![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Uh, bas vam zavidim, mi jos uvek strepimo da li cemo stici na red posto nam je broj prilicno visok 51xxx. Ali mislimo pozitivno i nadamo se da cemo u septembru ipak poci vasim stopama. Gde ste planirali da se nastanite?
|
|
|||
|
|||
![]()
U Njujork idemo, imam tamo rodbinu, inace ne verujem da bih se usudio da krenem, iskreno. Bice valjda viza za sve vas koji cekate, stvarno ne bi bilo u redu ako bude drugacije. Zelim Vam srecu i da sve prodje kako treba.
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo i našeg iskustva sa lekarskog pregleda: suprug i ja smo zakazali pregled za 11.mart - 2 dana pre intervjua u ambasadi. U Smiljanićevoj od 9h do 9.30h smo trebali da se pojavimo, a to je ordinacija smeštena u jednoj zgradi. Dočekala nas je jedna žena koja je tražila prvo samo pasoše. Odmah smo dali krv i nakon toga žena je tražila i novac
![]() Kada smo se vratili nazad, dočekala nas je doktorka i svakom posebno obavila pregled: čime se bavimo, kratke odgovore na pitanja o bolestima i operacijama u prošlosti, pritisak, refleksi, visina i težina i još neko pipanje po razgolićenom telu, zatim 2 re-vakcine, tetanus i rubeole. Platili smo po 4200 din i suprug i ja za revakcinaciju. Dobili smo od nje snimke pluća i zapečaćene koverte koje smo sa ostalim dokumentima nosili na intervju. I jos 2 papira o obavljenoj revakcinaciji koje nam je rekla da iskopiramo u više primeraka i nosimo u USA jer će nam tamo biti potrebno prilikom sređivanja dokumenata ili konkurisanja za posao. Inače, nije potrebno da nosite nikakav karton koje ste vakcine primili kao bebe i deca jer oni na osnovu godišta znaju; i te 2 vakcine koje smo dobili već je svako od nas i primio ali zaštita nam trajala po 20 godina, tako da se zato daje samo re-vakcina. Ukupno vreme potrošeno na lekarski je od 9-13.30h, znači odvojite jedno prepodne. Sve u svemu, bitno je da nemate nikakve zarazne bolesti i sidu i da obavite snimanje pluća i vakcinaciju i naravno sve uredno platite ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
neko je na ovom forumu napisao da AIDS vise nije na listi bolesti, ili tako nesto. neka me neko demantuje, cisto u cilju verodostojnosti informacija...
|
|||
|
|||
![]()
Citat neko je na ovom forumu napisao da AIDS vise nije na listi bolesti, ili tako nesto. neka me neko demantuje, cisto u cilju verodostojnosti informacija...
On January 4, 2010, the HIV ban on travel and immigration, which had been in place for two decades finally came to an end. With the end of the HIV ban, being positive is no longer an automatic ground of “inadmissibility. For lawful permanent resident applicants, being HIV-positive still could affect USCIS’s determination about whether you are “likely to become a public charge.” While doctors will no longer perform an HIV antibody test as part of the medical examination, the doctor could ask questions about your overall health which could lead the doctor to conclude that you are HIV-positive. Immigration and consular officials are permitted to take your health into account when determining whether you are likely to need government assistance, which can be a ground for denying a green card application. Sto znaci da se test na hiv ne radi ali ne znam kod nas na Balkanu me ne bi cudila i da rade neka dobitnci koji su posljednih 4g radili ljekarsko kazu.Vise na ovu temu na ovom linku http://immigrationequality.org/issues/hiv/the-hiv-ban/ If you are worried that a doctor may still think the HIV test is required, you should download the new instructions, print them, and bring them to your medical examination. Last edited by Kanye West; 11.05.2014 at 21:53. |
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi, znam da ste o ovome pricali dosta, i procitao sam vecinu postova ali nisam nasao odgovor:
Znam da, kad ides na lekarski, dobijes potvrdu da zadovoljavas standarde imunizacije i da mozes da nastavis proces imigracije. Takodje znam da, ukoliko fali neka vakcina, dobijes istu na licu mesta za vreme lekarskog pregleda. Zanima me, dali treba da nosimo listu primljenih vakcina na lekarski pregled? DAli se na osnovu te liste dobija uverenje da je kompletna imunizacija, ili nema potrebe da nosimo nikakvu listu ili karton vec lekar odredjuje koje cemo vakcine primiti? Pitam zato sto sam ja, pored vakcine koje sam primio kao beba i klinac, primio jos 26 vakcina u proteklih 10 godina, za koje naravno imam dokumentaciju, pa bih da izbegnem ponovnu vakcinaciju. Hvala Vam svima |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma sta te briga i da primis dve vakcine. Ja bukvalno nisam ni osetio da mi ih je dala. Nije bilo nikakvog bola. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala na informaciji |
|
|||
|
|||
![]()
Evo da dodam još koju o lekarskom pregledu i našem iskustvu.
Svi zaposleni iz ordinacije u Smiljanićevoj 22, Beograd su bili i više nego ljubazni. Iako rade od 9h nama su izašli u susret i zakazali nam u 8:30 jer smo žurili na posao (pošto nikako nismo uspeli da dobijemo slobodan dan. Odmah su nam izvadili krv i poslali nas na snimanje pluća. Sve je bilo završeno za manje od pola sata, za nas dvoje. Čak nismo trebali da čekamo snimke pluća nego su oni iz ordinacije kasnije u toku dana otišli po njih. U dogovoru sa doktorkom pregled je zakazan za sledeći dan u 19:45 jer je nama tako odgovaralo (da ne moramo da izlazimo ranije sa posla). Sam pregled je protekao brzo. Par standardnih pitanja. Svuci gaće (bez pipkanja), okreni se i gotovo. Onda boc, boc i vakcinisani ste. Dobili smo po kovertu koja se ne otvara i koju nosimo na intervju, snimke pluća i papire o vakcinaciji koje treba da iskopiramo u više primeraka i ponesemo u USA. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |