![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
E ovako, molim vas da mi neko pomogne ako ima slicna iskustva. Ja sam trenutno u Americi na B2 vizi vec 2 meseca, i sad sam odlucila da upisem fax ovde. E sad prvo treba da upisem fax, pa da promenim status, i sve je to razumem ali me buni to sto mi je rekla jedna devojka kako necu moci, ako odem u posetu Srbiji, da se vratim ovde, i da ce mi praviti problem imigracioni slusbenici na ulazu.. Da li moze neko da mi objasni zasto je to tako, i da li je uopste istina, i kakva je procedura ako odem u Srbiju.. Hvala vam!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne razumem se u tematiku ali na tvom mestu bih pocela sa proucavanjem USCIS sajta:
klikni To change your nonimmigrant status from B-1/B-2 to F-1 or M-1, you must file an Application to Extend/Change Nonimmigrant Status (Form I-539), and include the required fee and documents listed in the filing instructions. Form I-539, Application To Extend/Change Nonimmigrant Status |
|
|||
|
|||
![]()
Pffff, znam kako da promenim status.. Samo me buni da li cu moci posle promene statusa da dolazim u Srbiju ponekad.. Jer kazu da ako radis u svojoj zemlji studentsku vizu, onda neces imati problema, ali ako u Americi promenis to, onda vaze neka druga pravila.. A to nigdeee ne mogu da nadjem.. Poludecuuuu
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
To znaci sledece. U Americi si legalno, ali ti viza vise ne vazi. Nalazis se u legalnom studentskom statusu ali nemas mogucnost da ulazis i izlazis tek tako jer ti je turisticka viza na sistemu u imigracionom ukinuta. Odes li nazad za Srbiju, moras ponovo u ambasadu pred sluzbenika ne bi li dobila novu, ovoga puta F1 vizu. A tu vec mogu (ali i ne moraju - zavisi na kog sluzbenika naletis) da nastanu peripetije - u smislu zbog cega si uopste inicijalno trazila B1/B2 vizu ako si nameravala da studiras u USA. Ponavljam u teoriji sve moze, mada u praksi stvari cesto umeju da ne idu tako glatko... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ukoliko nisi sigurna sta zelis i da li ti je US mesto gde bi se nastanila za stalno, onda lepo u BGD, razmisli sta ti je ciniti pa onda ponovo u ambasadu i trazi F1 ukoliko US prevagne kad stavis sve na papir. Ukoliko sebe vidis ovde, onda lepo menjaj status odavde i ostale probleme resavaj u hodu, a na Srbiju zaboravi na neko vreme. Stvari su prosto takve - "ne moz' i jare i pare" ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Upravo ovo kako je napisao, drugar moj je imao istu situaciju i peripetije. Naime, supruga mu je bila na postdiplomskim studijama, tj doktoratu. On je otišao kod nje sa turističkom vizom. Da bi ostali zajedno, on je prešao na studentsku, jer istina, hteli su da ostanu tamo. Upravo peripetije nastaju kada je u Srbiji vadio novu studentsku, "zašto si promenio" imao si u napred u planu da prevariš sistem... Na svu sreću, doktorat supruge, i to sto je stvarno studirao, dobio neku stipendiju, pomoglo mu je da osim manjih neprijatnosti dobije bez problema vizu. Sada je na vizi za supružnike, sto na žalost nije dovoljno za rad, ali ok, tamo je, završio je fax, čeka status da bi mogao da radi.... Dakle sve ti je to mač sa dve oštrice...
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala vam na savetima I iskustvima, dosta mi je pomoglo! Moracu da presecem sama sa sobom sta hocu definitivno, I onda je to to
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Devojka dobila,ja osudjivan,potreban savet HITNO! | maverick | Vaša strana | 30 | 22.01.2016 14:47 |
Potreban savet u vezi US vize | jasmanac | Ne-imigrantske vize | 301 | 29.12.2013 14:14 |
Prijava promene adrese u Americi... molim savet. | takecare | Stare teme | 14 | 19.09.2013 19:44 |
POtreban savet oko odlaska u USA | maltese | Stare teme | 41 | 21.04.2011 06:23 |
Nedoumice, nedoumice.. Molim savet, hitno! | nikolar | Stare teme | 19 | 07.05.2009 16:23 |
![]() |