 18:44
dejancic's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Suncica Prikaz poruke
Ne preteruj, nije bas 20.000.
Ja sve koje poznajem su otišli upravo da bi videli šte je to Amerika. Da probaju da ostanu ako se snađu. Snašli se i ostali. Niko se nije vratio. Ako nekad ne rizikuješ u životu male šanse su da ćeš se pokrenuti s mrtve tačke. Barem ovde u Srbiji, nažalost poštenjem i svojim radom malo dobiješ. Što se brakova tiče, ovi plaćeni štoih spominjemo su mi ok, ne cenim one gde neko sklopi brak iz čiste računice, u narodu rečeno "udaću - oženiću se zbog kinte".
Otisli da vide i probaju da ostanu ako se snadju? Po meni ovo je samo lepse upakovana recenica planirali da ostanu legalno/ilegalno i po isteku vize.

I izvini za preterivanje, nece se vise ponoviti.
Staro 17.03.2013, 19:14
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
Malo cu da oduzim,sta cu,natjerali me ovi moralisti sa legalnim,odnosno ilegalnim ulaskom u USA. Prvo da kazem da spadam u red onih postenih likova koji rade i crnace kako bi prehranili svoju porodicu,dakle nisam od onih sto se bave lakom i brzom lovom,a sve to potkrepljujem cinjenicom da nikada ni ja ni supruga ni zasta nismo kaznjavani... E sad se vezem na pricu o ostanku i dolsku u USA... Dakle iako nemam prekrsaja,i nebavim se opcenito ilegalom,ucinio bih sve kako bih iz ovog zaostalog,nazadnog,nakaradnog,nacionalistickog drustva otisao u normalno... Govorio sam negdje vec...gdje moja kcer nece biti u ocima moje familije Srpkinja,jer joj je mati to,a u ocima zeninih,ona je Muslimanka... Osjecamo se kao da smo pokret nesvrstanih... Bez pripadanja nekome i necemu... Mene moji pitaju kad ce moja malena ici u dzamiju da uci sufaru,a zenu pritiscu da obavezno mora krstiti kcer... Osjecamo se razapeto,ja i zena nemamo problem,niti smo optereceni vjerom i time sta ce ko biti... Mi sve slavimo,uzivamo i u Bozicu i Vaskrsu ali i u oba Bajrama... Medjutim uzasan je pritisak najblizih,to su ljudi koje morate sretati,i koji umjesto podrske konstantno vrse presiju... Ludnica...i poslije toga meni neko prica o ilegali,moralisanju be da je bio prikljesten kljestima porodice... Evo javno kazem,sad bih se uputio da mogu gore da ostanem,pa kakav god to bio nacin...i kazem ako je neko spreman pomoci u tome,mozemo napraviti kod advokata ugovor da cu po zaposlenju toj osobi davati toliko i toliko,taj i taj broj godina... Da nadje nekoga da me zaposli,fiktivno vjenca...samo da se izvucem iz ovog vrtloga nacioalizma...pocinje me tusiti sve ovo. Odmah da kazem,nisam ljenivac,radim u istoj firmi preko tri godine,a ukupno skoro pet uknjizenog u radnu knjizcu imam,gdje je jos ono gdje misam bio prijavljen,zena radi preko 11 god u istoj firmi,dakle oboje se ne bojimo posla...pa neka se jave neko...
tezak ti je post pravo,al ti ako nemas svoj stav kao musko i glava porodice onda je to tvoj problem. Amerika je ubila indijance,pa onda crnce itd,. imas masu nacista dole,onda Aryan brotherse,crnce koji mrze bijelce itd. sto se toga tice znamo sta je Amerika,i moj najbolji drug je pravoslavac sad je u Americi jer se prije moglo otic na foru mjesanih brakova da su ovdje ugrozeni,zena muslimanka niko ih nije gledao poprijeko i nikad nisu imali problema,vec su samo zbog finansija otisli,al njegova djeca se zna sta su i u sta vjeruju i to mi je normalno,jer je on glava porodice,i i kao musko nece da mu se gubi indetitet,al dobro svi smo razliciti!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja