![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kad je u pitanju pronalaženje posla ja vjerujem da kao i u svakom aspektu života sreća i sudbina igraju ulogu. Pored tih čimbenika, podrška koju imate ovdje u USA je po mom mišljnju izuzetno važna. Također, i ovdje ćete lakše dobiti neki bolji posao ako imate poznanstvo. Znam da to sad zvuči malo grubo, ali to je činjenica. Ne funkcioniše to kao kod nas, netko vas može preporučiti, pomoći i sl. ali na vama je da se onda dokazujete. Ako ne zadovoljite uslove nitko vas neće ostaviti na tom radnom mjestu, ali ako se pokažete kao dobar radnik imate šansu da napredujete. Ne kažem da je nemoguće dobiti posao i jednostavno prijavom na konkurs, ali vjerujem da je malo teže, jer uvijek u prednosti netko sa American working experience i sl.
2014EU00003xxx 22.10.2012. prijava za DV-2014 01.05.2013. izvučeni ![]() 21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky 29.05.2013. koverta stigla u Kentucky 08.11.2013. Intervju - vize odobrene ![]() 31.03.2014. Landed in Chicago |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dobro, koliko sam shvatila same godine nisu prepreka pri dobijanju posla. Mislim, nije kao kod nas da si otpisan samim tim.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Vidim da smo tu negde po godinama. Supruga i ja takodje razmisljamo USA ili CAN? Igramo GC godinama, ali nista. Jeste li vi vec neke korake napravili ka iseljenju?
|
|
|||
|
|||
![]()
I ja sam tu negde skoro 50. Niko me do sad nije pitao za godine a bio sam na mnogo intervjua tako da ako se vi osecate zdravi i zelite da radite onda budite sigurni da necete imati problema zbog godine. Ovde to pitanje jednostavno ne postoji ne zanima ih, nema ga na dnevnom redu. Nije kao kod nas dole da te izbrisu jos na 35 godina to samo kod nas ga ima na zalost.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Odobrena iseljenička viza posle 5 godina | stanko76 | Porodične imigrantske vize | 130 | 24.09.2019 10:25 |
DV Lutrija 2014 godina | IvanDash | Vaša strana | 9 | 13.07.2014 14:29 |
Godina je prosla - Sumiranje troskova | milosx | Vodič za emigrante | 30 | 01.08.2013 16:10 |
![]() |