![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Slažem se. Ako već neko dobije priliku i ode na neki način u USA, želi da ostane, nađe varijantu za brak, ne vidim šta je tu ilegalno. Pomislite samo koliko nas Srba ilegalno radi u svojoj zemlji, tj. nisu prijavljeni, i na koliko se načina snalaze da prežive, presipanje iz šupljeg u prazno svaki mesec. Nisu svi sreće da ih izvuku na lutriji.
|
|
|||
|
|||
![]()
J1, F1, B1/B2 i ostalo su ne-imigrantske vize (pa cak i E2) ta fotografija bi trebala biti podeljena na emigraciju i posetu pa onda dalje
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Malo cu da oduzim,sta cu,natjerali me ovi moralisti sa legalnim,odnosno ilegalnim ulaskom u USA. Prvo da kazem da spadam u red onih postenih likova koji rade i crnace kako bi prehranili svoju porodicu,dakle nisam od onih sto se bave lakom i brzom lovom,a sve to potkrepljujem cinjenicom da nikada ni ja ni supruga ni zasta nismo kaznjavani... E sad se vezem na pricu o ostanku i dolsku u USA... Dakle iako nemam prekrsaja,i nebavim se opcenito ilegalom,ucinio bih sve kako bih iz ovog zaostalog,nazadnog,nakaradnog,nacionalistickog drustva otisao u normalno... Govorio sam negdje vec...gdje moja kcer nece biti u ocima moje familije Srpkinja,jer joj je mati to,a u ocima zeninih,ona je Muslimanka... Osjecamo se kao da smo pokret nesvrstanih... Bez pripadanja nekome i necemu... Mene moji pitaju kad ce moja malena ici u dzamiju da uci sufaru,a zenu pritiscu da obavezno mora krstiti kcer... Osjecamo se razapeto,ja i zena nemamo problem,niti smo optereceni vjerom i time sta ce ko biti... Mi sve slavimo,uzivamo i u Bozicu i Vaskrsu ali i u oba Bajrama... Medjutim uzasan je pritisak najblizih,to su ljudi koje morate sretati,i koji umjesto podrske konstantno vrse presiju... Ludnica...i poslije toga meni neko prica o ilegali,moralisanju be da je bio prikljesten kljestima porodice... Evo javno kazem,sad bih se uputio da mogu gore da ostanem,pa kakav god to bio nacin...i kazem ako je neko spreman pomoci u tome,mozemo napraviti kod advokata ugovor da cu po zaposlenju toj osobi davati toliko i toliko,taj i taj broj godina... Da nadje nekoga da me zaposli,fiktivno vjenca...samo da se izvucem iz ovog vrtloga nacioalizma...pocinje me tusiti sve ovo. Odmah da kazem,nisam ljenivac,radim u istoj firmi preko tri godine,a ukupno skoro pet uknjizenog u radnu knjizcu imam,gdje je jos ono gdje misam bio prijavljen,zena radi preko 11 god u istoj firmi,dakle oboje se ne bojimo posla...pa neka se jave neko...
|
|
||||
|
||||
![]()
Moje skromno misljenje je da je balkanski nacionalizam, a mozda i bilo koji drugi vid nacionalizma, vise izrazen u USA nego na Balkanu. Ali, ajde da se nadamo da je to samo moje iskustvo i da ce tebi pasti kamen sa srca kada se jednog dana preselis ovde.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ono sto je meni prosto neverovatno je da sam na prste jedne ruke upoznao ljude koji su rekli dosli smo kako smo umeli i znali da bi ovde ostali. Svi drugi su dosli na godisnji odmor ili studentski program ili da uce jezik, onda zbog guzve u saobracaju zakasnili na let, i onda neverovatnim spletom okolnosti na aerodromu upoznali ljubav svog zivota po neverovatnoj ceni od samo $20ak hiljada. Vazi... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ma koja crna prica o legalnim i nelegalnim odlascima. Kada nemas sta da izgubis i ostavis, a uz to si umoran od postojeceg zivota i nemastine kao da bi normalan covek trebao birati sredstva?! Takodje, i ja bih platio novcem ili na bilo koji nacin precutao i obmanuo zakone bilo koje drzave za vizu i bolje sutra moje porodice. Ja ovakav kakav jesam naucen da imam razumevanja i za druge ljude i za drzavu i propadoh u zivotu tako ziveci. Samo begajte kako god ko moze.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dejancis,vjerujem ti na rijecima,ali sa jednom krucijalnom i primarnom razlikom,a to je da ovdje,htio ja to ili ne,moram se vidjati sa svojima,kai izena sa njenima,ako nista,ono iz postovanja prema njihovim godinama i ulozi u nasim zivotima..tamo bi me zabolilo uho za sve,ja,zena i dijete,nas troje a cijela vsiona...bez uplitanja o kojim sam pisao
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ja sve koje poznajem su otišli upravo da bi videli šte je to Amerika. Da probaju da ostanu ako se snađu. Snašli se i ostali. Niko se nije vratio. Ako nekad ne rizikuješ u životu male šanse su da ćeš se pokrenuti s mrtve tačke. Barem ovde u Srbiji, nažalost poštenjem i svojim radom malo dobiješ. Što se brakova tiče, ovi plaćeni štoih spominjemo su mi ok, ne cenim one gde neko sklopi brak iz čiste računice, u narodu rečeno "udaću - oženiću se zbog kinte". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I izvini za preterivanje, nece se vise ponoviti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Placanje rezija za stan u Srbiji online iz Amerike | snowflake | Vaša strana | 3 | 28.04.2015 08:45 |
aplikacija iz amerike | ivavaso215 | Prijava na Lutriju | 5 | 07.09.2014 00:08 |
Sadrzaj druge koverte | xeg | Druga koverta | 24 | 11.03.2011 21:55 |
![]() |