ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 10.01.2015, 18:24
Anemone Anemone je offline
Član

Datum prijave: 02.09.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90 Prikaz poruke
Anemone, ima li te? Jesi li preživjela današnji dan? Vjerujem da se može čestati?
Eeee na cestitke cu jos malo pricekati..naime, ova pametna glava nije ponijela stari pasos u kojem je bila turisticka viza, i koju OBAVEZNO moraju ponistiti da bi mi dali useljenucku..i tako ja cu opet morati u ambasadu, donijeti im stari pasos i nadam se,odnijeti novi sa vizom..
Uglavnom, evo kako je sve proteklo(i da se nekom ne desi slicna greska):
Bila sam zakazana u pola 3, i kad sam usla u ambasadu sve je islo prilicno brzo (oko 40 min). Na prvom salteru jedna gospodja mi je zaprimila dokumente, i postavila vec uobicajena pitanja: gdje planiram ici,kod koga, sta cu raditi..poslije toga se ide na drugi salter i uplacuje viza 330$ (mogu i KM). Jos malo cekanja i konacno poziv za treci salter od strane konzula. Pitao me je na kom jeziku cemo pricati i ja sam izabrala srpski. E kako je poprilicni lose govorio isti, bilo je malo teskoca u razgovoru. Uglavnom me nista neoubicajeno nije pitao, ali kako sam vec bila tri puta u americi na tur.vizi pitao me je DVA puta da li sam tamo radila, i sta sam zapravo radila sve to vrijeme.Vec me je malo unervozio tim pitanjima jer ja zaista tamo nisam radila vec sam na ledjima drugih putovala amerikom :-D..i tako nas dvoje zbunjenih zavrsavamo razgovor tim kako mi ne moze dati vizu dok ne donesem drugi pasos, sledeci petak, tj 16.1. te se ja opet spremam na jedno ne bas ugodno putovanje..
Ali u pon.cu zovnuti ambasadu da pitam da li bi im mogla poslati pasos postom, ako ne..opet put Sarajeva
DS-260 poslala - 12.6.2014.
Ljekarski obavljen - 23.12.2014.
Staro 10.01.2015, 19:47
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
Nepromenjeno

Znači peglanje još koji dan, šteta al hajd riješit ćeš ti to sigurno sljedeće sedmice.

Ih tri puta već bila tamo, ti pravo iskusna, nema šta vidi se da ti je suđena Amerika

Pisano je već koja dokumenta treba nositi, koja ti trebaju u ambasadi al hajd ipak napiši i ti još jednom, šta si sve nosila...
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 10.01.2015, 20:36
missoki missoki je offline
Član

Datum prijave: 27.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sashes Prikaz poruke
pred se cestitki ,sakam da te prasam dali e moralno affidavit i kade da se izvadi dokumentot,dali toa spaga pod garantno pismo, dali treba da se nosi drzavjanstvo i dali samo se uplaka 330 dolari. fala i srekni praznici

zdravo. jas nekolku pati se javuvav vo ambasada i tamu mi potenciraa deka treba da se donese. eve link za affidavit (toa e garantno pismo )http://www.uscis.gov/i-864 se popolnuva online od strana na sponzorot, odnosno covekot vo amerika koj gaantira za vas..na ovoj link http://www.immihelp.com/affidavit-of...uidelines.html ima podatoci za toa kolku primanja godisno treba da ima sponzorot za da moze da garantira za vas.

drzavjanstvo jas ne odnesov, i ne treba..

se uplaka 330 dolari po covek..

toa e toa..ako te interesira uste nesto pisi..pozdrav
Staro 10.01.2015, 20:41
missoki missoki je offline
Član

Datum prijave: 27.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Zdravo sakam da prasam dali so sigurno treba Affidativ i sto e potocno toa i kako da se ima celosno treba nekoj sto garantira da se potpise ili, i dali e potreben dokumend za dokaz na drzavjanstvoto bidejki ne najdov nesto takvo na stranata i vo vrska so slikite potrebni se 2 (koi dimenzii). Fala
za affidavit ti pisav pogore..za slikite treba da se 5x5 dimenzii, ke potenciras vo foto studio deka tie se za amerikanska viza i oni si znaat..
Staro 11.01.2015, 14:04
Anemone Anemone je offline
Član

Datum prijave: 02.09.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90 Prikaz poruke
Znači peglanje još koji dan, šteta al hajd riješit ćeš ti to sigurno sljedeće sedmice.

Ih tri puta već bila tamo, ti pravo iskusna, nema šta vidi se da ti je suđena Amerika

Pisano je već koja dokumenta treba nositi, koja ti trebaju u ambasadi al hajd ipak napiši i ti još jednom, šta si sve nosila...
I ja sam pomislila da je sudbina kad sam izvucena za GC

Od dokumenata sam nosila:
rodni list, uvjerenje od supa i policije, diplomu ( koju sam prevela na engleski..e sad, opet sa sigurnoscu ne mogu reci da li je obavzno treba prevoditi ili ne, jer kad mi je rekla da joj dam diplomu,pitala sam je jer prevedenu, ona rece da, naravno)pasos, dvije slike, odstampan list sa datumom i mjestom intervjua, i potvrdu za slanje obrsca DS-260.
Kad me je pitala da su dokumenta ovjerena, rekla sam da nisu, i ona rece nema veze sad cu ja to uraditi. udarila je neki pecat i to je bilo to.
tako da bih ja svakako prevela diplomu, i ovjerila papire,sto je sigurno sigurno je. I na kraju krajeva, nije ta ovjera toliko vijedna one nervoze pred salterom i vjecitog polemisanja da li treba prevoditi ili ne, ovjeravati ili ne..
Ljekarski obavljen - 23.12.2014.
Staro 11.01.2015, 18:36
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
Nepromenjeno

Hvala.

Ma sve je različito za intervju, u jednoj državi ono a drugoj ono, negdje treba nešto a negdje ne

Dokumenta tj kopije ću da ovjerim, a ništa neću prevoditi i prije je pisano tako i tako ću i da uradim pa nek me ako treba i vrate (šalim se, nema šanse da me vrate).
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 11.01.2015, 19:22
sashes sashes je offline
Član

Datum prijave: 15.12.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik missoki Prikaz poruke
za affidavit ti pisav pogore..za slikite treba da se 5x5 dimenzii, ke potenciras vo foto studio deka tie se za amerikanska viza i oni si znaat..
Blagodaram mnogu missoki za informaciite, a dali nekoj ima iskustvo ako se odi na intervju bez toj dokument,jas inaku sam patuvam i sekako vo prvo vreme ke sum kaj edni poznati,samo ne sakam da potpisuvaat nikakov pismen dokument.Ako ima nekoj sto e pominal bez toj dokument neka objasni.
Staro 12.01.2015, 14:35
BorisF BorisF je offline
Član

Datum prijave: 12.06.2014
YU lokacija: Radovis
Pošalji Skype™ poruku korisniku BorisF
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik missoki Prikaz poruke
Izvini da te prasam i jas nesto, dali gi preveduvase dokumentite, ili dali gi zaveruvase kaj notar, dali pokraj afidavit nosese i potvrda od sredstva na smetka? pozdrav
Staro 12.01.2015, 16:38
sashes sashes je offline
Član

Datum prijave: 15.12.2014
Nepromenjeno

Me interesira,sto e potrebno da se ponese pri lekarskiot pregled potocno vo Skopje Remedika, kolko sto razbrrav (9 sliki 5x5,pasos,zdravstvena kniska/karton,za vakcini sto si primil list nekoj,i uste nesto nekoj list kade odis ili ne razbrav ubavo). Nekoj sto e bil ako moze neka napise. Blagodaram
Staro 12.01.2015, 21:12
jovancica jovancica je offline
Drug član

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Me interesira,sto e potrebno da se ponese pri lekarskiot pregled potocno vo Skopje Remedika, kolko sto razbrrav (9 sliki 5x5,pasos,zdravstvena kniska/karton,za vakcini sto si primil list nekoj,i uste nesto nekoj list kade odis ili ne razbrav ubavo). Nekoj sto e bil ako moze neka napise. Blagodaram
Petrebno e da nosis pasos, 2 fotografii i potvrda za primeni vakcini(i obicni fotokopii od istive). Za sekoj slucaj nosi ja zdravstvenata legitimacija. Toa e potrebno i sekako pari za da go platis pregledot, po 3500den. za vozrasen i 1400den. za dete....
Zatvorena tema

Pravila pisanja