![]() |
|
|
|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ja licno jedina radim, imam platu za kraj ok, vecu od gradskog proseka ali meni licno stan je stan, zidine ko zidine, mesto gde prespavas. U zgradi sam staroj 75 godina, stan kao stan je zilion puta jadniji od onog u kom sam zivela u Srbiji (koji je bio nov). Ali sve je ovo jedna jos faza do neke sledece. Tako gledam na to. Bolje mi je da placam 875 dolara i da sam izmedju dve osnovne skole sa ogromnim igralistima, komsilukom koji je sasvim ok za decu i setnju nego da platim 1800 da sam sa druge strane ulice u novim nabudzenim stanovima sa svim zivim pogodnostima, ves masina, bazen, teretana, nerdjajuci celik u kujni itd. Stvar moje i muzevljeve licne odluke. A i moracu da ubrzo puknem dobre pare za nase zelene karte (placam i advokata i jos neke troskove koje vi preko lutrije nemate - od 5000 do 8000). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Blizu dobrih skola u Bostonu je jednosoban stan 2000$ sto je obeshrabrujuce . Da li vam je bilo komplikovano sa decom na pocetku price? Stici na vreme u skolu, na posao uklopiti smene ? Hvala jos jednom, kad stignes pisi, imamo jos celu godinu dana do odlaska (ako dobijemo vize naravno).
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Jasno je da je mnogo teze sa decom. Racunam, ako je skola od 8.00-14.20, ne znam sta bih posle sa decom, ako recimo radim do 4 ne mogu da dodjem po njih pre 4.30 nikako. Da li postoji produzeni boravak u okviru skole kao kod nas i koliko to kosta? Za Day care mi nije jasno - vaspitac iz Day care ide u skolu po decu u 14.20 ili kako ? A to mi je jasno da se placa na sat.
Negde sam procitala da je na Floridi produzeni boravak u skoli za nedelju dana 50$, ne znam da li je tacna ta informacija i da li vazi i za neke druge drzave. U koliko sati sacekate zuti bus ispred kuce pod pretpostavkom da treba biti u skoli u 8 ? Plasi me to sto mozda ne moze da se stigne po decu na vreme, ako ne radis u takvom servisu kakav je tvoj na poslu. Letnji raspust mi se cini jos problematicniji kad nemas gde decu, a ne smeju da budu sam . Da li to znas -do koje godine deca ne smeju da budu sama? Ili je druga varijanta da jedan roditelj ne radi sto nikako nije dobro jer su troskovi bas veliki. Last edited by familly; 02.06.2013 at 13:44. Razlog: greska u tekstu |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
A jel ima neko iskustva sa malom bebom od 14-15 meseci, posto cemo mi na jesen doci u US sa bebanom od 14 meseci.Posto planiramo NJ-NYC kakve su cene jaslica-obdanista tj. ima li smisala davati tako malo dete u takve ustanove posto ono tek je krenulo da uci maternji jezik a ovamo ga bacamo u potpuno drugu sredinu. To nam je najveca briga trenutno i to kako ce proci let i sve to maltretiranje. I jos jedno pitanjce ako moze neko iz prve ruke da da info koliko kostaju okvirno potrebstine za bebu (pelene, kasice,kupke i sta ti ja sve znam i neznam
) na mesecnom nivou.
|
|||
|
|||
|
Ajde da pitam nekoga ko zna i ovo sta mi je palo na pamet. ne znam dali je najpametnije jel ima sanse da kad odemo sa detetom supruga i dete se vrate posle mesec dana a ja da ostanem da nagem posao i stan i oni kad najkasnije moraju da dogu a da nema posledice po zelenoj karti. Ne znam jel ovo pametno sto pitam brinem kako cemo se svi da se snagemo a ovakva sansa mi se ne propusta. Supruga je nositelj. Cilj svega ovoga je da uspesno dodjemo.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
A ako ides u NYC sve ovo moze da bude i puno vise jer tamo je sve skuplje koliko znam nego ovde gde sam ja. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Kad je odeca za decu u pitanju mogu se naci povoljno kvalitetne stvari. U Bostonu sam kupila detetu timberland cipele za zimu za 20$, u Srbiji kostaju oko 60-70 eura. Kupljene su u robnoj kuci Marshalls. Sportske patike reebok i nike se mogu kupiti 10,20$. Kad je snizenje to je stvarno snizenje. I moze se sigurno puno ustedeti, pogotovu za decu koja rastu i stalno im treba nova odeca i obuca. Pred Bozic i u avgustu su najvece rasprodaje.
Hvala noki i vuxanne za dragocene informacije oko decjih pitanja! Pozdrav |
![]() |
| Tags |
| bebe, deca, odlazak, roditelji |
|
|