![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » FLORIDA - "The sunshine state" » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Da li se lako dolazi do posla servera i ako možeš da mi kažeš koliko se realno napravi bruto za 4 meseca na jednom poslu? Znam doduše koliko je to individualno i zavisi od mnogo faktora(pozicija, lokal), ali eto neka prosečna priča.
Pratio sam tvoje postove malo i deluje mi da si ti tamo razradio super priču, ali eto da li kao server na jednom poslu, može pristojno da se živi u Miamiju, za mene pristojno znači da imas za rentu, hranu, malo zezanja i da ostane nešto u šteku ![]() Takođe video sam da plaćaš sobu i kupatilo 750$, jel to neka realna cena, pošto sam video negde da si napisao da živiš na Lincoln Road-u, što je manje više glavna ulica, pa jel u principu to neka jača cena, da li je jeftinije živeti još dalje od plaže, tipa West Ave, Alton Road ili čak Miami Downtown preko mosta? I još jedna stvar, da li si ikada imao nekih problema u Miamiju, sa ljudima, gazdom, stanodavcem? Nadam se da te nisam puno udavio ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Koliko je potrebno imati platu za neki normalan zivot u Miamiju za dvoje?
Mislim da jedno radi a drugo ne. |
|
||||
|
||||
![]()
Kao prvo nemam odgovor na tvoje pitanje, a kao drugo opet si pogresio temu, imas temu MIAMI/Florida, tamo postavi ovo pitanje.
DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2015 - POGODAK ![]() ![]() 28.10.2013. Prijavili se na lutriju 01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx 19.05.2014. Poslali DS-260 21.08.2015. Lekarski pregled 09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi 24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama ![]() 05.11.2015. Beograd-Rim-Majami |
|
||||
|
||||
![]()
Ja mislim da to niko ne moze tacno da ti odgovori zato sto svako ima drugacije prohteve. Mozes (ja tako radim kad me zanima zivot u nekom gradu ) da otvoris miami.craigslist.org i pogledas cene smestaja (cisto da vidis kako se krecu), a za cene hrane tu je naravno Wallmart (ili neko drugi, pogledas na google sta sve ima od veletrgovina tamo).. Za cene pica po kaficima i uopste izlaske tu vec nema gde da se pogleda osim licno...
|
|||
|
|||
![]()
Evo malo iz turističkog ugla...nekih 15ak dana smo muz i ja kod sina u W.P.Biču,nedeljno potrošimo oko 200$ za hranu +pivo koje povremeno popijemo u kafani,značu minimum, manje ne moze...ja spremam hranu i tako prodjemo jeftinije...ovde je sve dvaput skuplje nego u Bg,znači za mesec a toliko ćemo ostati potrošićemo 800$ najmanje samo za hranu...inače smeštaj je oko 700$ ali odličan sa dve sobe i to je slučajno ispalo tako jer je sin imao preporuku,inače je skuplje u ovom delu koji se smatra elitnim...bili u Majamiju nije mi se uopšte dopao, liči na veliko vašarište svih boja i nacija...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
srecica, moze li neka slika West Palm Beacha?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Zasad ništa dok ne pronadjemo kabl za prenos sa moba u komp...ajd malo rečima mada nije isto, znam...to ti je više ko odmaralište,nije mnogo veliki grad ali je spakovan ko kutija,sve je besprekorno čisto i uredjeno...ima mnoštvo samoposluga,Pablix je dosta popularan ima sve i svašta da se hrani ko kako zeli a i cene su ok...mnoštvo klubova noćnih dakako,kafanica, picerija,i restorana sa mexičkom hranom a na Čipotle otkidaju...svuda kolima, kad ideš peške privlačiš paznju,msm čude se...niko se ne šeta pored okeana nego vodaju kerove,djogiraju i tako...klima subtropska toplo celog dana, preznojavanje za nas iz hladnijih krajeva zagarantovano
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo malo slika iz prve ruke iz Fort Lauerdale, Florida. Ono sto ja usput videh uz obalu je veliko pristaniste ogromantnih kruz brodova. Hotel pun preplanulih uobrazenih turista, jedna me baba nakrpila sto sam se raspricala sa nekim dok sam cekala na red i upade pre mene (kao jako joj se zuri da dobije vodu, svet ce propasti ako saceka jos jedan minut)...
Slikano u 17 ulici kod Hilton Marina hotela. ![]() Ja sam bila poslom od cetvrtka do petka, nisam imala vremena da se setam i proucavam osim sto se provozah uz plazu od SE 17 ulice do Oakland Avenue pa dole putem broj 1 nazad. Evo nekih usputnih slika iz automobila ![]() ![]() Provalite ovaj sardina parking - Naplacuju po 50 dolara za ovakav parking ispred stambene kuce (neko mi je rekao da negde ima i za 150 za mega lenje da duze setaju)... ![]() Evo ljudi koji su krenuli na plazu (tamo iza palmi) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Prva nedelja aprila - klima oko 30 C. Super za plazu i kupanje. Sunce przi veoma jako, ja sam pocrvenela tek sto sam isla iz hotela do kola, a imala sam kremu za sunce. Ja sam najbelji moguci belac. I ovde gde zivim sad imam godisnji pregled kod dermatologa. Ali dole na Floridi je Sunce osetno jace. Unutra u hotelima su hladili da se smrznes, a napolju je tako da se oznojis (dusu dalo za prehladu ako moras da radis). Za turizam - fenomenalno. Trebalo mi je 1 h i 30 minuta da prodjem pored plaze i 20 min da se vratim nazad otprilike istom razdaljinom samo van plaze. Bio je prolecni raspust za mnoge, tako da sam videla prizore slicne sa Exita - ljude pijane u 2 h popodne i sanitet kako intervenise u par navrata. A kad se zadje u tu drugu ulicu kojom sam se vracala, paralelnu sa onom kojom sam dosla, tipicna americka ulica samo sa dodatim palmama. Iste prodavnice i trzni centri kao i mnogim drugim mestima.
Moj zakljucak je: bila sam u septembru i u aprilu u toj drzavi. Oba puta je peklo sunce i bilo vrucina, u septembru je bila kisa non stop, sad u aprilu nije nijednom. Ja se samo pitam kakav li im je jul i avgust i koliki su racuni leti za struju (za A/C). Plus - videla sam brdo nabildovanih ljudi, to nisu malo nabildovani, to su profi nabildovani i ljudi i zene. Deluje mi ovako na prvi pogled da je biti fit i nabildovan mozda neki trend. |
![]() |
|
|
![]() |