![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Zana je postavila par linkova (procitajte poruku #33) na kojima se mogu naci adrese kongresmena, senatora i dr. politickih predstavnika u USA. Pomenuta je vise kolektivna akcija jer je kolektivno pismo prakticno tesko izvodivo. Na svakom od nas je da da svoj mali doprinos u borbi protiv ukidanja lutrije (djelimicnog ili potpunog) i posalje par mailova ili pisama onima koji o tome odlucuju. Ja sam napisao i par naznaka kao prijedlog sadrzaja pisma ali to je individualno, odnosno na svakom od nas da odluci sta da navede kao razloge protiv ukidanja DV lutrije.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja razumem da je vama krivo sto se DV lutrija (verovatno) ukida (i meni je takodje zao), ali ne kapiram kako mislite da uticete na to?
Niste rezidenti, niste poreski obveznici u USA, niste drzavljani, znaci nikakav faktor u ocima drzave tj. administracije. Ne postoji razlog zasto bi usvojili vase predloge/molbe... Prica o 'jacanju srednje klase' je tek suplja jer se upravo odlaskom bede-sirotinje i nize-srednje klase tamo zapravo slabi a ne jaca njihova domaca srednja klasa (rodjeni ameri i stari imigranti). Shvatite lutriju kao poklon-sansu (bar sam je ja tako shvatio) pa ko dobije - dobije, od tih ko ostvari - ostvari, ostali cao-zdravo. Kao da u prodavnici dele nesto za dz, i pojavite se 1min kasnije i propustite - nema vise, akcija se zavrsila. Nemate prava da se bunite/zalite/kukate i sl.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
sve mi je jasno slazemo se,al nista me nije kostalo sto sma poslo na onaj link
|
|
|
|||
|
|||
|
Cukoni je u pravu,nista nas ne kosta i ako ne mozemo dobiti,sigurno slanjem necemo izgubiti. Recenica da nemamo pravo zaliti se je morbidno-infantilna,ako nista a onda zbog cinjenicce da smo igrali legalno i fer. Jasno je da nemamo papire,nismo drzavljani,ali kao i milion drugih ljudi kojima ne ide u prilog ukidanje lutrije,i mi imamo pravo da iskazemo nezadovoljstvo,i pokusamo uciniti bilo sta,jer ako samo cutimo i ne preduzimami nista,jednako je cinjenici da se slazemo sa ukidanjem. Niko ne govori da cemo uspjeti,ali barem cemo imati mirnu savjest,jer smo sve pokusali. Dakle na mail koji je Zana ostavila, svi da posaljemo mail. I po stoti put sretno nam svima.
|
|
|
||||
|
||||
|
Sta onda tek reci za "preduzimanje" necega, da je patoloski-infantilno? Zakonodavce USA bas zabole za neke tamo no-name balkance, ne znaju ni gde smo na karti...
Citat:
Njima jednostavno to vise nije isplativo, nasli su isplativiji model (jbg, surovo zvuci, ali zivot je surov)
|
|