ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.05.2013, 23:17
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Ju, ju, ju šta ovo bi? Da li si ti gay ili ne stvarno ne ulazim, tvoja stvar. Da znam nešto o navijačima Partizana, ne znam ama baš ništa. Baš me zabole da "žešla" i to ovde na forumu, dvojica kolega kažu da idu na utakmice sa ortacima iz kraja a redovno im raspredam ljubavne priče, pa ti vidi, da im ne zapadneš za oko
kao prvo razlika je ogromna biti pravi navijac ultras,i simpatizer koji ode da pogleda utakmicu,navijac je nacin zivota,i sto potenciras pricu eto jest navijaci su geyevi i to im je samo tema da nije zalosno bilo bi smjesno,raspitaj se malo o pravim ultrasima,navijacima ili ti ga fanaticima koji zive za svoj klub i njihove kodekse mozda ti se otvore vidici,posto nije lijepo pisat o necemu u sto nisi upucena,jer za neke je to uvreda
Reply With Quote
Staro 22.05.2013, 08:43
JovkeBlokovi JovkeBlokovi je offline
Proteran

Datum prijave: 20.05.2013
US lokacija: Kalifornija
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku JovkeBlokovi
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
Ne da se slazem sa tobom za ovo u bold, nego nevidjeno
Nego, koliko para trazis da odustanes od "navijanja" po Kaliforniji?
(jel' ima negde recnik za ovaj sjajni jezik? Fascinirana sam)
'Ajde nemoj da si takva, znam da bi me zgotivila kad bi me upoznala, to je samo NBGD urban sleng da bi bilo zanimljivije :-)
Reply With Quote
Staro 22.05.2013, 10:39
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
kao prvo razlika je ogromna biti pravi navijac ultras,i simpatizer koji ode da pogleda utakmicu,navijac je nacin zivota,i sto potenciras pricu eto jest navijaci su geyevi i to im je samo tema da nije zalosno bilo bi smjesno,raspitaj se malo o pravim ultrasima,navijacima ili ti ga fanaticima koji zive za svoj klub i njihove kodekse mozda ti se otvore vidici,posto nije lijepo pisat o necemu u sto nisi upucena,jer za neke je to uvreda

Ok, stvarno ne ulazim u to ko je simpatizer a ko ultraš?!?!?!?!? Ono što sam ja videla je da je to razularena gomila koja mrzi sve što stigne i udara koga dohvati.... I nisam ja to izmislila, svako od nas bira kakvu poruku šalje a kapiram da oni upravo žele da ih svet tako vidi. I ja nisam rekla da su navijači homo, zaboga, već da znam dvojicu koji su.

Kad budem želela da širim vidike, otići ću u Pariz ili pročitati najnoviju knjigu Haleda Hoseinia a sigurno neću tražiti duboki smisao u " fanaticima koji žive za svoj klub" i istraživati njihove"kodekse", bez uvrede
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 22.05.2013, 12:41
Homer Simpson's Avatar
Homer Simpson Homer Simpson je offline
Drug član

Datum prijave: 19.10.2012
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cukoni Prikaz poruke
O takvima se raspituju samo oni sa medicinskog faxa kad spremaju doktorat. Ili kasnije u karijeri, kad im dodje neki takav na posmatranje
Staro 22.05.2013, 15:53
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik JovkeBlokovi Prikaz poruke
'Ajde nemoj da si takva, znam da bi me zgotivila kad bi me upoznala, to je samo NBGD urban sleng da bi bilo zanimljivije :-)
Mudro zboris a i navijamo za isti tim xoxo
Reply With Quote
Staro 24.05.2013, 02:18
JovkeBlokovi JovkeBlokovi je offline
Proteran

Datum prijave: 20.05.2013
US lokacija: Kalifornija
Pošalji Skype™ poruku korisniku JovkeBlokovi
Smile

Eto, vidis Ma umem ja da namirisem grobara i preko bare, he, he.
Nego, sto vam ovaj sajt ovako sporo ucitava, a?
Reply With Quote
Staro 24.05.2013, 12:47
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Ok, stvarno ne ulazim u to ko je simpatizer a ko ultraš?!?!?!?!? Ono što sam ja videla je da je to razularena gomila koja mrzi sve što stigne i udara koga dohvati.... I nisam ja to izmislila, svako od nas bira kakvu poruku šalje a kapiram da oni upravo žele da ih svet tako vidi. I ja nisam rekla da su navijači homo, zaboga, već da znam dvojicu koji su.

Kad budem želela da širim vidike, otići ću u Pariz ili pročitati najnoviju knjigu Haleda Hoseinia a sigurno neću tražiti duboki smisao u " fanaticima koji žive za svoj klub" i istraživati njihove"kodekse", bez uvrede
super nisu vidici samo knjige,eto zadrzi misljenje i dalje tako misli,navijaci su zatvoren svijet,ti misli i dalje tako i onda nemoj pisat nesto o cemu nemas pojma,isto kao da ja pocnem pisat o hemijskim spojevima o kojim pojma nemam i ti sto su homo sigurno nisu"ekipa" nego oni sto gledaju utakmicu i grzu kospice
Reply With Quote
Staro 26.05.2013, 11:41
Masinac Masinac je offline
Član

Datum prijave: 26.05.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana Prikaz poruke
Pa o tome se i radi nema tog programa kojeg se "mi" nismo dohvatili, pretarali i dokrajcili. Sve pocne se "ne znas bre ti, moze to" i onda se gura ka laznim azilima, bankrotiranjima i skrivanjima "izvucenih" para, vozackim dozvolama, drzavnim osiguranjima, invalidninama, socijalnim stanovima i tako dalje i tako blize. Znaci ono... neka radi ko sta hoce, da mi znamo sta radimo bar bi nam se jedna drzava "tamo" ocuvala. U principu me ne cudi. Znaci, ne ubedjujem se uopste, samo konstatujem sta vidim i kako ja to dozivljavam (a i gomila drugih ljudi). A da sve to tako moze da prodje - bas i ne moze, inace ne bi toliko nasih ljudi deportovali svake godine nazad (vecina zbog fraud za papire). Ne znam sta kazu ti likovi nazad (valjda ono nista ne valja ovde, ne verujem da se hvale time).
Evo da cujete i moju pricu, nije bas ima srecan kraj, ali nekom mozda bude za primer. Ovo gore sto je pisano za gej azil je sve tacno. Amerika daje azil gejevima koji dolaze iz zemalja u kojima im je bezbednost ugrozena, i Srbija tu zauzima neslavno mesto. Ja sam dosao na leto 2010. na W&T program i odlucio da ostanem kao i mnogi. Culi smo za tu foru sa azilom, kao neke devojke u koje smo upoznali u Virdziniji su to navodno dobile i povezali su nas sa nekim nasim covekom koji ce kao da te "spremi" za to: kako da se ponasas, sta da kazes itd i to nas je kostalo 3000 dolara po osobi!!!

Poslali smo papire i posle nekog vremena smo dobili poziv za intervju. Nas dvojica smo se prijavili - jedan u Ilinoisu a ja u Virdziniji, kao da ne bude sumljivo. Obojica smo strejt. U cekaonici u imigracionom sam cekao oko 45 minuta da me pozovu, i pre mene su bila neka dvojica gejeva iz Moldavije. Nisu se zadrzali ni 15 minuta i izlaze sa kezom od uva do uva. Tu sam pomislio ovo ce biti laca, vidi kako su oni brzo zavrsili. Doduse oni su stvarno bili homoseksualci, ocigledno, ali mene je kao nas tip naucio kako da se ponasam i sta da kazem, pa se nisam uplasio. Konacno me prozivaju i tu pocinje pakao: u kancelariju ulazi sluzbenik, isto gej ocigledno po pokretima i ponasanju i krece da me reseta pitanjima. Nista od onoga sto smo kao pripremali sa onim tipom. Pitao me je od mesta za izlazak gejeva u Srbiji i Virdziniji, sta pisem i kako se predstavljam na gej cetovima, gomilu nekih termina za koje nisam cuo. Zatim su pitanja postala veoma neobicna od mode do pitanja u vezi seksa. Onda me je pitao da li imam partnera ili sam ga imao prethodno. Kada sam odgovorio da sam imao, ali ne trenutno, krenuo je pitanja o tome, a onda je izvadio odstampan ceo moj Fejsbuk nalog i pitao zasto nikad nisam stavio ni jednu sliku ja sa nekim od partnera. Neobicni su mu bili i linkovi ka fudbalskim klubovima i neki sportski komentari sto sam isao. Sve u svemu nakon sat vremena cimanja ispratio me je do vrata i rekao da ce mi javiti postom ishod.

Posle oko dve nedelje, postom mi stize poziv na drugi intervju u istoj zgradi i savetuju mi da donesem dodatne dokaze koji mogu da pomognu mom slucaju u vidu dokumenata, fotografija i slicno. Onaj tip sto nam je uzeo pare kaze da se slikam sa nekim tipom kako se drzimo za ruke, setamo izlazimo i da im to ponesem. Ja uhvatim jednog ortaka i to uradimo i ja to ponesem na intervju. Tamo su me ovog puta sacekala dva sluzbenika, onaj od prosli put i jedan stariji. Ispitivanje je trajalo 2 sata i ono sto gledamo u policijskim americkim filmovima nije nista u poredjenju sa ovim. Ja sam morao da im pricam detalje svog zivota u Srbiji. Da li sam priznao roditeljima da sam gej, kako su reagovali, ko jos zna za mene, da im do detalja opisem kako su se ljudi ponasali prema meni koji su znali i koji nisu znali, kako sam se ja osecao i ako sam reagovao, da li sam ikad bio zlostavljan ili maltretiran, to da opisem, da li sam prijavio policiji, kadai gde, sta sam rekao tacno i sta su oni meni rekli. Onda ponovo ista pitanja sa pocetka, pa ponovo ostala pitanja ponovo i ponovo. Na kraju su pitali ko je decko sa slike, ja sam mu reako da smo se ovde upoznali, da izlazimo i da ce mozda biti tu nesto ozbiljnije medju nama. Onda su pitali detalje o njemu, telefon, ime i prezime i i izasli iz prostorije. Tako sam sedeo jedno 10 minuta, onda se onaj stariji vratio i rekao da je razgovarao sa deckom sa slike i da je on pristao da dodje i odgovara na pitanja u moju korist i da su dogovorili termin u ponedeljak. Onda me je ispratio do vrata i zahvalio se na mom vremenu!!!

Znaci taj ortak i ja smo do ponedeljka vezbali sva moguca pitanja koja bi mogli da nas pitaju u ponedeljak.

Odlazimo tamo 9 sati ujutro, opet ulaze ona dvojica i jedna zena. Zena poziva tog ortaka da krene sa njom, ja ostajem sa ovom dvojicom. Pocinje ispitivanje: ista pitanja od prosli i pretprosli put, plus jos detaljnije o mojoj novoj vezi sa ovim deckom, gomila pitanja licne prirode o meni i njemu i zatim izlaze ostavljaju me samog. Posle nekih 10tak minuta ulazi onaj stariji i dva uniformisana imigraciona sluzbenika izjavljuju mi da sam uhapsen zbog "Perjury" laganja federalnih agenata i pokusaja dobijanja laznog azila. Odvode me u zatvor gde sam proveo 3 nedelje. Isto i onog mog ortaka koji mi je glumeo decka. Obojica smo bili izvedeni pred imigracionog sudiju koji nam je izrrekao meru deportacije i trajne zabrane ulaska u SAD. I dan danas cuvam taj dokument (vidi ispod) da potseca kakav sam magarac bio.

Kad sam se vratio u Srbiju saznao sam da je i onaj treci decko iz Ilinoisa isto deportovan, ali posto je on iz BiH, nisam nikad uspeo da stupim u kontakt sa njim da cujem kako je njemu bilo tamo, ali ocigledno ni njemu se nije posrecilo.

Ovi sto po forumu pisu znam ja ovoga ili onoga koji su to uspeli, isto tako cete i u Americi cuti takve price... samo pamet u glavu, mozda se neko i provuce ali to je po meni izuzetak. Ako stvarno niste gej/lezbejka ja posle pakla u imigracionom i americkog imigracionog zatvora to nikome ne preporucujem.

Kad sam krenuo na W&T bio sam student zavrsne godine masinca, a vratio sam se kao najgori kriminalac koga su prvo nemilosrdno isledjivali a onda poslali u zatvor i na kraju deportovali.

Reply With Quote
Staro 26.05.2013, 11:53
cukoni cukoni je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

joj druze koristan post svaka ti cast,napokon nesto poucno i korisno! Samo fora je npr kad dole trazis taj azil i kad trazis direktno iz Srbije ovdje se mozes vaditi na fintu,nesmijem ici po gay klubovima jer me napadaju,nesmijem se oblaciti kao gay i sl. stvari mada je normalno to tesko pa kad bi svi na te finte isli to bi bio veliki problem,nema kod njih laganja i sto se tice laznog braka i ovoga takodje
Reply With Quote
Staro 26.05.2013, 15:21
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Jedan od interesantnijih poruka... svaka čast na detaljnom opisu.
Jebiga, pokušao si da obmaneš sistem, a oni to ne vole.
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja