![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Evo da ja jos malo razjasnim ili da zapetljam :grin: Da, mi smo se doselili pre 15.4. prosle godine i yes, koristili smo usluge profesionalaca prilikom placanja poreza i naravno sve vezano za money smo im izlozili, ukljucujuci i to da smo sa sobom doneli novac i definitivno je da taj novac nije usao u obracun poreza - niti se prikazuje, niti se obracunava, i to bez obzira na poreklo novca i bez obzira koliki je iznos poreza koji je u maticnoj zemlji placen. U skladu sa tim, obracunato je samo ono sto je ostvareno kao prihod ovde. I to je 100% tako - govorim iz sopstvenog iskustva, a svakako nam obracun nije radio neki priuceni anonimus nego ovlascena firma i apsolutno verujem u njihove kompetencije. Osim toga, svuda je pitanje poreza ozbiljna stvar ali ovde je citava nauka napravljena od tih taksi i ljudi zaista profesionalno pristupaju obracunu svakog 1$, tako da nema sanse za bilo kakav previd. E sad, moja situacija je kada se unese ne vise od 10K po osobi. Dakle da rezimiramo na osnovu mog iskustva - ne placa se porez na unetih 10K po osobi. Ovo automatski znaci da AKO se placa porez na uneti novac to moze da ima veze pre svega sa iznosom. Ako znamo da iznos veci od 10K treba prijaviti kroz odredjeni formular IRS-u - onda se postavljaju sledeca pitanja: da li se porez placa na iznose vece od 10K, ili se ne placa vec uneti novac mora kroz taj formular samo da se prikaze? Ili postoji odredjeni prag, sad lupam iznos od 100K mora samo da se prikaze, a na sve preko toga se obracunava porez? I onda varijacije na temu - da li je taj novac ustedjevina od plate ili prodata nekretnina ili dobitak na lutriji idt. isl..... Dakle Score, ako niko ne bude znao odgovore cenim da si ti taj koji ce uskoro da nam raspetlja ko sta gde kako....:grin: :doctor:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da li mi mozete reci jeli dovoljno doci u USA sa 10k dolara cetvoroclana porodica i da moze da se snadje mesec dva, sa pretpostavkom da cemo naci posao za 2 meseca.?
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=shonsi;36635]Da li mi mozete reci jeli dovoljno doci u USA sa 10k dolara cetvoroclana porodica i da moze da se snadje mesec dva, sa pretpostavkom da cemo naci posao za 2 meseca.?[/QUOTE]
Ovisi gdje ides. U vecini mjesta mislim da nije i ja se ne bih usudila. Pretpostavke su gadne, a ako i nades posao za dva mjeseca, prva placa je dva tjedna kasnije, to je skoro tri mjeseca.
|
|||
|
|||
![]()
hmm , pa ako bih imao 30k ne bih ni isao :) pokrenuo bih neki biznis ovde :grin:
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=shonsi;36635]Da li mi mozete reci jeli dovoljno doci u USA sa 10k dolara cetvoroclana porodica i da moze da se snadje mesec dva, sa pretpostavkom da cemo naci posao za 2 meseca.?[/QUOTE]
Racunaj da ces puci cim stignes za gajbu znaci prvi mesec,poslednji mesec+depozit u visini mesecne rate(koji dobijas nazad kad se iselis). Nek ti bude renta mesecna jedno 1400$,znaci 4200$ odmah.Ovo se odnosi na Floridu,ne znam kakav je tok rentiranja u ostalim federalnim drzavama. Ali mislim da bi mogao da opstanes sa tom lovom za pocetak,ali i da sto pre nadjes bilo kakav posao.
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
|||
|
|||
![]()
Jel morate svi zajedno da idete? Ako odes npr. ti pa mozes maksimalno da smanjis troskove i da imas lufta ako ti bude trebalo vise od 1-2 meseca da nadjes posao.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ako odete u neko bas maloooo mesto bogu iza tregera mozda mozete uspeti. Poenta je da Vas smestaj ne kosta vise od 500-600$ mesecno hrana ce Vam biti 1200$ i ostali troskovi 500$ ali ce transport biti izuzetan problem. Takodje zdravstveno je isto veliki problem za cetvoro. Moras posao naci sto pre svakako. Dakle sve moze samo sto manje novca u startu = veci rizik. I sto kaze Dzordz mozda je bolje da odes sam pa oni da dodju nakon par meseci. Iznajmis sobu i trazis posao. |
|
|||
|
|||
![]()
Auu ,pa ova emigracija je bas skupa. Kad izracunas koliko treba samo za pripremu papira i avio karte za nas cetvoro plus za poneti , fijuuu ...
Da se covek zapita uopste da li se upustati u ovo ili ne... Ako treba cirka 20k$ sve ukupno i za papire i za karte i za poneti, to uopste nije naivna cifra, bar ne ovde u Srbiji. |
|
|
![]() |