ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 19.01.2015, 02:29
BorisF BorisF je offline
Član

Datum prijave: 12.06.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Radovis
Pošalji Skype™ poruku korisniku BorisF
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik animal Prikaz poruke
Evo ga i moje iskustvo sa intervjua u ambasadi u Sarajevu...

Zakazani smo bili u 13.30h s tim da smo došli malo ranije zbog kontrole na ulazu. Tamo smo morali da odložimo sve što nije vezano za dokumentaciju za intervju - mobilne, ključeve i sl. Nisu nam dozvolili da unesemo narezan CD sa zajedničkim fotografijama kao dokaz veze, ali to nije bilo toliko strašno jer smo imali album sa izrađenim slikama. U čekaonici samo nas dvoje, vjerovatno je to prednost tako kasno zakazanog termina.
Na šalteru smo kod naše službenice predali dokumentaciju - originalnu i ovjerene kopije.
Od mene kao nosioca je uzela:
- pasoš
- original diplomu (koju je kasnije odnijela konzulu) + ovjerenu kopiju je zadržala,
- prevedenu diplomu na engleski (koju je obavezno trazila prije nego sam predao sva dokumenta a i kroz telefonski razgovor sa službenicima su mi rekli da obavezno prevedem doplomu. Kod sudskog tumača prevod diplome sam platio 20KM - iskopirajte sebi za nekad kasnije, za te pare ne vrijedi rizikovati da vas vrate)
- originalne potvrde iz MUP-a i suda iz BIH
- originalne potvrde iz MUP-a i suda iz Srbije
- originalnu potvrdu o ne služenju vojnog roka (i za ovaj dokument su mi rekli da je obavezan prilikom telefonskog poziva, a i besplatan je)
- original izvod iz matične knjige rođenih
- original izvod iz matične knjige vjenčanih
- adresu i br. tel. kod koga idem u Americi.
- 2 slike
Za pratioca traže samo originale rodnog lista i potvrde iz mupa i suda, ovjerenu kopiju vjenčanog izvoda + 2 slike i pasoš.
Uzela je album sa slikama i zajedničke karte sa koncerata za koji nisam siguran da su uopšte i gledali, zatim je uzela otiske prstiju. Na drugom šalteru smo platili 660$ (može i u KM ali je gori kurs) i sačekali konzula. Ubrzo zatim nas je on i prozvao i upitao da li znamo engleski na šta sam ja odgovorio da ako može da intervju bude na srpskom što se pokazalo po mom mišljenju dobro jer slabije govori naš jezik pa bi nas vjerovatno više smarao na engleskom. Pitao je ko je osoba kod koje idemo i gdje se nalazi, šta planiram raditi kad stignem i smo se vjenčali prije 20ak dana od intervjua, koliko se dugo znamo i kako se slažemo Uzeo je opet otiske prstiju, stalno nešto provjeravao u računaru, rekao podignite desnu ruku, da li se slažete bla bla bla...odgovor je naravno DA i to je to čestitam - dobili ste vizu!
E sad mali update - pasoše ne šalju više DHL-om kao ranije, već je rekao da dodjemo sledeći petak po njih ili neko drugi sa našim ličnim karatama da preuzme umjesto nas što nam i više odgovara.
Znači ljudi, završili smo sve za 45min, ponesite gore navedenu dokumentaciju, budite opušteni i to je to. Niti nas je neko pitao što je djevojka zadržala svoje prezime, zašto ne živimo na istoj adresi ama baš ništa na šta smo već bili spremni.
Hvala puno svima na savjetima i iskustvima jer ovaj forum je online biblija za buduće imigrante
Cestitki neka e so dobro! Samo ako moze da te pitam dali nosese potvrda za affidavit of support bidejki gledam deka ne ti e navedeno kako dokument od tie sto vi gi zele?
Staro 19.01.2015, 02:59
sashes sashes je offline
Član

Datum prijave: 15.12.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BorisF Prikaz poruke
Cestitki neka e so dobro! Samo ako moze da te pitam dali nosese potvrda za affidavit of support bidejki gledam deka ne ti e navedeno kako dokument od tie sto vi gi zele?
Boris dali si zapoznaen dali e obavezno da se nosi potvrda za vojska ,i od kade se vadi toa ako voopsto nemas sluzeno ,bidejki e ukinato sluzenjeto na vojskata odamna. fala
Staro 19.01.2015, 09:29
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Animal-e još jedno pitanje , kad si vadio potvrde iz suda i mupa koliko si plaćao i šta si stavio za razlog njihovog vađenja?

Hajde mijenjaj potpise i ostalo, da znamo gdje ideš by the way gdje ideš, kad ideš?

Očekujem/o da napišeš i iskustvo i na temi oko kupovine karte kad je zbaviš...
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 19.01.2015, 11:46
pelcer224 pelcer224 je offline
Drug član

Datum prijave: 12.10.2013
Nepromenjeno

Animal, koji je razlog potvrda iz mupa i suda u Srbiji? Imas li drzavljanstvo SRB ili su to neki studentski-radnicki dani kao razlog za te potvrde? Koliko sma pratio do sada za ovakave sutiacije trazili su samo iz MUP-a potvrdu?! Sigurno zanima jos nekog osim mene, jer su mnogi proveli studentske dane, povremeno boravili zbog posla, neki imali prijavljeno prebivlaste neki ne.
Staro 19.01.2015, 12:06
BorisF BorisF je offline
Član

Datum prijave: 12.06.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Radovis
Pošalji Skype™ poruku korisniku BorisF
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sashes Prikaz poruke
Boris dali si zapoznaen dali e obavezno da se nosi potvrda za vojska ,i od kade se vadi toa ako voopsto nemas sluzeno ,bidejki e ukinato sluzenjeto na vojskata odamna. fala
Epa jas uste nemam izvadeno, no bev do policija i prasav kade treba da se vadi izvod neosuduvan i voeno, i mi kazaa deka neosuduvan porano bilo kaj niv no sega e vo sud, i za voeno mi rekoa da odam do voenoto vo mojot grad a toa bilo vo opstinata i tamo tie imale nekakva kancelarija, treba da proveram da otidam ovie denovi i da vidam dali e taka,pozdrav
Staro 19.01.2015, 12:29
sashes sashes je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BorisF Prikaz poruke
Epa jas uste nemam izvadeno, no bev do policija i prasav kade treba da se vadi izvod neosuduvan i voeno, i mi kazaa deka neosuduvan porano bilo kaj niv no sega e vo sud, i za voeno mi rekoa da odam do voenoto vo mojot grad a toa bilo vo opstinata i tamo tie imale nekakva kancelarija, treba da proveram da otidam ovie denovi i da vidam dali e taka,pozdrav
Da ke vidam i jas utre ,od sudot izvadiv za neosuduvan, a za ova od voeno ne znaea,ali pa ke odam se nadevam deka go davat za den dva.Ako nekoj drug ima iskustvo so toa neka kaze.
Staro 19.01.2015, 12:56
jovancica jovancica je offline
Drug član

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sashes Prikaz poruke
Da ke vidam i jas utre ,od sudot izvadiv za neosuduvan, a za ova od voeno ne znaea,ali pa ke odam se nadevam deka go davat za den dva.Ako nekoj drug ima iskustvo so toa neka kaze.
Potvrda za sluzena vojska kje si izvadite vo Ministersvo za odbrana. Mislam deka vo sekoj grad vo RM si imaat oddelenie. Kaj mene e vo opstina. Imace e besplatno i go davaat odma...
Staro 19.01.2015, 13:03
sashes sashes je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovancica Prikaz poruke
Potvrda za sluzena vojska kje si izvadite vo Ministersvo za odbrana. Mislam deka vo sekoj grad vo RM si imaat oddelenie. Kaj mene e vo opstina. Imace e besplatno i go davaat odma...
Blagodaram jovancica, se nadevam deka go izdavaat istiot den.Imaj prijaten den
Staro 20.01.2015, 11:53
GreenM's Avatar
GreenM GreenM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Florida
YU lokacija: Banja Luka, BIH
Nepromenjeno

Cestitam Animal
I moj intervju ce biti u Sarajevu, pa mi je tvoje iskustvo dalo neki uvid u sve. Srecno u USA!
02.07.2015. - VIZA ODOBRENA

Lokacija u USA: Sarasota, Florida
Staro 20.01.2015, 21:21
sashes sashes je offline
Član

Nepromenjeno

Deneska go izvadov dokumentot za potvrda za vojska i se bese kako sto spomna pogore jovancica ,go izdadoa vednas bez nadoknada .

Me interesira nekoj sto e bil na intervju ,kako otprilika tece razgovorot,dali e moralno da e na angliski i sto prasuvaat otprilika.
Zatvorena tema

Pravila pisanja