ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.05.2014, 18:26
ekamariko ekamariko je offline
Član

Datum prijave: 25.05.2014
Nepromenjeno

radim vec deset godina u firmi koja se bavi proizvodnjom peci za centralno grijanje i svega sto uz to ide, varenje, savijanje limova... a inace sam zavrsio srednju za metalostrugara.
Reply With Quote
Staro 26.05.2014, 18:31
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ekamariko Prikaz poruke
radim vec deset godina u firmi koja se bavi proizvodnjom peci za centralno grijanje i svega sto uz to ide, varenje, savijanje limova... a inace sam zavrsio srednju za metalostrugara.
e ako je tako onda ti ovdje sve pise kako ces provjeriti da li se kvalifikujes ili ne (ova tacka work experience). Procitaj i provjeri da li mozes svoje zanimnaje naci na stranici koja tamo stoji i da li to zanimanje ispunjava uslove. ako ispunjava onda si rjesio problem.

http://travel.state.gov/content/visa...fications.html

EDIT: sudeci prema ovome, metalostrugar nazalost ne ispunjava kriterije da bi se kvalifikovao na osnovu radnog iskustva. Jedino ako si u toj firmi radio kao nesto drugo mimo metalostrugara.
http://www.onetonline.org/link/summa...034.00#JobZone

Last edited by johnywalker; 26.05.2014 at 18:40.
Reply With Quote
Staro 26.05.2014, 18:49
brunash brunash je offline
Član

Datum prijave: 23.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
e ako je tako onda ti ovdje sve pise kako ces provjeriti da li se kvalifikujes ili ne (ova tacka work experience). Procitaj i provjeri da li mozes svoje zanimnaje naci na stranici koja tamo stoji i da li to zanimanje ispunjava uslove. ako ispunjava onda si rjesio problem.

http://travel.state.gov/content/visa...fications.html

EDIT: sudeci prema ovome, metalostrugar nazalost ne ispunjava kriterije da bi se kvalifikovao na osnovu radnog iskustva. Jedino ako si u toj firmi radio kao nesto drugo mimo metalostrugara.
http://www.onetonline.org/link/summa...034.00#JobZone
Jedno pitanje, da li samo nosilac treba da zadovoljava kriterijume sto se toce zavrsene skole i radnog iskustva, ili se to odnosi i na supruznika?
Reply With Quote
Staro 26.05.2014, 21:15
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Samo nosilac mora da ispunjava kriterijume, supruznik nije bitan.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 30.05.2014, 10:54
rekoba rekoba je offline
Član

Nepromenjeno

Pozdrav svima! Zna li neko sta je Alien registration number?
Posto sam ja imao J1 vizu, da li ja trazim novi socijali broj ili ostajem na starom?

Nije mi stvarno jasno koji je to broj....
Reply With Quote
Staro 30.05.2014, 12:22
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik rekoba Prikaz poruke
Pozdrav svima! Zna li neko sta je Alien registration number?
Posto sam ja imao J1 vizu, da li ja trazim novi socijali broj ili ostajem na starom?

Nije mi stvarno jasno koji je to broj....
Imas SSN, neces traziti novi, samo ces otici u SSA da ti skinu onu restrikciju sa kartice: valid for wirk with DHS authorization only (vidi temu o GC i SSN.)

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 30.05.2014, 14:35
rekoba rekoba je offline
Član

Nepromenjeno

Hvala puno!!! AKo slucajno imas informaciju i o ovome:
Imao sam ugovor o dijelu skoro dve godine,
trebam li to navoditi kao zaposlenje?
Reply With Quote
Staro 01.06.2014, 22:19
StefanSt StefanSt je offline
Član

Datum prijave: 01.06.2014
Nepromenjeno

pozdrav svima. posle mesec dana evo i mene da se javim naime moj problem je sledeci, ja sam kvalifikovan za ucesce preko posla (nemam redovno zavrsenu cetvorogodisnju skolu), ali bavim se jednim od poslova sa spiska iz kategorije 4. trazeci po forumu nisam uspeo da nadjem da je jos neko prolazio ovaj tip procedure. i jos jedna stvar, obzirom da radim kao freelancer a ne stalno zaposlen u jednoj firmi kako je najbolje objasniti i dokumentovati duzinu trajanja bavljenja poslom. ako neko ima bilo sta od ovih informacija znacice mi mnogo.
Reply With Quote
Staro 05.06.2014, 13:39
mak 2014 mak 2014 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2014
Nepromenjeno

dobro ali neko ko je zavrsijo srednu skolu redovno ali ni je uzeo diplomu a tada nego sad polago zavrsnu maturu a zavrsio je redovno srednu skolu dal neko zna da objasni
Reply With Quote
Staro 05.06.2014, 14:56
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mak 2014 Prikaz poruke
dobro ali neko ko je zavrsijo srednu skolu redovno ali ni je uzeo diplomu a tada nego sad polago zavrsnu maturu a zavrsio je redovno srednu skolu dal neko zna da objasni
Mora da dokazes 12 godina kontinuiranog obrazovanja, 8-osnovna + 4-srednja.

Ako mozes da dokazes da si zavrsio cetvrtu godinu u kontinuitetu, bez pauze, onda nemas problema. Ako ti je diploma ili bilo koji dokaz da si zavrsio cetvrtu godinu kasnije, mislim da je nece prihvatiti posto nije u kontinuitetu.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja