![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pa vide gde si radio u background proveri. Sve se lepo vidi i sve pise ili tako barem kazu. Mislim otkud znam ne radim ja te provere ali ono sto znam jeste da izricito se to pita na razgovoru za malo bolje pozicije i ajd ti sad slazi :) a kad dodjes iz Srbije mogu da proveravaju sta god hoce ne vredi tu i tamo emailom nesto ili telefonom i to je to. Zato zastupam tezu da je mozda bolje odmah pojuriti malo bolji posao nego po principu daj bilo sta.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=vrhunski;36804]Sve se lepo vidi i sve pise ili tako barem kazu.[/QUOTE]
Sta se vidi u background proveri? Spisak bivsih poslodavaca? To nije tacna informacija. To se ne vidi u background check-u. Tu informaciju jedino moze da pruzi IRS, a poslodavac nema pravo da povlaci taj tip informacija. Background check podrazumeva proveru kriminalne istorije. 3 posla su mi bila u zdravstvu a tu su provere najrigoroznije - proveravali su iskljucivo da li imam kriminalni dosije. Tvoje je pravo da im das spisak bivsih poslodavaca, ali da iz resume-a izbacis neki nebitni posao koji si radio par meseci niko, ali niko ne moze da ti zabrani. "Tako barem kazu" - dakle nisi siguran u tacnost informacije i nemoj tu istu plasirati ovde. [QUOTE=vrhunski;36804]Mislim otkud znam ne radim ja te provere[/QUOTE] Slazem se, ne znas, zato i nije korektno da siris dezinformacije ako u nesto nisi siguran. |
|
||||
|
||||
![]()
Provjeru ne radi firma koja te zaposljava nego agencija koju oni unajme da to uradi za njih. Ta agencija zove i provjerava sve kontakte iz tvog CV-a. Kao sto sam vec rekao zovu i skolu koju si zavrsio. Kad nazovu poslodavca pitaju jesi li ti radio u toj kompaniji i od kad do kad. Oni ne pitaju ni razloge zasto si ti otisao ni kakav si ti radnik bio i sl.
Da te neko odbije radi posla koji si radio prethodno to bi bio tip diskriminacije.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Colorado Springs, Colorado - početak života u USA | stizeljeto | Lokacije u USA | 192 | 24.12.2021 00:44 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
NYC - pocetak zivota u USA | kolja | Stare teme | 55 | 23.09.2010 15:44 |
Dreamerns Chicago - pocetak zivota u USA | dreamerns | Stare teme | 17 | 16.12.2008 19:57 |
![]() |