ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Vize za SAD > Porodične imigrantske vize

Porodične imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za porodične imigranske vize

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 24.12.2011, 03:10
VladaNoviSad VladaNoviSad je offline
Član

Datum prijave: 17.04.2011
YU lokacija: Novi SAD
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic Prikaz poruke
Ma, ovo ti je bar prosto. Samo s' vremena na vreme ubacis neko WTF i niko nece ni da provali da ne pricas taj jezik.
He he ... bas tako...
ali kad sam vec ovde da vam kazem nesto !!!!! ovo je mail sa piranjem (i njihovim odgovorom, usa konzulatu u NG-u)
citiram "(
-----Original Message-----
From: Vlada's Web Design Team xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sent: Tuesday, November 08, 2011 2:35 AM
To: Consular, Belgrade
Subject: Molim za informaciju i savet po pitanju vize

Dobar dan,

Ja sam u procesu za F4 iseljenicku vizu (green card) od septembra 2001 godine.
Moja useljenicka viza je odobrena 2009, medjutim Izgledi su da ce moj "datum za izdavanje vize" doci za nesto vise od godinu dana.

Moje pitanje je:
Dali mogu da podnesem zahtev za turisticku vizu, radi posete moje rodjene sestre u periodu novogodisnjih praznika?
I posebno me interesuje dali bi moj evenutalni zahtev za turisticku vizu ugrozio proces i status za F4 iseljenicku vizu?

Hvala

Sa postovanjem xxxxxxxxxxxxxx
>>odgovor<<
Postovani,Mozete da podnesete zahtev za turisticku vizu. Ipak da bi se kvalifikovali potrebno je da po imigracionom zakonu SAD dokazete da nemate nameru da emigrirate. S obzirom da u vasem slucaju postoji tekuci imigracioni proces vama ce to biti tesko mada ne i nemoguce. Odluka o izdavanju turisticke vize ce se doneti nakon uvida u dokumentaciju i razgovora sa konzulom. Podnosenjem zahteva ne ugrozavate iseljenicki process.

Pozdrav,

Konzularno odeljenje
Ambasada SAD
www.belgrade.usembassy.gov/consular
tel. +381 11 3619344

Tako da na lep nacin su rekli " bolje nemoj, no cekaj svojig 5 minuta
Reply With Quote
Staro 27.12.2011, 01:00
binky binky je offline
Član

Datum prijave: 13.05.2009
Nepromenjeno

Ja sam 2008 dobio vizu zajedno sa sinom a u procesu sam za F3 od 2006g.Bitno je da im dokazes da ces se vratiti(posao ,zena,deca,kuca itd).A 2006g su me oni odbili jer sam imao sve ovo samo ne licnu kartu nego izbeglicku i HR pasos.Sve najbolje svima u Novoj Godini
Reply With Quote
Staro 20.08.2012, 12:07
stanko76 stanko76 je offline
Drug član

Datum prijave: 04.01.2010
US lokacija: Milwaukee
YU lokacija: Beograd, Borca
Pošalji Skype™ poruku korisniku stanko76
Nepromenjeno

Pozdrav svima,
Evo posle duzeg vremena, javljam, koga interesuje (ko je u stoj corbi kao ja i moja porodica - I 130 F3 kategorija), da ce uskoro (18.11.2012.) isteci punih osam godina kako je moj otac aplicirao za mene i porodicu u USCIS (I 130 F3 visa - married son or daughter of US citizen, over 21) i da ce 23. decembra, ove godine biti 3 godine, navrsene, kako nam je USCIS odobrio peticiju, koja je od 31.12.2009. u NVC (nas Priority date je NOV/8TH/2004 - current VB for F3 - MAY/15TH/2002)
Naravno, jos uvek cekamo "god damn" visa number i kao manijak, svaki VB citam i trazim datume pod F3, koji se pomeraju po 15-tak dana, po izlasku svakog novog VB-na (svakog meseca).....Da li je jos neko u ovakvom "tunelu" ili da li neko zna nekog pacenika kao sto sam ja, da je docekao tu GC i koliko mu je trebalo vremena...Hvala na odgovorima.

p.s. Barem imam b1/b2 do 2020. (bio 6 puta po 6 meseci)
Reply With Quote
Staro 03.12.2013, 04:01
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik binky Prikaz poruke
VLADA NOVI SAD IMA LI STA NOVOGA?Pozdrav od F3 pd 2006.POZDRAV I ZA sTANKA I SVE OSTALE FORUMASE.
Pozdrav svima pa i tebi binkipsilon ... bukvalno danas 02.12.'13 sam dobio poziv za intervju, ustvari zakazan je za 8jan'14...

Znaci ovako F4 podnet 11sep'01... sep'10 ok... jan'14 intervju. kakav trip za ne(:

Last edited by VladaNoviSad; 03.12.2013 at 04:03. Razlog: text
Reply With Quote
Staro 03.12.2013, 05:29
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Brate mili sta se ja zalim, meni je priority date maj 6, 2013 (eb2)... Al je to duugoooo
Reply With Quote
Staro 03.12.2013, 20:19
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik VladaNoviSad Prikaz poruke
Pozdrav svima pa i tebi binkipsilon ... bukvalno danas 02.12.'13 sam dobio poziv za intervju, ustvari zakazan je za 8jan'14...

Znaci ovako F4 podnet 11sep'01... sep'10 ok... jan'14 intervju. kakav trip za ne(:
E pa neka je sa srecom, VladaNoviSad Zelim ti uspjeh, iz sveg srca, s obzirom koliko dugo si cekao i da ti se cekanje isplatilo
Reply With Quote
Staro 04.12.2013, 08:51
Član

Nepromenjeno Optimizam bez pokrica

zanima me kakav je protokol na """""lekarskom ispotu""""""" samo to , samo to , samo samo samo samo to ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
pozdrav svima sto ih sustize starost cekajuci Godoa. Godoa pisem veliko p namerno >!>!>!>!>>!

Last edited by VladaNoviSad; 04.12.2013 at 08:57.
Reply With Quote
Staro 04.12.2013, 08:55
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taji Prikaz poruke
E pa neka je sa srecom, VladaNoviSad Zelim ti uspjeh, iz sveg srca, s obzirom koliko dugo si cekao i da ti se cekanje isplatilo
ps: cak imam neki osecaj da sam isao zaoblaznim putem (^~^)

PS: Hvala vam vljudi na podrsci

Last edited by VladaNoviSad; 04.12.2013 at 08:56. Razlog: text
Reply With Quote
Staro 04.12.2013, 19:30
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

J sam prijavila svog sina za imigraciju preko I-130, prije skoro 2.5 godine I jos je "under review"....taman kad dodje na red za vizu, za jedno 8 godina, do tada ce mozda vec da bude I ozenjen pa ce da produze jos koju godinu....ili da nam kazes gdje je zaobliazni put
Reply With Quote
Staro 05.12.2013, 20:01
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taji Prikaz poruke
J sam prijavila svog sina za imigraciju preko I-130, prije skoro 2.5 godine I jos je "under review"....taman kad dodje na red za vizu, za jedno 8 godina, do tada ce mozda vec da bude I ozenjen pa ce da produze jos koju godinu....ili da nam kazes gdje je zaobliazni put
...zaobilazni put je vremenski duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzi od konvencijalnog puta... ovo ti je definicija ...

Ma zivi zivot kao sav normalan svet, sve dok ne osvane dan PD dan...
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja