![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Dali neko zna, ako u affidavit of support stoji da si partialy, ne celosno podrzan od osoba koja praca pismo, dali ja potrebno i nesto drugo nositi kao dodatak primer smetka u banci, imotni list i slicno...
|
|
|||
|
|||
![]()
Affidavit od support ti niko ne trazi i kao takav nije potreban. Zasto onda komplikovati stvari sa dokumentima koji oni ne traze?!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sigurna sam da je u Mekodinijii te kako obavezan, osim ako imas oko 30 000 dolara na smetku u banci. Bar do sada je takvo iskustvo ostalih makedonaca.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Neli nekoi clenovi kazuvaa kako ne im barale affidavit of support vo ambasada? Zarem vo Srbija ne bi barale, a vo Makedonija bi barale?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Da li se nekad dogodilo da neko sa niskim brojem ne bude pozvan na intervju uopste? Videla smo da za DV2015 nisu dosli previsoki brojevi na red....pa me zanima da li su ranijih godina nekad preskoceni niski brojevi????
ps-ovo ce znati samo oni koji godinama prate izvlacenja...
|
|||
|
|||
![]()
Ето да се пофалам на 09.10 ми беше интервјуто, а вчера ги подигнав пасошите со визите
![]() Инертвјуто беше закажано во 8:00, но почнаа да не прозиваат 10-тина минути порано.... Текот на интервјуто е прво ги местат документите по ред, па на интервју кај нашиот службеник, потоа плаќање, земање отисоци од прсти и на крај инервју со американскиот конзул. Документација: прво ни напомена дека 12 годишното образование е основен услов, потоа сите документи наведени на официјалниот сајт, изводи, потврда за војска, потврда од суд, МВР, вакцинација, лекарските прегледи. Точно е дека бараат гарантно писмо. Нашиот службеник баш нагласи дека гарантното писмо не е спомнато во потребната документација,ама конзулот барал....Нашето гарантно писмо до денот на интервјуто не ни беше стигнато по пошта, па за секој случај ни ги пратија на е-маил и како копија го имавме. Среќа што сме го зеле со нас. Но сепак, конзулот беше многу љубезен и не ни направи никаков проблем во врска со копијата од гарантното писмо..... После 3 дена од интервјуто си ги подигнавме пасошите.... тоа би било.....па се читаме од САД ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I jas vi cestitam i vi pozeluvam mnogu uspeh i sreka ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
cestito i uste mnogu sreka da ve prati ponatamu. Samo uste me interesira dali vi spomnaa smetka vo banka
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV2015 dobitnici koji ste broj | sombrero | Vaša strana | 611 | 24.08.2015 09:10 |
![]() |