ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Houston, Texas » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 01.05.2014, 19:15
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Salec Prikaz poruke
Nikola, gde si ziveo u pustinji? Mi zbog prijatelja koji su nam tamo planiramo Phoenix, pa me cisto zanima da li si tamo bio?
Ma jok, moja pustinja je malo dalje Bio sam u Afghanistanu, okolina Kandahara
Reply With Quote
Staro 01.05.2014, 19:47
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
Nepromenjeno

...ali to je druga tema, da ne budemo off topic, boje da se drzimo Houston-a ovde
Reply With Quote
Staro 02.05.2014, 15:21
lpastor lpastor je offline
Član

Datum prijave: 18.10.2012
US lokacija: Houston
Nepromenjeno nastavak

KOliko vidim , a koliko znam is dosadasnjeg iskustva ... vise bih voleo da zivim malo dalje od centra

znaci Sugarland, ili Katy..mozda ovo drugo pre ....
zanima me da li u ovim naseljima postoji nesto slicno kao apratmantska naselja...trenutno zivim u necem slicnom ... 2sobe i jedno kupatilo na oko 10m2... ogradjeno naselje za bazenom i teretanom i jezerom ...

ili su ovim krajevima samo kuce ... zanima me i cena rentiranja i globalno misljenje ... skola , bezbednost ...slicno

nikako da se jave ovi sto zive u Houstonu ....

koji kraj je lakse za comute ?

pozzz
Reply With Quote
Staro 04.05.2014, 21:52
Good Spirit's Avatar
Good Spirit Good Spirit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: Bay Area, CA
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lpastor Prikaz poruke
KOliko vidim , a koliko znam is dosadasnjeg iskustva ... vise bih voleo da zivim malo dalje od centra

znaci Sugarland, ili Katy..mozda ovo drugo pre ....
zanima me da li u ovim naseljima postoji nesto slicno kao apratmantska naselja...trenutno zivim u necem slicnom ... 2sobe i jedno kupatilo na oko 10m2... ogradjeno naselje za bazenom i teretanom i jezerom ...

ili su ovim krajevima samo kuce ... zanima me i cena rentiranja i globalno misljenje ... skola , bezbednost ...slicno

nikako da se jave ovi sto zive u Houstonu ....

koji kraj je lakse za comute ?

pozzz
Na vecini pitanje je odgovoreno, nije se nesto promenilo za par godina.

- Vlaga, da je vlazno jeste, da mozes da se naviknes, mozes. Ako si tip osobe da volis zimu nema sta da trazis na jugu onda.

- Apartmantski kompleksi postoje svuda, naravno vise su koncentrisani pri centru jer je sve skuplje ali ih ima u svim krajevima. U Hjustonu svaki kompleks ima bazen i vecina je ogradjena.

Za cene proveri online ili citaj starije poruke.

U Hjustonu su velike guzve i ja ne bih preporucio da ides daleko, pogotovo sto gledas stan a ne kucu.
Reply With Quote
Staro 19.02.2015, 17:44
Član

Nepromenjeno Destinacija Houston, checked !

Samo da se javim , da sam se sa porodicom doselio u Houston u septembru 2014 Lokacija Sugar Land

I svidja nam se .. posao je dobar , klima je bas kakvu volimo (hot,hot & hot)
mada je zimi bilo I ladno .. pre neki dan je bilo I blizu nule

ali kada je u februaru termometar pokazao 27C .. znao sam da smo na dobrom mestu

...

pozdrav svima
Reply With Quote
Staro 19.02.2015, 20:02
dulei86 dulei86 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku dulei86
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lpastor Prikaz poruke
Samo da se javim , da sam se sa porodicom doselio u Houston u septembru 2014 Lokacija Sugar Land

I svidja nam se .. posao je dobar , klima je bas kakvu volimo (hot,hot & hot)
mada je zimi bilo I ladno .. pre neki dan je bilo I blizu nule

ali kada je u februaru termometar pokazao 27C .. znao sam da smo na dobrom mestu

...

pozdrav svima
Ipastor, da li mozes da napises nesto vise o Houstonu? Kakve su tvoje impresije gradom, ma bilo sta sto mozes da podelis sa nama koristice.
Reply With Quote
Staro 06.03.2015, 16:34
Član

Nepromenjeno

Hmm..

pokusacu da sumiram ...mada se ogradjujem u startu ako neke stavi nisu tacne ..ja pisem samo iz mog ugla ..

U gradu Houstonu sam sada vec oko 7 meseci ...
Dosli smo u avgustu ..mnogi kazu da smo izbegli najtopliji talas ..Neznam meni nesmeta kada sunce przi asfalt .
Ja volim sunce i vikenod izlazavanje pored bazena .. A kako ima palmi malo lici na LA sa razglednica (nisam bio tamo jos )..
Kazu da u gradu ima i velika zajednica nasih ljudi u Sugar Landu (trenutno i sam zivim tu )
Ima i nasa crkva u Katy ..nisam jos stigao da odem ... Malo sam lenj..Bilo je lepo vreme pa smo vecinu vikenda provodili na okolnim plazama ...
Galvaston nisam "overio" rekli su da je dosta prljav ..vecimom sa isao na Matagor-u .. na nekih 1,5 od SL

Guzve su velike kao i u svakom velim gradu ... Houston je 4 grad (6 mil) po velicini u USA .. i to se vidi ..pogovoto u spicu ... gradski pokriva samo centar grada .. grad je sasatvljen od manjih gradica ..sugar land , Katy , Misuory City .... mislim da je precnik grada nekih 100 milja

Mesavina ljudi je kazu najveca u USA .. Uporedjuju Houston sa LA..
Latinosi, Azijati, Indijci, AfroAmerikacni, plus svih ostalih ... kada bi na ulici napravio presek ..milsim da bi nasao manje od 2% onih koji su se zaista tu rodili ...

Houston kao i stali delovi TX ima ekpanziju i konstantan priliv stanovnistva..nema state poreza, plate su ok, cene nekretnina su normalnije ..naravno nije sve med i mleko ... posla ima ali se na oglas javlja veca kolicina ljudi , preferiraju lokalce .. kao i svugde ako vredis uspeces ako radis kvalitetno i trudis se uspeces pre... ako si mediokritet tako ce ti i biti ..

Skolstvo je kao i u ostalom delu USA ... sa neke strane super sa neke onako sa druge boze sacuvaj ... tema za sebe

Zdravstvo ... ovde ona " zdravlje je najvece bogatstvo " se vidi na delu .. tema za sebe ..

Svi koji su zaiteresovani neka pitaju konktretno , koliko znam odgovoricu ...

Mani se svidja .. ako bude sve u redu ..ostajem ovde do daljeg .. bar dok mi cerka ne pocne pricu sa koledzom a to je za nekih 8 godina ..tako da sam dobar .. a posle ko zna

pozz
Reply With Quote
Staro 06.03.2015, 17:11
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

reci mi kako ste rjesili za smjestaj kada ste tek dosli? Bili kod nekoga od poznanika ili nesto drugo? kako se krecu kirije za 1 bedroom stan?
Reply With Quote
Staro 11.03.2015, 14:25
Član

Nepromenjeno

Posto sam dosao iz Arkanzasa..

Prvi put kada sam bio u Houstonu (na razgovorima za posao , sam obisao 3 lokacije koje sam izabrao ranije on line)

Ima masa apartmanskih naselja ..posle review-a , pregleda skolskog districta ... a I blizine posla odlucili smo se za Sugar Land ...

Znaci ..bookinh hotel za jednu noc, seo u auto vozio 8 sati .. prespavao u hotelu ,, ujutro krenuo na intevjue za posao .. sve zavrsio do 3 popodne .. sledeca 2-3 sata obilazio naselja ...

Nasao koje mi odgovara ..podneo sve papire .. ostatak zavrsio telefonom...
Za 5 dana rentirao kamion u UHAUl ..upakovao stvari ... vozio kamion 10 sati ...nasao 2 studenta u Home Depo koja su mi pomogli da istovarim kamion .. i to je to .... nevolim da cimam prijatelje za stvari koje mogu resiti i sam ..(valjda zato jos uvek imam prijatelje )

Cene su razne ... jeftinije nego u LA ..skuplje nego u Arkanzasu .. zavisi od amenitija , okruzenja , velicina soba i slicno

Genralno je da 1 bedroom se krece oko $1000/mesecno.. moze se naci i jeftinije ali i mnooogo skuplje
Reply With Quote
Staro 16.03.2015, 21:01
Aura's Avatar
Aura Aura je offline
Drug član

Datum prijave: 23.11.2010
Nepromenjeno

Ipastor, kako si nasao te studente da ti pomognu sa istovarom, samo otisao do home depoa i pitao ili.. i koliko im se otprilike plati?
Reply With Quote
Odgovori

Tags
houston, texas

Pravila pisanja