![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
To mi je malo glupo da ja ne znam kad banka salje kreditnom birou izvestaj. Zasto onda sluzi due date. Valjda bi trebalo tada da salju izvestaj jer to je datum do kojeg treba da platim minimalni dug.
Citat:
![]() Citat:
![]() Drzati utilization izmedju 1-10% tokom meseca, a na kraju kad dobijem izvestaj isplatiti ceo tako da na due date imam 0$ dug. Znaci ovako, kad prodje Due date potrosim 20-40% mog limita. Odem kuci i prebacim skoro pa ceo taj iznos, tako da ostanem na 1-10% i onda cekam izvesta kad ce mi oni reci koliki mi je minimum payment i tad, par dana pred novi Due date isplatim sav dug. Tako cu Due date sacekati sa 0$ duga, a tokom meseca ce utilization biti 1-10%. Valjda sam dobro povezao stvari? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
A da li moze to da se automatizuje tj. da $$$ stoje na istom racunu a da se banci dozvoli koliko da naplati 90-100%? Malo je glupo to prebacivanje s racuna na racun...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dakle namestas da pre izrade racuna dug bude 1-10% kreditne linije. Ono sto je recimo meni "davilo" kreditni skor su bile provere kreditnog biroa u proslosti. Sada se i to smanjilo pa je kreditni skor uglavnom 730-740 |
|
|||
|
|||
![]()
Ako moze jos jedno objasnjenje.
Primjer (uvod): imas limit 1000 dolara Platis nesto 200 dolara Dodjes kuci iz kupovine i isti dan prebacis banci 150 dolara. Pitanje: da li je preostali limit, nakon prebacivanja para, 800 dolara ili 950? |
|
||||
|
||||
![]()
Od momenta prebacivanja novca sa checking racuna na kreditnu liniju, treba uglavnom 24-48 radnih sati. Dok se uplata ne rasknjizi (payment pending), bice ti i dalje raspolozivo $800. Cim se uplata rasknjizi imaces $950 na raspolaganju.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() treba napomenuti da ako jednog meseca imate opterecenost 80% a sledeceg platite sve ili vecinu (dogurate do tih 0-10%) nece odmah porasti kreditni rejting do zeljenog nivoa. Ovo je narocito bitno ako kupujete nekretninu, jer banke rade detaljnu analizu tada, ne samo koliko ste bili zaduzeni zadnjih mesec/dva. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chase ce ti recimo uredno skinuti sredstva sa checking-a onog momenta kada pokrenes uplatu, ali se uredno ceka bar 24h da se uplata rasknjizi iako je u pitanju kreditna kartica iste banke. Bank of America funkcionise po istom principu... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ako je druga banka onda treba jedan dan...ljudi se nekad preracunaju pa udju u nedozvoljeni minus zbog toga Kazi mi kolika je najniza kamata koju imas na kreditnoj..ja imam 11% i nikako ne mogu da spustim, stalno ih pritiskam |
|
||||
|
||||
![]()
Isto radi i US Banka, istog trenutka ti prikaze da se skinulo za chekinga i da sam pokrio credit karticu. Znam da chase prikazuje to tek posle dva dana, ne znam razlog.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Zato sto se baze podataka ne apdejtuju non stop zbog svake uplate vec obicno jednom dnevno. Meni je tako i kad npr unesem ocene studentima. Vide se tek nakon sto update-uju sistem a to rade jednom dnevno. Mora to neko da prekontrolise da se ne desi neka virtuelna narudzbina nekog ekstremno velikog prebacivanja para. Ipak su to sve samo digitalne (virtuelne) pare.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |