ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.04.2013, 00:20
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
E ljudi,sta je sa Zanom nije nam se dugo javila na ovu temu... Znam da je ona lik koji dok nema jasnu i korektnu pricu,nece je ni ispricati ovdje...ali trebamo neke odgovore...da li je radjeno ista na zalbi za ukidanje lutrije,zna li ona ili bilo ko neki mail gdje o istoj temi mozemo ostaviti svoje sugestije. Nsjproduktivnija prica po mom misljenju bazirala bi se u dva pravca,a to su korisnost ljudi sa nasih prostora sa fakultetskom diplomom za njihovo drustvo,kao i vrijednost nasih ljudi sa srednjom skolom,koji bi im odrzavali ozbiljno uzdrmanu srednju klasu... E sad,direktna adresa,mail,bilo sta konkretno,sa velikim brojem nasih pisama i sugestija,bi ako ne urodilo plodom,onda barem izazvalo paznju medija,i otome bi se moralo onda puno ozbiljnije da pozabavi cijela americka politicka scena...sa nadom u pozitivan ishod po nas kojo posteno zelimo zivjeti tamo...i veliko sretno prvog maja svima nama sa foruma koji zelimo bolji zivot tamo..
neko kolektivno pismo se spominjalo al niko vise nista nije rekao detaljnije u vezi toga
Reply With Quote
Staro 26.04.2013, 00:33
Cosmo's Avatar
Cosmo Cosmo je offline
Drug član

Datum prijave: 07.10.2012
US lokacija: Gdje god je bolje nego ovdje
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
neko kolektivno pismo se spominjalo al niko vise nista nije rekao detaljnije u vezi toga
Zana je postavila par linkova (procitajte poruku #33) na kojima se mogu naci adrese kongresmena, senatora i dr. politickih predstavnika u USA. Pomenuta je vise kolektivna akcija jer je kolektivno pismo prakticno tesko izvodivo. Na svakom od nas je da da svoj mali doprinos u borbi protiv ukidanja lutrije (djelimicnog ili potpunog) i posalje par mailova ili pisama onima koji o tome odlucuju. Ja sam napisao i par naznaka kao prijedlog sadrzaja pisma ali to je individualno, odnosno na svakom od nas da odluci sta da navede kao razloge protiv ukidanja DV lutrije.
Staro 26.04.2013, 11:40
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Cosmo Prikaz poruke
Zana je postavila par linkova (procitajte poruku #33) na kojima se mogu naci adrese kongresmena, senatora i dr. politickih predstavnika u USA. Pomenuta je vise kolektivna akcija jer je kolektivno pismo prakticno tesko izvodivo. Na svakom od nas je da da svoj mali doprinos u borbi protiv ukidanja lutrije (djelimicnog ili potpunog) i posalje par mailova ili pisama onima koji o tome odlucuju. Ja sam napisao i par naznaka kao prijedlog sadrzaja pisma ali to je individualno, odnosno na svakom od nas da odluci sta da navede kao razloge protiv ukidanja DV lutrije.
ja sam napisao ta pisma sto je zana postavila linkove,i napisao razloge nadam se da su jos neki to uradili
Reply With Quote
Staro 26.04.2013, 12:19
Homer Simpson's Avatar
Homer Simpson Homer Simpson je offline
Drug član

Datum prijave: 19.10.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ja razumem da je vama krivo sto se DV lutrija (verovatno) ukida (i meni je takodje zao), ali ne kapiram kako mislite da uticete na to?
Niste rezidenti, niste poreski obveznici u USA, niste drzavljani, znaci nikakav faktor u ocima drzave tj. administracije. Ne postoji razlog zasto bi usvojili vase predloge/molbe...

Prica o 'jacanju srednje klase' je tek suplja jer se upravo odlaskom bede-sirotinje i nize-srednje klase tamo zapravo slabi a ne jaca njihova domaca srednja klasa (rodjeni ameri i stari imigranti).

Shvatite lutriju kao poklon-sansu (bar sam je ja tako shvatio) pa ko dobije - dobije, od tih ko ostvari - ostvari, ostali cao-zdravo.
Kao da u prodavnici dele nesto za dz, i pojavite se 1min kasnije i propustite - nema vise, akcija se zavrsila. Nemate prava da se bunite/zalite/kukate i sl.
Staro 26.04.2013, 12:46
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Homer Simpson Prikaz poruke
Ja razumem da je vama krivo sto se DV lutrija (verovatno) ukida (i meni je takodje zao), ali ne kapiram kako mislite da uticete na to?
Niste rezidenti, niste poreski obveznici u USA, niste drzavljani, znaci nikakav faktor u ocima drzave tj. administracije. Ne postoji razlog zasto bi usvojili vase predloge/molbe...

Prica o 'jacanju srednje klase' je tek suplja jer se upravo odlaskom bede-sirotinje i nize-srednje klase tamo zapravo slabi a ne jaca njihova domaca srednja klasa (rodjeni ameri i stari imigranti).

Shvatite lutriju kao poklon-sansu (bar sam je ja tako shvatio) pa ko dobije - dobije, od tih ko ostvari - ostvari, ostali cao-zdravo.
Kao da u prodavnici dele nesto za dz, i pojavite se 1min kasnije i propustite - nema vise, akcija se zavrsila. Nemate prava da se bunite/zalite/kukate i sl.
svako ima pravo da radi sta hoce,i ako zeli moze poslat to pismo na link koji je Zana postavila nista ih ne kosta,al ja sam napisao zao mi ljudi kao Milos koji cekaju toliko dugo,i onda dodjes ti i vrijedjas da ja mrzim sebe mislim da to nije fer al eto tvoja privatna stvar al da ne spamam nije to tema
Reply With Quote
Staro 26.04.2013, 16:16
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
svako ima pravo da radi sta hoce,i ako zeli moze poslat to pismo na link koji je Zana postavila nista ih ne kosta,al ja sam napisao zao mi ljudi kao Milos koji cekaju toliko dugo,i onda dodjes ti i vrijedjas da ja mrzim sebe mislim da to nije fer al eto tvoja privatna stvar al da ne spamam nije to tema
Moze ali bila je peticija za ono 'ponisteno' kolo kada je 33.000 njih potpisalo, angazovali advokate, zvali senatore i na kraju nista nije bilo od toga.
Reply With Quote
Staro 26.04.2013, 16:21
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Homer Simpson Prikaz poruke

Teoretski to jeste tako, ali nije isto da li ces dobiti na ovoj lutriji i spasiti se bede i siromastva i okrenuti novi zivotni list, ili da li ces stici u prodavnicu na vreme pre drugih i dobiti gratis nescafe solju na poklon! Bas zato je ukidanje lutrije veliki gubitak pa je i razocarenje veliko. Zbog toga jjudi i kukaju, zale se i slicno, pa ako ne prodje i ukinu pomirice se jednog dana.
Reply With Quote
Staro 26.04.2013, 21:55
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
Moze ali bila je peticija za ono 'ponisteno' kolo kada je 33.000 njih potpisalo, angazovali advokate, zvali senatore i na kraju nista nije bilo od toga.
sve mi je jasno slazemo se,al nista me nije kostalo sto sma poslo na onaj link
Reply With Quote
Staro 26.04.2013, 23:25
edinze edinze je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: akobogda Las Vegas
YU lokacija: zenica
Nepromenjeno

Cukoni je u pravu,nista nas ne kosta i ako ne mozemo dobiti,sigurno slanjem necemo izgubiti. Recenica da nemamo pravo zaliti se je morbidno-infantilna,ako nista a onda zbog cinjenicce da smo igrali legalno i fer. Jasno je da nemamo papire,nismo drzavljani,ali kao i milion drugih ljudi kojima ne ide u prilog ukidanje lutrije,i mi imamo pravo da iskazemo nezadovoljstvo,i pokusamo uciniti bilo sta,jer ako samo cutimo i ne preduzimami nista,jednako je cinjenici da se slazemo sa ukidanjem. Niko ne govori da cemo uspjeti,ali barem cemo imati mirnu savjest,jer smo sve pokusali. Dakle na mail koji je Zana ostavila, svi da posaljemo mail. I po stoti put sretno nam svima.
Reply With Quote
Staro 27.04.2013, 19:58
Homer Simpson's Avatar
Homer Simpson Homer Simpson je offline
Drug član

Datum prijave: 19.10.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Sta onda tek reci za "preduzimanje" necega, da je patoloski-infantilno? Zakonodavce USA bas zabole za neke tamo no-name balkance, ne znaju ni gde smo na karti...

Citat:
Prvobitno poslao korisnik aspirin Prikaz poruke
Teoretski to jeste tako, ali nije isto da li ces dobiti na ovoj lutriji i spasiti se bede i siromastva i okrenuti novi zivotni list, ili da li ces stici u prodavnicu na vreme pre drugih i dobiti gratis nescafe solju na poklon! Bas zato je ukidanje lutrije veliki gubitak pa je i razocarenje veliko. Zbog toga jjudi i kukaju, zale se i slicno, pa ako ne prodje i ukinu pomirice se jednog dana.
Razumem ja to, ali je stav ucesnika lutrije (kupca) nebitan, a stav priredjivaca (prodavca) jedini koji nesto znaci.
Njima jednostavno to vise nije isplativo, nasli su isplativiji model (jbg, surovo zvuci, ali zivot je surov)

Pravila pisanja