![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2015 - POGODAK ![]() ![]() 28.10.2013. Prijavili se na lutriju 01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx 19.05.2014. Poslali DS-260 21.08.2015. Lekarski pregled 09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi 24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama ![]() 05.11.2015. Beograd-Rim-Majami |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Jeste...olakšavajuce je to što je poslodavac platio a sin onda mesecno vracao njemu...nije baš da smo se oduševili ali na kraju je ispalo dobro jer se sin pokazao kao vredan i odgovoran.Msm i tu peticiju treba opravdati jer ako poslodavac nije zadovoljan ona ne vazi za drugog...
|
|
|||
|
|||
![]()
Lepo od poslodavca sto moze na rate. Samo nisam razumela je li sin sada na H1B, a posle prelazi na O. Ako je h1b da predjemo na tu temu posto je ovo tema Turisticka viza.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nije,sada je na p1 sport.viza...jedino tako je moglo pošto je sportista a o viza je takodje vezana za izuzetne veštine...osim toga o viza dozvoljava mogucnost g.c.posle odredjenog vremena a p1 to nije...msm da je h1b vrlo teško dobiti, koliko sam shvatila iz pisanja ovde a i sa drugih foruma, firma mora da se zalozi za tebe i to plati.Uslov za to je da im zaista trebaš...eno wuxeena je pisala o tome naširoko,msm iskustvo iz prve ruke...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ako bi neko mogao da mi odgovori u vezi turisticke vize za USA u Hrvatskoj.
Sta sve traze od dokumenata i da li su manje rigorozni nego u Srbiji. Recimo da li Hrvatskim drzavljanima traze isto da imaju stalan posao,pare na racunu da dokazuju i ostalo? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kada sam ja trazio vizu nosio sam ispunjeni zahtjev, potvrdu od firme na kojoj je stajalo kolika mi je prosjecna placa, koliko dugo sam zaposlen i na koliko godisnjeg odmora imam pravo tokom godine i pozivno pismo od moje sestre - gdje je stajalo da cu biti kod nje za vrijeme trajanja odmora i da necu prekrsiti uvjete B1/B2 vize. Pogledaj na stranici od ambasade ti stoji sta je sve potrebno od dokumenata. Pozivno pismo inace nije potrebno ali pomogne, znam neke koji su ga imali pa su ih svejedno odbijali.
Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ja imam rođaka koji u americi ima dvije sestre koje tamo žive sa svojim porodicama. Pokušao je 3 ili 4 puta da ode tamo "u posjetu" kod njih. Imao je posao u vrijeme predavanja zahtjeva, živio sa roditeljima itd... one su rekle ti samo dođi do nas i to je to, sve ostalo ćemo srediti onda ovdje da ostaneš drugim riječima oženit ćemo te itd...3 ili 4 puta je predavao zahtjev i svaki put su ga odbili, a on je imao od papira i potvrdu da radi, kućnu listu, garantno pismo od sestara, kako su svi troškovi pokriveni, ima gdje biti itd... džaba.
poslije nekog vremena ja sam sjedio sa jednim prijateljem koji je amerikanac i radi u ambasadi kao diplomata, između ostalog radio je i kao konzul, i tako sam mu kroz priču spomenuo rođaka i kako mu se ne da da ode u ameriku i ja mu ispričam sve ovo što sam gore napisao, naravno bez ovog dijela da ga tamo planiraju ženiti ![]() Upravo zbog toga puno je lakše dobiti vizu nekome ko nema nikoga tamo od rodbine i ko sam sebi plaća sve troškove jer oni smatraju da će se takoj osobi biti puno teže snaći tamo nego nekome ko ima rodbine. Zbog toga se na zahtjevu za vizu i pita imaš li rodbine u americi i ko. Ko će platiti troškove puta, gdje ćeš biti itd... nisu ta pitanja bez razloga isto kao i pitanja poput "da li ste član neke terorističke organizacije? da/ne" ili "da li idete u ameriku sa namjerom da se bavite trgovinom ljudi" itd... sve ima smisla i razloga kako mi je on to lijepo objasnio. zato, ja bih preporučio da taj prijatelj što manje veže za te ljude koje ima tamo, nego da pokuša da to izgleda kao da sam sve ide, pa ako oni i plate put, neka kaže da je to poklon za rođenda ili nešto slično ili neka jednostavno kaže da je to ušteđevina koju je imao ili dobio pa želi sebi želju ispuniti, ali da stvori sliku da on sam može da ode...kontaš već šta želim da kažem. Amerikanci ne traže garantno pismo za vizu pa je ondba samo kontra efekat ako ga priložiš jer se stvara pogrešan utisak tj. imam nekoga ko će me pogurati. |
![]() |
Tags |
problemi sa vizom, turisticka viza |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hotelijersko-turistički tehničar(HITNO) | Volf | Vodič za emigrante | 4 | 28.06.2014 02:11 |
Šta je potrebno da me prijatelj pozove u SAD na turističku? | Good Spirit | Vaša strana | 18 | 28.10.2009 15:55 |
![]() |