ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 16.01.2015, 11:38
Suzana Suzana je offline
Član

Datum prijave: 23.10.2011
YU lokacija: R.Makedonija
Smile

ljudi interesuje me da li mogu sad da se prijavim za loto,i kad je izvlacenje ako se sada mogu prijaviti? hvala!
Staro 16.01.2015, 11:47
goKi-'s Avatar
goKi- goKi- je offline
Drug član

Datum prijave: 30.04.2014
YU lokacija: Skopje, Makedonija
Pošalji Skype™ poruku korisniku goKi-
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Suzana Prikaz poruke
ljudi interesuje me da li mogu sad da se prijavim za loto,i kad je izvlacenje ako se sada mogu prijaviti? hvala!
Prijavuvanjeto e sekoja godina od Oktomvri do Noemvri, a izvlekuvanjeto vo Maj. Za zhal, kje mora da chekash do Oktomvri.
Staro 16.01.2015, 14:04
Spartacus Spartacus je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Denver
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Suzana bez uvrede ali nauci da koristis ovaj forum i doprenece umnogome tebi i drugima o svemu sto te interesuje!Na pogresnoj temi pises pogresne stvari i pretrpavas temu koja nema veze sa tvojim pitanjem samim tim ometas druge!Hvala
Staro 16.01.2015, 17:36
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Cao Spartakus...kako je u Denveru...jesi li našao dobar stan,posao?
Staro 17.01.2015, 19:49
animal animal je offline
Član

Datum prijave: 09.05.2014
Nepromenjeno

Evo ga i moje iskustvo sa intervjua u ambasadi u Sarajevu...

Zakazani smo bili u 13.30h s tim da smo došli malo ranije zbog kontrole na ulazu. Tamo smo morali da odložimo sve što nije vezano za dokumentaciju za intervju - mobilne, ključeve i sl. Nisu nam dozvolili da unesemo narezan CD sa zajedničkim fotografijama kao dokaz veze, ali to nije bilo toliko strašno jer smo imali album sa izrađenim slikama. U čekaonici samo nas dvoje, vjerovatno je to prednost tako kasno zakazanog termina.
Na šalteru smo kod naše službenice predali dokumentaciju - originalnu i ovjerene kopije.
Od mene kao nosioca je uzela:
- pasoš
- original diplomu (koju je kasnije odnijela konzulu) + ovjerenu kopiju je zadržala,
- prevedenu diplomu na engleski (koju je obavezno trazila prije nego sam predao sva dokumenta a i kroz telefonski razgovor sa službenicima su mi rekli da obavezno prevedem doplomu. Kod sudskog tumača prevod diplome sam platio 20KM - iskopirajte sebi za nekad kasnije, za te pare ne vrijedi rizikovati da vas vrate)
- originalne potvrde iz MUP-a i suda iz BIH
- originalne potvrde iz MUP-a i suda iz Srbije
- originalnu potvrdu o ne služenju vojnog roka (i za ovaj dokument su mi rekli da je obavezan prilikom telefonskog poziva, a i besplatan je)
- original izvod iz matične knjige rođenih
- original izvod iz matične knjige vjenčanih
- adresu i br. tel. kod koga idem u Americi.
- 2 slike
Za pratioca traže samo originale rodnog lista i potvrde iz mupa i suda, ovjerenu kopiju vjenčanog izvoda + 2 slike i pasoš.
Uzela je album sa slikama i zajedničke karte sa koncerata za koji nisam siguran da su uopšte i gledali, zatim je uzela otiske prstiju. Na drugom šalteru smo platili 660$ (može i u KM ali je gori kurs) i sačekali konzula. Ubrzo zatim nas je on i prozvao i upitao da li znamo engleski na šta sam ja odgovorio da ako može da intervju bude na srpskom što se pokazalo po mom mišljenju dobro jer slabije govori naš jezik pa bi nas vjerovatno više smarao na engleskom. Pitao je ko je osoba kod koje idemo i gdje se nalazi, šta planiram raditi kad stignem i smo se vjenčali prije 20ak dana od intervjua, koliko se dugo znamo i kako se slažemo Uzeo je opet otiske prstiju, stalno nešto provjeravao u računaru, rekao podignite desnu ruku, da li se slažete bla bla bla...odgovor je naravno DA i to je to čestitam - dobili ste vizu!
E sad mali update - pasoše ne šalju više DHL-om kao ranije, već je rekao da dodjemo sledeći petak po njih ili neko drugi sa našim ličnim karatama da preuzme umjesto nas što nam i više odgovara.
Znači ljudi, završili smo sve za 45min, ponesite gore navedenu dokumentaciju, budite opušteni i to je to. Niti nas je neko pitao što je djevojka zadržala svoje prezime, zašto ne živimo na istoj adresi ama baš ništa na šta smo već bili spremni.
Hvala puno svima na savjetima i iskustvima jer ovaj forum je online biblija za buduće imigrante
Staro 17.01.2015, 20:15
sashes sashes je offline
Član

Datum prijave: 15.12.2014
Nepromenjeno

Dali nekoj moze da mi kaze dali e potrebno i kade moze da se izvadi dokumentot sto dokazuvash deka nemas sluzeno vojska, ,bese ukinata pred toa i sega e platena (godini pred mojata generacija da sluzi). I dali ima nekoj pominato bez dokumentot za Affidavit. Blagodaram

Last edited by sashes; 17.01.2015 at 20:20.
Staro 18.01.2015, 07:05
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Animal-e čestitam još jednom i hvala na informacijama update-tovanim

Znači definitivno treba prevesti diplomu na engleski... Ma ja sam mislio da prevedem diplomu s faksa kad je dobijem nekad u maju, a ovako ću onda morat prevest diplomu iz srednje, a ono uvjerenje što dobiješ da ga koristiš dok ne dobiješ diplomu neću prevoditi, ponijeću ga tako kako jest jer što da sad tu bacam džabe pare na to.

Nije te skupo izašao taj prevod i ovjera, kako tako povoljno?

A jest mi glupo to za vojsku, ta potvrda. Fino sam popunio da nisam imao nikakvih kontakata sa vojskom (lažem, bio sam na konkurs za oficire prije mjesec dana ) a i kako da je služim kad sam 90' godište. Ali nema veze izganjat ću i tu potvrdu.

Adresa i broj telefona kod koga ideš to si samo na papiru napisao, kao što su pojedini prije radili, jel tako? Kad si poslao DS260 jesi li bio naveo tu adresu ili si ostavio prazno?
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 18.01.2015, 19:38
animal animal je offline
Član

Nepromenjeno

Hvala maki90

Samo ti prevedi diplomu iz srednje i nemaš problema. Meni nije ni pogledala diplomu iz srednje škole, kaže poslednja je bitna.
Nazvao sam prvog sudskog tumača za engleski i raspitao se, predao diplomu i gotova je bila sutradan. I ja sam mislio da su cijene veće, al ajd makar nek je nešto ispalo povoljno pored svih ostalih troškova, a i trebaće ti vjerovatno nekad da imaš prevod u Sad-u.
Nisam ni ja služio vojsku ali svejedno su mi tražili. Potvrda se traži u vojnom odsjeku, pa te oni pošalju u opštinu da popuniš obrazac i za 5 dana preuzmeš potvrdu u vojnom odsjeku bez naknade.
Na papiru sam napisao adresu istu kao i sa DS260.
Sretno!
Staro 18.01.2015, 20:28
toor's Avatar
toor toor je offline
Član

Datum prijave: 25.08.2014
Nepromenjeno

Animal cestitam i zelim vam puno srece!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Staro 18.01.2015, 20:58
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik animal Prikaz poruke
Evo ga i moje iskustvo sa intervjua u ambasadi u Sarajevu...

Zakazani smo bili u 13.30h s tim da smo došli malo ranije zbog kontrole na ulazu. Tamo smo morali da odložimo sve što nije vezano za dokumentaciju za intervju - mobilne, ključeve i sl. Nisu nam dozvolili da unesemo narezan CD sa zajedničkim fotografijama kao dokaz veze, ali to nije bilo toliko strašno jer smo imali album sa izrađenim slikama. U čekaonici samo nas dvoje, vjerovatno je to prednost tako kasno zakazanog termina.
Na šalteru smo kod naše službenice predali dokumentaciju - originalnu i ovjerene kopije.
Od mene kao nosioca je uzela:
- pasoš
- original diplomu (koju je kasnije odnijela konzulu) + ovjerenu kopiju je zadržala,
- prevedenu diplomu na engleski (koju je obavezno trazila prije nego sam predao sva dokumenta a i kroz telefonski razgovor sa službenicima su mi rekli da obavezno prevedem doplomu. Kod sudskog tumača prevod diplome sam platio 20KM - iskopirajte sebi za nekad kasnije, za te pare ne vrijedi rizikovati da vas vrate)
- originalne potvrde iz MUP-a i suda iz BIH
- originalne potvrde iz MUP-a i suda iz Srbije
- originalnu potvrdu o ne služenju vojnog roka (i za ovaj dokument su mi rekli da je obavezan prilikom telefonskog poziva, a i besplatan je)
- original izvod iz matične knjige rođenih
- original izvod iz matične knjige vjenčanih
- adresu i br. tel. kod koga idem u Americi.
- 2 slike
Za pratioca traže samo originale rodnog lista i potvrde iz mupa i suda, ovjerenu kopiju vjenčanog izvoda + 2 slike i pasoš.
Uzela je album sa slikama i zajedničke karte sa koncerata za koji nisam siguran da su uopšte i gledali, zatim je uzela otiske prstiju. Na drugom šalteru smo platili 660$ (može i u KM ali je gori kurs) i sačekali konzula. Ubrzo zatim nas je on i prozvao i upitao da li znamo engleski na šta sam ja odgovorio da ako može da intervju bude na srpskom što se pokazalo po mom mišljenju dobro jer slabije govori naš jezik pa bi nas vjerovatno više smarao na engleskom. Pitao je ko je osoba kod koje idemo i gdje se nalazi, šta planiram raditi kad stignem i smo se vjenčali prije 20ak dana od intervjua, koliko se dugo znamo i kako se slažemo Uzeo je opet otiske prstiju, stalno nešto provjeravao u računaru, rekao podignite desnu ruku, da li se slažete bla bla bla...odgovor je naravno DA i to je to čestitam - dobili ste vizu!
E sad mali update - pasoše ne šalju više DHL-om kao ranije, već je rekao da dodjemo sledeći petak po njih ili neko drugi sa našim ličnim karatama da preuzme umjesto nas što nam i više odgovara.
Znači ljudi, završili smo sve za 45min, ponesite gore navedenu dokumentaciju, budite opušteni i to je to. Niti nas je neko pitao što je djevojka zadržala svoje prezime, zašto ne živimo na istoj adresi ama baš ništa na šta smo već bili spremni.
Hvala puno svima na savjetima i iskustvima jer ovaj forum je online biblija za buduće imigrante
Animal druze cestitam, zelim ti sve najbolje u USA i da ostvaris svoj americki san
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Zatvorena tema

Pravila pisanja