ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - 2014 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.05.2014, 09:37
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lukaid Prikaz poruke
johnywalker, hvala na ovoj lepoj informaciji, nadam se da je tacna ta informacija i da spadam u tih 80% mucenika. Ja stvarno ne znam sta ima kod mene da se proverava. Moj citav zivot je skola, devojka, blejanje sa ortacima. Nema nista specificno u mom zivotu, nikad nikakav problem nisam imao. Zasto bi me uopste proveravali kada sam otisak svih 10 prstiju dao. Sta uopste ima kod klinca od 20 god da se proverava. Uzgred sve obaveze oko faksa zavrsene i visok prosek. Ne misle valjda da sam toliko lud da ostavim sav taj trud i rad i da ostanem u Americi. Devojka je dobila vizu i ceka mene, najbolji ortak otisao, danas krece posao, pare koje sam dao na program su kod njih i dok se moj slucaj ne resi nema ni para, a ja se i psihicki i fizicki raspadam.
dzaba ti je se raspadati i fizicki i psihicki, samo ces sebi naskoditi a nece ti to ubrzati proceduru kazem ti, postoji nekoliko razloga zasto neko uleti u taj administrative processing - ili se ime podudara sa nekim sumnjivim likom, ili zbog nacionalnosti (odredjene drzave) ili jednostavno onaj iza stakla sto obavlja intervju ima neki osjecaj da bi osobu trebalo jos dodatno provjeriti. Nista ne brini, nisi ni prvi ni zadnji kojem se to desilo. U vecini slucajeva se to pozivitvno rjesi, samo eto sto se mora cekati i sto najcesce vecini poremeti sve planove...ali zato ameri uvijek govoro ne kupuj nikakve karte i ne pravi nikakve rezervacije dok ne dobijes vizu...bilo kako bilo..strpljen - spasen
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 21:29
mikagrubinen mikagrubinen je offline
Drug član

Datum prijave: 12.11.2013
US lokacija: Oakland
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku mikagrubinen
Nepromenjeno

Evo prosao je i taj intervju. Ne znam ni sta da pisem jer je vec sve receno i dobro je svima poznato, a o novini za preuzimanje viza sam vec napisao post.

Uglavnom, dosli smo u zakazano vreme, seli da cekamo, cekali 2,5 sata. onda se ispostavilo da je pauza, a posto nama nisu uzeli ni pasose, delovalo nam je nesto cudno pa kad je covek iz obezbedjenja proverio kod ovih sto rade na salteru sto nismo prozvani ispostavilo se da su imali nekih "tehnickih problema" i da nismo ni bili na spisku. Mi smo naravno bili na spisku ali je njima stampac (tako nam je receno) odsekao donji deo lista na kom su bila nasa imena. Tako da smo eto, na intervenciju "Cika Tome" sve zavrsili za 2 minuta i otisli da prosetamo dok je pauza i dok ne dodje konzul ili vec sa kim smo trebali da razgovaramo.

Poenta ovog pasusa iznad je da, ako vam se ista ucini sumnjivo ili da ne ide kako vi mislite da bi trebalo da ide, obavezno proverite kod obezbedjenja sta je sa vasim slucajem, a ne kao mi da sedite i cekate.

Kad smo se vratili sa pauze ispred ambasade je vec bilo oko 30-ak ljudi, uglavnom studenata, za koje pretpostavljam da dolaze za work and travel vize. Vi treba da prodjete pored svih njih, kazete obezbedjenju da ste vec bili unutra i da su vam rekli da dodjete tad kad ste dosli. Obezbedjenje ce vas pustiti preko reda, da ne stojite bez veze ispred i cekate da udju svi ti ljudi. Mada i to ide poprilicno brzo tako da bi cekali mozda 15-ak min duze.

Sam intervju je protekao brzo i u opustenoj atmosferi, cak bi se reklo i veoma nasmejanoj. Mene je taj sa kim smo razgovarali, isprozivao da sam cutljiv, a da moja zena veoma dobro govori engleski, iako ona nema pojma

Nije nas pitao nista posebno iako smo se vencali mesec dana pre intervjua. Samo je pitao da li smo se uzeli zbog papira i kad smo rekli da nismo on je rekao da se to odmah vidi.

Poneli smo par slika sa svadbe i par nekih nasih zajednickih slika ali nam to nije trazio. Nije nam trazio ni mail od nekoga iz amerike. Mi smo naravno u DS-230 upisali adresu drugarice kod koje necemo ici ali nas ni za to nista nije pitao. Samo je rekao da i tom gradu, u Atlanti, moze da se nadje dobar posao.

Jedino sto nam je onako oboma zapelo za uho je da nam je par puta ponovio da je Kalifornija veoma skupa i da treba dobro da razmislimo da li da idemo tamo (jer smo mu mi rekli da cemo ici u Oakland, CA) Mada je na kraju rekao mojoj zeni da ce, ako uspe da nadje posao kao programer (sto mi je zena po struci), imati za pola godine vecu platu od njega.

Sve u svemu jedno veoma prijatno iskustvo pocevsi od obezbedjenja, posebno Cika Tome, ali i svih ostalih, pricali smo sa jos dvojicom, mladjim celavim i starijim, kome ne znam ime ali nam je prvi kontakt sa ambasadom ucinio veoma duhovitim. Sluzbenici na salteru su svi bili veoma ljubazni, nasmejani i opusteni, a takodje i konzul, odnosno covek sa kojim smo razgovarali.

Jos samo jedna stvar pa da zavrsavam ovaj literalni sastav. Iako smo se registrovali na sajtu www.usvisa-info.com nismo dobili nikakvu potvrdu na mail da je to sve kako treba, tako da jos nemamo osecaj da smo dobili vize i nikakva nas euforija jos ne puca. Najverovatnije ce sve to biti u redu jer je potrebno da protekne sigurno par dana dok ambasada ne preda DHL-u nase papire i dok ne budemo u mogucnosti da na pomenutom sajtu pratimo nasu posiljku.

Izvinite sto sam vas udavio ali mozda nekome bude i od koristi.
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 21:52
sonny_crockett sonny_crockett je offline
Drug član

Datum prijave: 17.04.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen Prikaz poruke
Evo prosao je i taj intervju. Ne znam ni sta da pisem jer je vec sve receno i dobro je svima poznato, a o novini za preuzimanje viza sam vec napisao post.

Uglavnom, dosli smo u zakazano vreme, seli da cekamo, cekali 2,5 sata. onda se ispostavilo da je pauza, a posto nama nisu uzeli ni pasose, delovalo nam je nesto cudno pa kad je covek iz obezbedjenja proverio kod ovih sto rade na salteru sto nismo prozvani ispostavilo se da su imali nekih "tehnickih problema" i da nismo ni bili na spisku. Mi smo naravno bili na spisku ali je njima stampac (tako nam je receno) odsekao donji deo lista na kom su bila nasa imena. Tako da smo eto, na intervenciju "Cika Tome" sve zavrsili za 2 minuta i otisli da prosetamo dok je pauza i dok ne dodje konzul ili vec sa kim smo trebali da razgovaramo.

Poenta ovog pasusa iznad je da, ako vam se ista ucini sumnjivo ili da ne ide kako vi mislite da bi trebalo da ide, obavezno proverite kod obezbedjenja sta je sa vasim slucajem, a ne kao mi da sedite i cekate.

Kad smo se vratili sa pauze ispred ambasade je vec bilo oko 30-ak ljudi, uglavnom studenata, za koje pretpostavljam da dolaze za work and travel vize. Vi treba da prodjete pored svih njih, kazete obezbedjenju da ste vec bili unutra i da su vam rekli da dodjete tad kad ste dosli. Obezbedjenje ce vas pustiti preko reda, da ne stojite bez veze ispred i cekate da udju svi ti ljudi. Mada i to ide poprilicno brzo tako da bi cekali mozda 15-ak min duze.

Sam intervju je protekao brzo i u opustenoj atmosferi, cak bi se reklo i veoma nasmejanoj. Mene je taj sa kim smo razgovarali, isprozivao da sam cutljiv, a da moja zena veoma dobro govori engleski, iako ona nema pojma

Nije nas pitao nista posebno iako smo se vencali mesec dana pre intervjua. Samo je pitao da li smo se uzeli zbog papira i kad smo rekli da nismo on je rekao da se to odmah vidi.

Poneli smo par slika sa svadbe i par nekih nasih zajednickih slika ali nam to nije trazio. Nije nam trazio ni mail od nekoga iz amerike. Mi smo naravno u DS-230 upisali adresu drugarice kod koje necemo ici ali nas ni za to nista nije pitao. Samo je rekao da i tom gradu, u Atlanti, moze da se nadje dobar posao.

Jedino sto nam je onako oboma zapelo za uho je da nam je par puta ponovio da je Kalifornija veoma skupa i da treba dobro da razmislimo da li da idemo tamo (jer smo mu mi rekli da cemo ici u Oakland, CA) Mada je na kraju rekao mojoj zeni da ce, ako uspe da nadje posao kao programer (sto mi je zena po struci), imati za pola godine vecu platu od njega.

Sve u svemu jedno veoma prijatno iskustvo pocevsi od obezbedjenja, posebno Cika Tome, ali i svih ostalih, pricali smo sa jos dvojicom, mladjim celavim i starijim, kome ne znam ime ali nam je prvi kontakt sa ambasadom ucinio veoma duhovitim. Sluzbenici na salteru su svi bili veoma ljubazni, nasmejani i opusteni, a takodje i konzul, odnosno covek sa kojim smo razgovarali.

Jos samo jedna stvar pa da zavrsavam ovaj literalni sastav. Iako smo se registrovali na sajtu www.usvisa-info.com nismo dobili nikakvu potvrdu na mail da je to sve kako treba, tako da jos nemamo osecaj da smo dobili vize i nikakva nas euforija jos ne puca. Najverovatnije ce sve to biti u redu jer je potrebno da protekne sigurno par dana dok ambasada ne preda DHL-u nase papire i dok ne budemo u mogucnosti da na pomenutom sajtu pratimo nasu posiljku.

Izvinite sto sam vas udavio ali mozda nekome bude i od koristi.
Sjajno! Sve cestitke za vize! Nadam se da ni mene nece zezati 08. jula kad bude moj intervju i da cu i ja proci "formalno" kao i svi ostali. Kad planirate da idete?
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 22:15
RBSMC RBSMC je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad/Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Jedino sto nam je onako oboma zapelo za uho je da nam je par puta ponovio da je Kalifornija veoma skupa i da treba dobro da razmislimo da li da idemo tamo
I nas je isto tako odvracao od Kalifornije i to bas onako svojski Mislim se u sebi samo ti meni daj vizu lako cu ja dalje da vidim gde cu i kako. Pominjao je Severnu Karolinu cini mi se, kao tamo je sad industrija u ekspanziji.
15.05.2013. Stigla koverta u KCC
07.04.2014. Obavljen lekarski pregled
16.04.2014. Intervju uspešno obavljen
04.05.2014. Departure day
Reply With Quote
Staro 23.05.2014, 23:29
katrin katrin je offline
Član

Datum prijave: 11.11.2013
US lokacija: Bay Area , California
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sonny_crockett Prikaz poruke
Sjajno! Sve cestitke za vize! Nadam se da ni mene nece zezati 08. jula kad bude moj intervju i da cu i ja proci "formalno" kao i svi ostali. Kad planirate da idete?
Planirali smo da idemo u septembru, al zbog jeftinijih karata mozda pomerimo za oktobar. Bice vam formalnost. Ja sam imala utisak kao da on popunjava formular, tj postavlja vam pitanja iz formulara i popunjava. Neki slican tom 230 I da usustini, ovo sto pisem je subjektivno, on ne moze da vas odbije ako ispunjavate uslove...njegovo je samo da vas usmeri i kao malo proceni. Mi nismo imali mail, ne idemo ni kod koga, nismo prikazali nikakave izvode iz banaka i jasno smo to rekli. Mada moj muz je to lepo rekao, jos uvek ne mozemo da se opustimo jer ne drzimo pasose sa visama u rukama...al strpljivo cekamo

supruga mikegrubinena
Reply With Quote
Staro 24.05.2014, 05:25
sonny_crockett sonny_crockett je offline
Drug član

Datum prijave: 17.04.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik katrin Prikaz poruke
Planirali smo da idemo u septembru, al zbog jeftinijih karata mozda pomerimo za oktobar. Bice vam formalnost. Ja sam imala utisak kao da on popunjava formular, tj postavlja vam pitanja iz formulara i popunjava. Neki slican tom 230 I da usustini, ovo sto pisem je subjektivno, on ne moze da vas odbije ako ispunjavate uslove...njegovo je samo da vas usmeri i kao malo proceni. Mi nismo imali mail, ne idemo ni kod koga, nismo prikazali nikakave izvode iz banaka i jasno smo to rekli. Mada moj muz je to lepo rekao, jos uvek ne mozemo da se opustimo jer ne drzimo pasose sa visama u rukama...al strpljivo cekamo

supruga mikegrubinena
Hocete uzimati u jednom smeru ili povratnu? Ja jos imam dilemu kako ce to sve ici jer je nekom logikom jeftinija povratna. Ma bitno je da ste vi dobili vize u pasosu, a oni ce vec stici kad menjaju proceduru da salju DHL-om. Ako niste imali mail, adresu neku ste morali prijaviti, zar ne?
Reply With Quote
Staro 24.05.2014, 10:34
katrin katrin je offline
Član

Datum prijave: 11.11.2013
US lokacija: Bay Area , California
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sonny_crockett Prikaz poruke
Hocete uzimati u jednom smeru ili povratnu? Ja jos imam dilemu kako ce to sve ici jer je nekom logikom jeftinija povratna. Ma bitno je da ste vi dobili vize u pasosu, a oni ce vec stici kad menjaju proceduru da salju DHL-om. Ako niste imali mail, adresu neku ste morali prijaviti, zar ne?
Prijavili smo mi odresu gde da nam stigne GC ali smo rekli da necemo ici tamo, kao to nam je druga solucija . Mi smo do sada razmatrali karte u jednom pravcu, na forumu sam primetila da ljudi pisu da je slicna cena za povratne, ali nisam stigla da to malo proucim. Verovatno vecina ima dilemu kako ce sve ici.... Iskreno ta povratna karta mi nije padala na pamet...za sad u jednom pravcu
Reply With Quote
Staro 24.05.2014, 19:58
macodlak's Avatar
macodlak macodlak je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.05.2012
Nepromenjeno

Narode dajte kakve info vezano za ponovno slanje dokumenata nakon vjenčanja!? Šta se sve šalje po zadnjim informacijama, da li mi šaljemo one formulare koji su bili aktuelni za DV 2014 ili ove nove, da li u ambasadu da se ponese uz predhodnu najavu ili u KCC. Nama je vjenčanje početkom juna, šta ako nam zakažu intervju pre vjenčanja šta sa papirima a šta ako zakažu posle vjenčanja i sl. Please, pomagajte ovi iz KCC su me samo zbunili pogotovo što su spomenuli DS260.
20.06.2013. Your forms have been received.
02.10.2013. Prijava drugi put za svaki slučaj! Dve prijave!
01.05.2014. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave
07.08.2014. Naj tužniji dan!!! Izgubljena poslednja nada CUT OFF 40150 septembar
07.10.2014. Prijava treći put - dve prijave
06.05.2015. HAS NOT BEEN SELECTED - Obe prijave
22.10.2015. Prijava četvrti put - dve prijave
Reply With Quote
Staro 24.05.2014, 20:51
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Meni nije jasno da neko posle godinu dana pregledanja foruma moze da postavi ovakvo pitanje. Broj si 41000 i normalno da ne dolazis u junu. U slucaju da dodjes na red u junu (sto je nemoguce) i intervju bude pre vencanja onda ides sam u USA.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 24.05.2014, 20:52
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

I nije mi jasno to sto mislis da DS-260 ima veze sa tobom? 2014 i 2015 su dve razlicite godine.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja