![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Houston, Texas » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
...ali to je druga tema, da ne budemo off topic, boje da se drzimo Houston-a ovde
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
KOliko vidim , a koliko znam is dosadasnjeg iskustva ... vise bih voleo da zivim malo dalje od centra
znaci Sugarland, ili Katy..mozda ovo drugo pre .... zanima me da li u ovim naseljima postoji nesto slicno kao apratmantska naselja...trenutno zivim u necem slicnom ... 2sobe i jedno kupatilo na oko 10m2... ogradjeno naselje za bazenom i teretanom i jezerom ... ili su ovim krajevima samo kuce ... zanima me i cena rentiranja i globalno misljenje ... skola , bezbednost ...slicno nikako da se jave ovi sto zive u Houstonu .... ![]() koji kraj je lakse za comute ? pozzz |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- Vlaga, da je vlazno jeste, da mozes da se naviknes, mozes. Ako si tip osobe da volis zimu nema sta da trazis na jugu onda. - Apartmantski kompleksi postoje svuda, naravno vise su koncentrisani pri centru jer je sve skuplje ali ih ima u svim krajevima. U Hjustonu svaki kompleks ima bazen i vecina je ogradjena. Za cene proveri online ili citaj starije poruke. U Hjustonu su velike guzve i ja ne bih preporucio da ides daleko, pogotovo sto gledas stan a ne kucu. |
|
|||
|
|||
![]()
Samo da se javim , da sam se sa porodicom doselio u Houston u septembru 2014 Lokacija Sugar Land
I svidja nam se .. posao je dobar , klima je bas kakvu volimo (hot,hot & hot) mada je zimi bilo I ladno .. pre neki dan je bilo I blizu nule ![]() ali kada je u februaru termometar pokazao 27C .. znao sam da smo na dobrom mestu ... pozdrav svima |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hmm..
pokusacu da sumiram ...mada se ogradjujem u startu ako neke stavi nisu tacne ..ja pisem samo iz mog ugla .. U gradu Houstonu sam sada vec oko 7 meseci ... Dosli smo u avgustu ..mnogi kazu da smo izbegli najtopliji talas ..Neznam meni nesmeta kada sunce przi asfalt . Ja volim sunce i vikenod izlazavanje pored bazena .. A kako ima palmi malo lici na LA sa razglednica (nisam bio tamo jos ).. Kazu da u gradu ima i velika zajednica nasih ljudi u Sugar Landu (trenutno i sam zivim tu ) Ima i nasa crkva u Katy ..nisam jos stigao da odem ... ![]() Galvaston nisam "overio" rekli su da je dosta prljav ..vecimom sa isao na Matagor-u .. na nekih 1,5 od SL Guzve su velike kao i u svakom velim gradu ... Houston je 4 grad (6 mil) po velicini u USA .. i to se vidi ..pogovoto u spicu ... gradski pokriva samo centar grada .. grad je sasatvljen od manjih gradica ..sugar land , Katy , Misuory City .... mislim da je precnik grada nekih 100 milja Mesavina ljudi je kazu najveca u USA .. Uporedjuju Houston sa LA.. Latinosi, Azijati, Indijci, AfroAmerikacni, plus svih ostalih ... kada bi na ulici napravio presek ..milsim da bi nasao manje od 2% onih koji su se zaista tu rodili ... Houston kao i stali delovi TX ima ekpanziju i konstantan priliv stanovnistva..nema state poreza, plate su ok, cene nekretnina su normalnije ..naravno nije sve med i mleko ... posla ima ali se na oglas javlja veca kolicina ljudi , preferiraju lokalce .. kao i svugde ako vredis uspeces ako radis kvalitetno i trudis se uspeces pre... ako si mediokritet tako ce ti i biti .. Skolstvo je kao i u ostalom delu USA ... sa neke strane super sa neke onako sa druge boze sacuvaj ... tema za sebe Zdravstvo ... ovde ona " zdravlje je najvece bogatstvo " se vidi na delu .. tema za sebe .. Svi koji su zaiteresovani neka pitaju konktretno , koliko znam odgovoricu ... Mani se svidja .. ako bude sve u redu ..ostajem ovde do daljeg .. bar dok mi cerka ne pocne pricu sa koledzom a to je za nekih 8 godina ..tako da sam dobar .. a posle ko zna pozz |
|
|||
|
|||
![]()
reci mi kako ste rjesili za smjestaj kada ste tek dosli? Bili kod nekoga od poznanika ili nesto drugo? kako se krecu kirije za 1 bedroom stan?
|
|
|||
|
|||
![]()
Posto sam dosao iz Arkanzasa..
Prvi put kada sam bio u Houstonu (na razgovorima za posao , sam obisao 3 lokacije koje sam izabrao ranije on line) Ima masa apartmanskih naselja ..posle review-a , pregleda skolskog districta ... a I blizine posla odlucili smo se za Sugar Land ... Znaci ..bookinh hotel za jednu noc, seo u auto vozio 8 sati .. prespavao u hotelu ,, ujutro krenuo na intevjue za posao .. sve zavrsio do 3 popodne .. sledeca 2-3 sata obilazio naselja ... Nasao koje mi odgovara ..podneo sve papire .. ostatak zavrsio telefonom... Za 5 dana rentirao kamion u UHAUl ..upakovao stvari ... vozio kamion 10 sati ...nasao 2 studenta u Home Depo koja su mi pomogli da istovarim kamion .. i to je to .... nevolim da cimam prijatelje za stvari koje mogu resiti i sam ..(valjda zato jos uvek imam prijatelje ![]() Cene su razne ... jeftinije nego u LA ..skuplje nego u Arkanzasu .. zavisi od amenitija , okruzenja , velicina soba i slicno Genralno je da 1 bedroom se krece oko $1000/mesecno.. moze se naci i jeftinije ali i mnooogo skuplje |
|
||||
|
||||
![]()
Ipastor, kako si nasao te studente da ti pomognu sa istovarom, samo otisao do home depoa i pitao ili.. i koliko im se otprilike plati?
|
![]() |
Tags |
houston, texas |
|
|
![]() |