ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 04.08.2014, 07:03
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Sledecei korak je da pratis Visa Bulletin od Oktobra. U zavisnosti od CN-a, mozes videti kada ce ti biti intervju i onda ocekujes mail od KCC sa datumom zakazano gintervjua. Tada skupljas papirologiju, ides an lekarski, dodjes u ambasadu, platis 330 USD i na kraju na intervju. Kada ti odobre vizu registrovaces se na sajtu na kojem ti kazu, uplatiti IV fee, kupiti karte i otici u novi zivot.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 04.08.2014, 13:50
lazza lazza je offline
Član

Datum prijave: 10.05.2014
Nepromenjeno

Pozdrav dobri ljudi,

Imam par pitanja pa me zanima da li neko moze da mi da odgovor. Devojka je izvucena sa relativno sitnim brojem. Formular je vec prvog dana popunjen i poslat tako da ocekujemo poziv za intervju (po informacijama sa foruma) vec septembra / oktobra. Nakon vencanja koje cemo obaviti ovog meseca, zanima me sta sledece:

1. Da li treba da kontaktiramo Kentucky kako bi opet otvorili aplikaciju i ja popunio formular?
2. Zanima me isto koja je zvanicna email adresa na koju mozemo da ih kontaktiramo ako uopste ima potrebe da ih kontaktiramo direktno?
3. Takodje, zanima me koliko su usluzni sluzbenici u ambasadi u Beogradu i da li oni mogu da nam daju odgovore na neka pitanja?

Verovatno je vec negde odgovoreno na slicna pitanja i nadam se da nije problem sto opet pitam. Ali posto se sve sada radi online proces je promenjen, zato sam malo u nedoumici.
Hvala unpred na odgovorima!
Reply With Quote
Staro 10.08.2014, 00:31
bitbit bitbit je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2014
Nepromenjeno

Ljudi zanima me dali je neko u pole za vakcinu odgovorio sa NE i u objasnenje napisao da ce da primi vakcinu koju fali na lekarskom pregledu pred intervju? Posto mi je jedan drugi dobitnik rekao da nisam trebala to uciniti, da sam trebala upistai samo Da.
Reply With Quote
Staro 10.08.2014, 08:51
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bitbit Prikaz poruke
Ljudi zanima me dali je neko u pole za vakcinu odgovorio sa NE i u objasnenje napisao da ce da primi vakcinu koju fali na lekarskom pregledu pred intervju? Posto mi je jedan drugi dobitnik rekao da nisam trebala to uciniti, da sam trebala upistai samo Da.
Neko je odgovorio sa DA, neko sa NE, ja sam odgovorii sa NE, i obrazlozio da posedujem dokumentaciju o primljenim vakcinama, ali da ne znam da li su one u skladu sa americkim zakonom, te stoga odgovoram
NE, po meni to pitanje ne nosi neku tezinu, i nece biti problem odgovorio ti sa DA ili NE, ionako ces na pregledu da dobijes injekcije.
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 10.08.2014, 10:05
beba.kg beba.kg je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2014
US lokacija: Morristown, New Jersey
YU lokacija: Kragujevac
Nepromenjeno

I ja sam odgovorila sa NE iz razloga sto ne posedujem dokumentaciju o primljenim vakcinama, ali da cu pre odlaska primiti sve potrebne vakcine i mislim da to uopste ne bi trebalo da predstavlja problem
Reply With Quote
Staro 10.08.2014, 11:07
bokinena's Avatar
bokinena bokinena je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2014
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bitbit Prikaz poruke
Opusti se... Totalno je irelevantno sta je odgovoreno, pre intervjua moras ici na pregled sa kog te nece pustiti dok ne isprimas sve sta treba ili ako imas dokumentovano da si primio/la sta treba. Sa dosijeom koji ti oni naprave ides u ambasadu i svakako si podoban/na
Staro 29.09.2014, 00:27
Vlatko89 Vlatko89 je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2014
YU lokacija: Skopje Makedonija
Nepromenjeno

Cao
Neznam gde da ovo pishem zatoa sam tu. Prica je ovakva, ja i moja devojka smo o vezi vise od 5 godina al kad su me izvukli sluchio se neki smrtni sluchaj kod nje i nismo mogle da se udamo. Jas sam poslao aplikacija samo za mene kako single. Sam me i teresira shta odna kako che ona moci dochi kod mene i dali ako se ja udam sledeche godine i ona che mochi dochi so mene ili uopshe kad che moci dochi. Ima li neko reshenie za moj problem. (Malo pechetne greshke jer nisam iz Srbije)
Reply With Quote
Staro 29.09.2014, 00:57
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Ako mozete sad da se vencate, vencajte se sto pre. Kontaktiraj KCC i posalji im prevod vencanog lista. Mada mislim da mozes da nazoves ambasadu i objasnis im ceo slucaj pre intervjua.
Obavezno se vencajte pre intervjua ili ce ona morati da ceka najmanje godinu, dve dana.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 30.09.2014, 09:09
Vlatko89 Vlatko89 je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2014
YU lokacija: Skopje Makedonija
Nepromenjeno

A ako jas idem sad sam, kako che moci ona da doci kasnie? Samo se ja vratim nazad, udam se i oped Americi ili ima neka procedura. I shto ako ja pred da idem ona ostaje trudna, ne che moci ode so mene? Ima li negde gdje mogu procitat?
Reply With Quote
Staro 30.09.2014, 09:47
nikola_g nikola_g je offline
Član

Datum prijave: 30.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vlatko89 Prikaz poruke
A ako jas idem sad sam, kako che moci ona da doci kasnie? Samo se ja vratim nazad, udam se i oped Americi ili ima neka procedura. I shto ako ja pred da idem ona ostaje trudna, ne che moci ode so mene? Ima li negde gdje mogu procitat?
Mislam deka na toj nacin procedurata za taa da dobie viza moze da trae i do 5 godini a vo meguvreme nema da ima pravo na nitu eden tip na viza najdobro vi e da odete dvajcata jas taka napraviv se ozeniv i dokumentite gi prativ zaedno za dvajcata
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja