![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo ljudi,već drago mi je što postoji ovaj forum za sve one koji žele živjet u SAD, i ja razmišljam o odlasku u Ameriku,već duže vrijeme. Pošto sam slabo upućen na način na koji se izdavaju vize za ameriku zna li tko od vas ovdje koji je najbolji i najlakši način za dobivanje vize i koji je proces svega toga,msm,kako predati zahtjev,šta je sve potrebno,koju vizu tražiti i koja je mogućnost dobivanja vize itd. Htio sam igrati zelenu lutriju no nažalost sam zakasnio za prijavu
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ne postoji kratak i lak odgovor,a sve pise ovdje
http://travel.state.gov/content/visas/english.html Citaj redom dok ne dodjes do djela koji se odnosi na tebe |
|
|||
|
|||
![]()
znam da nije lako dobiti vizu,hvala na linku,budem proučio,ima li još tko na forumu tko je sa vizom otišao u SAD ili netko tko se razumije ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jel mislis na kreditnu kartu ili papir koji SVAKO mora da ima u pasosu da bi uopste usao u bilo koju stranu zemlju? |
|
|||
|
|||
![]()
Wakalu, svi koji su otisli u USA su trebali vizu, bilo da su otisli turisticki ili su se iselili. Ima dosta tema na forumu kako moze da se ode pa prelistaj.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam šta je kreditna karta? mislim na dozvolu za rad i boravak u SAD.
|
|
|||
|
|||
![]()
Znam da se treba viza hahha,zato i pitam koji je proces za prijavu za vizu i koja se može dobit za rad i život tamo i koji je jednostavniji put,pregledavao sam teme,
|
|
|||
|
|||
![]()
Bez ljutnje, ali da si sve procitao naisao bi i na deo foruma gde su ljudi otisli u USA a da nije u pitanju zelena karta. Ima raznih viza, skolskih, radnih, turistickih, sve zavisi od tvojih afiniteta. Tako da polako kreni pa ces naci, da ne ponavljamo iste teme po forumu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ukupno 140,000 imigracionih viza je na raspolaganju na osnovu sponzorsva od strane dobijanja zaposlenja godišnje. Imigracione vize na osnovu zaposlenja su podeljene u pet prioritetnih grupa: Prioritetni radnici: pojedinci sa izrazitim mogućnostima u oblasti nauke, umetnosti, obrazovanja, poslovanja ili atletike; izvanredni profesori i istraživači; i pojedini multinacionalni izvršni i poslovni ljudi; Ljudi sledećih zanimanja: oni profesionlci koji su vlasnici visokih diploma i pojedinci izrazitih mogućnosti u oblasti nauke, umetnosti i poslovanja; Profesionalci, radnici sa veštinom i bez: profesionalci sa diplomama, radnici sa veštinama sa najmanje dve godine iskustva i ostali radnici za čijim veštinama se u kratkom periodu oseća potreba u Sjedinjenim Američkim Državama; Specijalni imigranti: određeni crkveni službenici i sveštenici, određeni zaposleni u međunarodnim organizacijama i njihovi najbliži članovi familija, i određeni kvalifikovani i preporučeni sadašnji i bivši zaposleni u vladi Sjedinjenih Američkih Država; Investitori: pojedinci koji će otvoriti radna mesta za najmanje deset osoba koje im nisu u srodstvu tako što će uložiti kapital u nova komercijalna preduzeća u Sjedinjenim Američkim Državama; Molbe Podnosiocima molbe za dobijanje useljeničkih viza na osnovu zaposlenja, koji veruju da su kvalifikovani za useljenički status na bazi ponuđenog posla u Sjedinjenim Američkim Državama, potrebna je odobrena molba (Obrazac I-40) iz Biroa za državljanstvo i useljeničke poslove(Bureau of Citizenship and Immigration Services-BCIS) u Sjedinjenim Američkim Državama. Pojedinci koji su kvalifikovani kao prioritetni radnici mogu poslati molbu BCIS-u u svoje lično ime, dok ostalima molbu treba da popuni odgovarajući poslodavac. Pre popunjavanja molbe kod BCIS-a, poslodavac u ime podnosioca molbe sa klasifikacijom zanimanja, profesionalaca, radnika sa ili bez veština, mora obezbediti uverenje od Biroa za rad (Department of Labor) da nema kvalifikovanih radnika za ponuđeno zanimanje u Sjedinjenim Američkim Državama. Lica u povratku sa stalnim boravištem i službenici vlade Sjedinjenih Američkih Država moraju se obratiti Državnom sekretaru preko američke ambasade ili konzularnog odeljenja u inostranstvu. Svi ostali specijalni useljenici moraju popuniti molbu u kancelariji BCIS-a (Obrazac I-360). Investitor, kao što je ranije rečeno, mora popuniti molbu u kancelariji BCIS-a (Obrazac I-526). |
![]() |
|
|
![]() |