ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 22.05.2014, 14:55
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ekipo, vi me odusevljavate svakog dana sve vise i vise! Stvarno ste najbolji!
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 14:58
bmilos bmilos je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bmilos Prikaz poruke
Skoro pa da sam "resio"ceo DS-260 upitnik.
Imam samo tri pitanja ako neko moze da mi da odgovore:

1) kod obrazovanja, pise da se nevede koliko obrazovnih institucija sam pohadjao (attended). posto sam zavrsio srednju, ali upisivao dva fakulteta, i nisam nijedan zavrsio, ima li potrebe da navodim fakultete?

2) sluzio sam vojsku civilno, odsluzio 2006. sta da navedem kod pitanja da li sam sluzio vojsku? na drugoj temi sam video da je neko preporucio da se samo napise N/A, ali ovde ima ponudjeno samo Yes/No?

3) na mom izvodu iz maticne knjige rodjenih, pogresna je godina rodjenja majke (pise 1954, umesto 1951),a koja je preminula pre dve godine. ima li potrebe da vadim novu krstenicu samo zbog ovoga, ili da samo navedem godinu iz krstenice?
Zna li neko odgovore na ova moja pitanja, pa da završavam popunjavanje formulara.
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 15:05
ZelenasZemun ZelenasZemun je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
ako si vec poslao formular, onda moras napisati email KCC i objasniti gdje si pogrijesio pa da ti otvore formular da mozes ispraviti gresku.
Nemoj zaboraviti navesti u emailu ime, prezime i case number dobitnika.
Johnywalkeru, hvala puno za informaciju...preznojio sam se! Poslao sam im.
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 15:11
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Skoro pa da sam "resio"ceo DS-260 upitnik.
Imam samo tri pitanja ako neko moze da mi da odgovore:

1) kod obrazovanja, pise da se nevede koliko obrazovnih institucija sam pohadjao (attended). posto sam zavrsio srednju, ali upisivao dva fakulteta, i nisam nijedan zavrsio, ima li potrebe da navodim fakultete?

2) sluzio sam vojsku civilno, odsluzio 2006. sta da navedem kod pitanja da li sam sluzio vojsku? na drugoj temi sam video da je neko preporucio da se samo napise N/A, ali ovde ima ponudjeno samo Yes/No?

3) na mom izvodu iz maticne knjige rodjenih, pogresna je godina rodjenja majke (pise 1954, umesto 1951),a koja je preminula pre dve godine. ima li potrebe da vadim novu krstenicu samo zbog ovoga, ili da samo navedem godinu iz krstenice?

1. piše da navedeš SVE obrazovne institucije koje si pohađao, ne da navedeš samo one gdje si i stekao diplomu, s toga moraš navesti SVE institucije gdje si bio, pa tako i ta dva fakulteta. Kod polja degree upišeš no degree i to je to.

2. pita se da li si služio vojsku, ne civilno. znači ti ćeš odabrati NE jer nisi služio vojsku i nisi držao pušku u rukama.

3. navedeš datum rođenja mame onako kako ti piše u tvom rodnom listu, jer ćeš morati da priložiš svoj rodni list. Krštenica nije bitna niti će je ko tražiti. To što je pogrešna godina nije bitno. Tamo u formularu upišeš datum rođenja kako stoji u rodnom ti listu i poslije još tražit će i godinu kada je umrla.
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 16:09
Memena Memena je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: Fort Lauderdale, FL
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Pomoc!!!
Ili sam je toliko glupa ili ne znam kako da popunim DS-260. Već pola sata razmišljam šta da popunim.
Stigla sam do sekcije Work/Education/ Training

1.Primary Occupation? (Ja sam student ,jel uredu da to napišem ili šta već ?
2. Do you have other Occupation ? Jel tu da napisem zvanje iz srednje škole ili ?
3. In which Occupation do you intend to Work in the U.S.? ( zavrsila sam za kozmetickog tehnicara , pa ne znam u koji to kategoriju pripada ili da napisem Homemaker ili ne znam ...
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 16:41
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Memena Prikaz poruke
Pomoc!!!
Ili sam je toliko glupa ili ne znam kako da popunim DS-260. Već pola sata razmišljam šta da popunim.
Stigla sam do sekcije Work/Education/ Training

1.Primary Occupation? (Ja sam student ,jel uredu da to napišem ili šta već ?
2. Do you have other Occupation ? Jel tu da napisem zvanje iz srednje škole ili ?
3. In which Occupation do you intend to Work in the U.S.? ( zavrsila sam za kozmetickog tehnicara , pa ne znam u koji to kategoriju pripada ili da napisem Homemaker ili ne znam ...

1: ako si student onda ti je primary occupation student. Imas tamo opciju da odaberes student.
2. ako pored studiranja ne radis nigdje onda ces odabrati NE jer nisi zaposlena
3. ovdje te pita u kojoj bransi PLANIRAS raditi. ako mislis nastaviti skolovanje odaberes student ili ako ces ubrzo zavrsiti fakultet i planiras raditi u toj struci sto studiras, onda nadji u koju kategoriju to spada i odaberes to.
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 17:10
bmilos bmilos je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2008
Nepromenjeno

Pitanje vezano za gornju temu, pretpostavljam, da se rad na "crno" vodi kao "unemployed"?
25.02.2015. - Intervju
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 18:27
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Pitanje vezano za gornju temu, pretpostavljam, da se rad na "crno" vodi kao "unemployed"?
dobra pretpostavka svakako da se rad na crno ne treba navoditi kako amerikancima tako ni drugim vlastima
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 19:35
vucko450 vucko450 je offline
Član

Datum prijave: 19.05.2014
Nepromenjeno

im a li neko iz nisa,da pijemo kafu i da pricamo o formularu ds 260,a ko je voljan i iz okruzenja
Reply With Quote
Staro 22.05.2014, 20:03
Spartacus Spartacus je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Denver
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Jel zna neko koliko i sta se sad ceka sledece tj koji nam je sledeci korak i kad on dolazi ? hvala
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja