![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Interesuje me da li je moguce dobiti kredit za kupovinu placa i izgradnju kuce na istom? Gledamo da kupimo plac na kom bismo sagradili nasu kucicu, posto me vec od stanova hvata tiha jeza, medjutim nije mi jasno da li je moguce dobiti kredit recimo u iznosu od x dolara od kojeg bismo pazarili plac/zemljiste i kucicu koju bismo narucili od lokalnog tima za projektovanje i izgradnju?
|
|
||||
|
||||
![]()
Dobijes dozvole za struju, vodu i ostalo, dozvolu za izgradnju kuce (traje oko 8 meseci minimum zavisno do toga koliko je efikasan gradski sektor za planiranje), prodjes kroz nabedjivanja sa komsijama i mesnom zajednicom...
Otkupis planove, kupis zemlju u gotovini, trazis kredit za izgradnju na koji treba da das 30%, pa kad sazidas onda mozes da prebacis na "normalan" kredit. To ti je kostur, cisto onako da bi moglo da se shvati zasto kuce i stanove zidaju "investitori" a ostali ih otkupljuju. Kuce zidaju oni koji nisu u velikim gradovima i vec imaju svoje posede, kao i "bogatasi" koji zive u velikim gradovima. Za detalje o "home construction loan" moras da odes licno u neku od [B]lokalnih[/B] finansijskih institucija. Te informacije se ne nalaze online. Deal zavisi od lokacije, ko si, sta si i gde je posed - ne postoji generalni deal. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li kupiti automobil za gotovinu ili na kredit? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 09.07.2007 21:35 |
![]() |