ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.04.2013, 16:13
cape011 cape011 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Verujem da Amerika moze samo da ima koristi od imigranata koji na taj nacin dolaze, pogotovu iz Evrope.
Jer su ti ljudi em prosecno obrazovaniji od ostalih (afrika) em sto su spremni da posteno rade i doprinesu drustvu na taj nacin, doskoluju se usavrse.
Ako su spremni da prihvate 20-tak miliona ilegalaca iz meksika, ne vidim problem da im dodju obrazovani. Nek podignu uslov u vezi skolovanja napr.
Mogu da smanje broj viza koji se izdaje.
Ili nesto slicno. U ostalom ne bi ni bilo Amerike da nije imigranata.

A siguran sam da je prosecan imigrant socijalno i moralno svesniji i na vecem stupnju nego njihovi lokalci iz getoa. koji imaju sva moguca prava i beneficije a zive kako zive.
Reply With Quote
Staro 17.04.2013, 16:16
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Jack. Prikaz poruke
http://www.rubio.senate.gov/public/?...0-45286495cf42

Novi prijedlog zakona. Po njemu nebi trebalo bit više lutrije što se nekako i čini normalnim. Sa ovako velikom nezaposlenošću sigurno je bolje uzimat profil ljudi koji ti stvarno fali.

Loše vijesti za sve igrače lutrije za sada ali ne mora značit da će proć Senat i Kongres i da neće bit izmjena u zakonu.
Ko ce da lobira izmenu oko DV? Budimo realni, ono sto se dogovori grupa oko DV ide do kraja, nema ko da gura izmene. Jedina opcija je da se novi predlog ne svidi meksikancima, tacnije njihovim ilegalnim emigrantima, pa da njihov lobi srusi ceo predlog zakona.
Staro 17.04.2013, 16:33
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Ja do sada nisam reagovala na najave ukidanja lutrije. Valjda zato sto sam za razliku od mnogih clanova, prilicno "into politics". Velika je razlika izmedju prethodnih predloga i ovog - jednostavno objasnjeno, predlozi su do sada bili jednostrani i uglavnom su dolazili od strane Republikanaca. Demokrate su odbijale ove predloge ne zbog DV, vec zbog nepovoljnog tretmana dece koja su dovedena ovde kao mala i farmera.

Gang of Eight nije republikanski tim. Nije ni demokratski. Cetiri sa jedne strane i cetiri sa druge. Ljudi su se dogovorili - ako se sada ne napravi pritisak da se promeni taj deo oko DV onda je sve uzalud. Kompromis se napravio i ocigledno su (sa pravom) ustupci koje su republikanci napravili daleko znacajniji neko diversity. Meni nije prvi put da saljem pisma niti je ovo prvi zakon za koji je grupa ljudi zainteresovana da se pojedine stavke izmene. Senatori su izabrani od strane nas ovde i ako ne slusaju nas, koga ce onda? Ko ce da ih izabere sledeci put? Ako ne obracaju paznju - kao sto republikanci nisu na imigrante, onda se gube izbori.

No... ono sto je bitno je da je ovaj predlog Zakona drugaciji. Ovaj predlog prolazi - pitanje je samo sa ili bez DV.

Gang of Eight:
Sen. Marco Rubio, R-Fla.
Sen. John McCain, R- Ariz.
Sen. Lindsey Graham, R-S.C.
Sen. Jeff Flake, R-Ariz.
Sen. Chuck Schumer, D-N.Y.
Sen. Robert Menendez, D-N.J.
Sen. Michael Bennet, D-Colo.
Sen. Richard Durbin, D-Ill.

Osim pomenutih, treba da se kontaktiraju "lokalni" kongresmeni i senatori:

Contact Elected Officials

Who is your Representative

Who is your Senator

Ja sam za usaglaseno delovanje - ja sve jedno saljem pisma, pitanje je samo da li cemo koordinirano ili ne.
Reply With Quote
Staro 17.04.2013, 18:31
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
Ja do sada nisam reagovala na najave ukidanja lutrije. Valjda zato sto sam za razliku od mnogih clanova, prilicno "into politics". Velika je razlika izmedju prethodnih predloga i ovog - jednostavno objasnjeno, predlozi su do sada bili jednostrani i uglavnom su dolazili od strane Republikanaca. Demokrate su odbijale ove predloge ne zbog DV, vec zbog nepovoljnog tretmana dece koja su dovedena ovde kao mala i farmera.

Gang of Eight nije republikanski tim. Nije ni demokratski. Cetiri sa jedne strane i cetiri sa druge. Ljudi su se dogovorili - ako se sada ne napravi pritisak da se promeni taj deo oko DV onda je sve uzalud. Kompromis se napravio i ocigledno su (sa pravom) ustupci koje su republikanci napravili daleko znacajniji neko diversity. Meni nije prvi put da saljem pisma niti je ovo prvi zakon za koji je grupa ljudi zainteresovana da se pojedine stavke izmene. Senatori su izabrani od strane nas ovde i ako ne slusaju nas, koga ce onda? Ko ce da ih izabere sledeci put? Ako ne obracaju paznju - kao sto republikanci nisu na imigrante, onda se gube izbori.

No... ono sto je bitno je da je ovaj predlog Zakona drugaciji. Ovaj predlog prolazi - pitanje je samo sa ili bez DV.

Gang of Eight:
Sen. Marco Rubio, R-Fla.
Sen. John McCain, R- Ariz.
Sen. Lindsey Graham, R-S.C.
Sen. Jeff Flake, R-Ariz.
Sen. Chuck Schumer, D-N.Y.
Sen. Robert Menendez, D-N.J.
Sen. Michael Bennet, D-Colo.
Sen. Richard Durbin, D-Ill.

Osim pomenutih, treba da se kontaktiraju "lokalni" kongresmeni i senatori:

Contact Elected Officials

Who is your Representative

Who is your Senator

Ja sam za usaglaseno delovanje - ja sve jedno saljem pisma, pitanje je samo da li cemo koordinirano ili ne.
ma upravu si sto posto sto se tice toga da se to koordinirano odradi,nadam se da je nece ukinuti,bilo je i proslih godina konstatno potenciranje da se ukida 100 posto al nije vidjecemo
Reply With Quote
Staro 17.04.2013, 19:10
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2012
US lokacija: Gdje god je bolje nego ovdje
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivy Prikaz poruke
Pisma (potencijalnih) imigranata američkim političarima ne znače ništa. Da dobiju šleper pisama svojih birača, to je druga stvar.
I imigranti koji su stekli pravo glasa su biraci, i svaki od njih ima dio porodice, familije, rodjake ili prijatelje koji bi takodje imigrirali, a od njih neki i hoce pa ce i oni jednom postati dio glasackog tijela.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI Prikaz poruke
Ko ce da lobira izmenu oko DV? Budimo realni, ono sto se dogovori grupa oko DV ide do kraja, nema ko da gura izmene. Jedina opcija je da se novi predlog ne svidi meksikancima, tacnije njihovim ilegalnim emigrantima, pa da njihov lobi srusi ceo predlog zakona.
Ako meksikanci budu lobirali, u krajnjem slucaju mogu izvuci nesto sto uglavnom ili samo njima ide u prilog, a ne svima nama.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
Senatori su izabrani od strane nas ovde i ako ne slusaju nas, koga ce onda? Ko ce da ih izabere sledeci put? Ako ne obracaju paznju - kao sto republikanci nisu na imigrante, onda se gube izbori.

...

Zana, hvala na pojasnjenjima i linkovima. Ja cu ih takodje sigurno napisati i poslati. A grupna akcija je svakako bolji potez, pogotovo da se ta inicijativa posalje i na druge immi stranice. Pitanje je samo da li da ih pisemo svako za sebe ili koordinirano napisemo pisma cija je sustina ista, a da to bude i malo personalizirano. Ne cisto copy-paste, da izgleda kao obican spam. I smatram da bi to trebalo napisati s ciljem da oni vide benefits od nase imigracije, gdje je svaki nas imigrant doprinos podizanju kvaliteta americkog drustva, a ne da slusaju jadikovke i kako nam je ovdje lose.
Reply With Quote
Staro 17.04.2013, 20:16
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

COSMO slazem se apsolutno sa tobom,ima dole Meksikanaca drzavljana kao sto si rekao,i ostalih,i muslimana i nece im imat familija priliku doci dole,a ima zelju na legalan nacin pa makar to i lutrija bila,znaci i oni su glasaci a nije ih dole neznatan broj to je sigurno,da neko satsavi pismo i da se potpisemo bolje bi bilo
Reply With Quote
Staro 17.04.2013, 20:45
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
COSMO slazem se apsolutno sa tobom,ima dole Meksikanaca drzavljana kao sto si rekao,i ostalih,i muslimana i nece im imat familija priliku doci dole,a ima zelju na legalan nacin pa makar to i lutrija bila,znaci i oni su glasaci a nije ih dole neznatan broj to je sigurno,da neko satsavi pismo i da se potpisemo bolje bi bilo
Pa jedno pismo s potpisima (sto je fizicki tesko neizvedivo) ili imenima i prezimenima (takodje tesko, jer pojedini nece da napisu ni lokaciju) vrlo malo znaci. Stotine, hiljade i vise pisama, koje bi svakodnevno dobijali sve relevantne persone, ukljucujuci i Mr. President-a, to je vec nesto drugo i mnogo jace.
Ja sam mislio da sastavimo srz i da ga svako malo personalizira ili bar napise svojim rijecima, koliko god mu engleski bio los... jer se vidi da nije fake i da je iskreno. A ta srz je vec napisana u ovih 30-ak prvih komentara na ovu temu.
Reply With Quote
Staro 17.04.2013, 21:36
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Nepromenjeno

Evo par naznaka kako ja vidim sadrzaj tog pisma, naravno prevedenog i u odgovarajucoj formi, poslano na adrese svakog kongresmena, senatora i g. Predsjednika ( a mozda i na adrese nekih lobistickih krugova i asocijacija) >>>

- DVL je mnogima jedina sansa, bez obzira na naciju, religiju, nivo obrazovanja ili bilo koje opredjeljenje, da dodju, rade, zive I ostanu u USA, doprinoseci podizanju kvaliteta zivota u USA, upravo zbog razlicitosti I osobina koje prosjecni immigrant ima. I medju DVL imigrantima ima veliki broj high-skilled radnika I uglavnom su mladje zivotne dobi. Sem toga, drustvo ne cine samo high-skiled radnici, neko mora raditi I u fabrikama.
- Mi, potencijalni imigranti nismo samo brojke vec ljudi koji imaju lica I zelju za boljim zivotom nas, nasih porodica I drustva u kojem cemo zivjeti. Vjerujemo da se USA razlikuje od ostatka svijeta upravo zbog nediskriminatorske politike, dajuci svima jednake sanse, da svako ostvari svoj ‘American Dream’ vjerujuci da je tamo sve moguce, da je uz naporan rad I trud moguce doci od dna do vrha. Na kraju krajeva, USA je drustvo koje je I nastalo od imigranata.
- Shvatamo mnoge razloge za izmjenu imigracionog zakona ali bi tim izmjenama najvise bili pogodjeni upravo oni koji su zakone postovali I strpljivo igrali lutriju ili pokusavali da imigriraju na drugi legalan nacin. Nasuprot tome, zakon bi bio nagrada milionima koji su krseci zakon, nezakonito imigrirali. Smatramo da su takva zakonska rjesenja kontraproduktivna I da bi povecala navalu ilegalnih imigranata. DVL je lutrija sa procentualno malim sansama za dobitak ali ipak nada i sansa za svakoga, bez obzira na obrazovanje ili zemlju iz koje dolazi. Predlozenim izmjenama zakona, legalan put za imigraciju u USA mnogima ce biti zauvijek zatvoren.
- Iako nismo biraci u USA, mnogo nasih blizih I daljih rodjaka I prijatelja koji zive i glasaju u USA jesu, a to je velika snaga koja ima nezanemariv uticaj u odredjivanju politike prema svim vrstama drustvenih zbivanja. Mnogi od njih bi takodje biti pogodjeni ovim zakonom.

itd, itd
Reply With Quote
Staro 17.04.2013, 21:37
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Cosmo Prikaz poruke
Pa jedno pismo s potpisima (sto je fizicki tesko neizvedivo) ili imenima i prezimenima (takodje tesko, jer pojedini nece da napisu ni lokaciju) vrlo malo znaci. Stotine, hiljade i vise pisama, koje bi svakodnevno dobijali sve relevantne persone, ukljucujuci i Mr. President-a, to je vec nesto drugo i mnogo jace.
Ja sam mislio da sastavimo srz i da ga svako malo personalizira ili bar napise svojim rijecima, koliko god mu engleski bio los... jer se vidi da nije fake i da je iskreno. A ta srz je vec napisana u ovih 30-ak prvih komentara na ovu temu.
pa ko nece da napise ime i prezime onda nece ni ucestvovat jednostavno,uostalom najbolji prijedlog da predlozimo na tom pismu,nek uvedu placanje 50 dolara npr odma su u profitu pokrice troskove,dobice ogromne pare plus ovi sto su izvuceni ce platiti vize itd. i eto im dobar profit
Reply With Quote
Staro 17.04.2013, 22:28
Homer Simpson's Avatar
Homer Simpson Homer Simpson je offline
Drug član

Datum prijave: 19.10.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Nista cudno, bilo je pitanje vremena kad ce krenuti putem EU/AUS/CA ...
Amandmanima u najboljem slucaju mogu da ostave odredjenu (malu) kvotu za lutriju, ostalo na skilled i to je to.
Ilegalcima ce svanuti, ko se nije snasao preko veza, advokata, i ostalih fora sad ce dobiti GC for free (realno, sta drugo da rade s njima, kad su vec tu a nemoguce ih je deportovati)

Pravila pisanja