ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 14.04.2015, 08:52
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Juhuhuhuuuuu!!!! Bravo! Ajde, ajde, svi po redu!! Iva, ako su ti papiri OK (imas diplome) nemas aaapsolutno nikakvog razloga da brines. Ides opusteno, kao na kafu. Mi smo jos na kraju zavrsili na Administrative processing, ali ni jednog momenta se nismo nervirali. Jedino sto smo malo duze cekali pasose, ali proslo je i to.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Staro 14.04.2015, 20:58
Iva75's Avatar
Iva75 Iva75 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost Prikaz poruke
Juhuhuhuuuuu!!!! Bravo! Ajde, ajde, svi po redu!! Iva, ako su ti papiri OK (imas diplome) nemas aaapsolutno nikakvog razloga da brines. Ides opusteno, kao na kafu. Mi smo jos na kraju zavrsili na Administrative processing, ali ni jednog momenta se nismo nervirali. Jedino sto smo malo duze cekali pasose, ali proslo je i to.
Hvala ti druze! Mnogo mi znaci podrska! Papiri su svi prikupljeni i sveje to ok. Samo jos brzo da prodje, i da nam brzo dodje kraj maja. Pa da se na miru napijem od srece...hehehehe
24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua
22.05.2015. Obavljen lekarski pregled
26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene
03.06.2015. Kupljene karte
25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz)
Staro 19.04.2015, 23:22
beba.kg beba.kg je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2014
US lokacija: Morristown, New Jersey
YU lokacija: Kragujevac
Nepromenjeno

Caoo, evo i nas sa nasim iskustvom intervju je bio zakazan za 7. april. Sve je islo redosledom kako je ovde vec mnogo puta opisano na forumu. Prvo razgovor sa nasim sluzbenikom koji je preuzeo kopije izvoda rodjenih za mene i supruga, kopije izvoda vencanih za oboje, kopiju mog uverenja o diplomiranju (posto sam ja nosilac), kopije svedocanstva i diplome iz srednje, s tim sto smo originale dali na uvid, uverenje iz SUP-a o nekažnjavanju (zadržava originale), uverenje iz suda da se protiv f.lica ne vodi kriv.postupak (zadržava originale) kao i pozivno pismo i koverte sa lekarskog pregleda i nase fotografije.
Nakon toga cekamo 20ak minuta i uplacujemo 2x 330$ i receno nam je da se vratimo na razgovor u 14h. Naravno u medjuvremenu smo upoznali i cuvenog Tomu, koji je zaista divan kao sto su i svi pricali, i koji sam intervju cini mnogo laksim
Sto se samog razgovora tice, prvo da kazem da je bio na engleskom jeziku. Pitao nas je gde smo rodjeni, gde sam ja zavrsila srednju, fax, a potom su usledila pitanja o nasem braku. Pitao je kada smo se i kako upoznali, koliko dugo zivimo zajedno, kada me je zaprosio, kao i to koliko je dugo nasa veza ozbiljna u tom smislu da planiramo brak. Zatim nam je trazio fotografije, imali smo 20ak slika iz razlicitih vremenskih perioda, plus sa opstinskog vencanja. Pitao je da li imamo jos fotografija na disku, a nas odogovor je bio negativan, jer smo smatrali da su slike koje smo poneli sa nama dovoljne.
Pitao je da li smo negde zajedno putovali, na sta smo mu dali stare pasose koji mogu potvrditi da jesmo.

Nakon toga nam je dao odbijenicu (refusal letter) na kojoj je kao razlog odbijanja naveden nedostatak dokaza o vezi, kao i instrukcije kako dokaze ( fotografije iz razlicitih vremenskih perioda narezane na disku, zajednicki racuni i sl.) mozemo poslati DHL-om. Nakon toga nam je nas sluzbenik vratio pasose

Stoga savet za sve vas koji ste sklopili brak pre intervjua, a nakon izvlacenja, ponesite sto vise fotografija narezanih na disku, zajednickih racuna, eventualne potvrde iz agencija o zajednickim putovanjima, sve ono sto mislite da bi predstavljao validan dokaz postojanja vase veze pre braka, kako ni bi imali slicnu situaciju kao mi.

Mi smo iste veceri poslali mail sa dokazima, a sutradan DHL-om i cd sa fotografijama (iz svih perioda veze), potvrdu o uplacenom aranzmanu za Prag iz tur.agencije, razne racune koje smo srecom cuvali kao uspomenu sa raznih putovanja proteklih godina, kao i naravno nase pasose .

Deset dana kasnije zvali su nas iz DHL-a kako bi nas obavestili da imaju paket iz ambasade za nas, a u paketu su nas cekali pasosi sa vizama
Staro 20.04.2015, 08:45
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Bravoooooooo!!!!! Super! Zao mi je sto ste imali tih par dana strepnje, ali vazno da se sve zavrsilo!!!
Staro 20.04.2015, 14:14
DDAmkd's Avatar
DDAmkd DDAmkd je offline
Drug član

Datum prijave: 13.12.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Skopje
Pošalji Skype™ poruku korisniku DDAmkd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik beba.kg Prikaz poruke
Caoo, evo i nas sa nasim iskustvom intervju je bio zakazan za 7. april. Sve je islo redosledom kako je ovde vec mnogo puta opisano na forumu. Prvo razgovor sa nasim sluzbenikom koji je preuzeo kopije izvoda rodjenih za mene i supruga, kopije izvoda vencanih za oboje, kopiju mog uverenja o diplomiranju (posto sam ja nosilac), kopije svedocanstva i diplome iz srednje, s tim sto smo originale dali na uvid, uverenje iz SUP-a o nekažnjavanju (zadržava originale), uverenje iz suda da se protiv f.lica ne vodi kriv.postupak (zadržava originale) kao i pozivno pismo i koverte sa lekarskog pregleda i nase fotografije.
Nakon toga cekamo 20ak minuta i uplacujemo 2x 330$ i receno nam je da se vratimo na razgovor u 14h. Naravno u medjuvremenu smo upoznali i cuvenog Tomu, koji je zaista divan kao sto su i svi pricali, i koji sam intervju cini mnogo laksim
Sto se samog razgovora tice, prvo da kazem da je bio na engleskom jeziku. Pitao nas je gde smo rodjeni, gde sam ja zavrsila srednju, fax, a potom su usledila pitanja o nasem braku. Pitao je kada smo se i kako upoznali, koliko dugo zivimo zajedno, kada me je zaprosio, kao i to koliko je dugo nasa veza ozbiljna u tom smislu da planiramo brak. Zatim nam je trazio fotografije, imali smo 20ak slika iz razlicitih vremenskih perioda, plus sa opstinskog vencanja. Pitao je da li imamo jos fotografija na disku, a nas odogovor je bio negativan, jer smo smatrali da su slike koje smo poneli sa nama dovoljne.
Pitao je da li smo negde zajedno putovali, na sta smo mu dali stare pasose koji mogu potvrditi da jesmo.

Nakon toga nam je dao odbijenicu (refusal letter) na kojoj je kao razlog odbijanja naveden nedostatak dokaza o vezi, kao i instrukcije kako dokaze ( fotografije iz razlicitih vremenskih perioda narezane na disku, zajednicki racuni i sl.) mozemo poslati DHL-om. Nakon toga nam je nas sluzbenik vratio pasose

Stoga savet za sve vas koji ste sklopili brak pre intervjua, a nakon izvlacenja, ponesite sto vise fotografija narezanih na disku, zajednickih racuna, eventualne potvrde iz agencija o zajednickim putovanjima, sve ono sto mislite da bi predstavljao validan dokaz postojanja vase veze pre braka, kako ni bi imali slicnu situaciju kao mi.

Mi smo iste veceri poslali mail sa dokazima, a sutradan DHL-om i cd sa fotografijama (iz svih perioda veze), potvrdu o uplacenom aranzmanu za Prag iz tur.agencije, razne racune koje smo srecom cuvali kao uspomenu sa raznih putovanja proteklih godina, kao i naravno nase pasose .

Deset dana kasnije zvali su nas iz DHL-a kako bi nas obavestili da imaju paket iz ambasade za nas, a u paketu su nas cekali pasosi sa vizama
uh,isekle su mi se noge,al na kratko... srecno i cestitam.... hvala vam sto ste podelili vase iskustvo
2017 - NOT BEEN SELECTED - 2 prijave
Staro 24.04.2015, 12:29
Sasa 70 Sasa 70 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.06.2014
Nepromenjeno Interviju

Cao,

evo da se javim da smo prosli interviju, i da su nam vize odobrene, cekamo pasose.

Dosli smo u 8:30 ujutru, prvi deo zavrsili do 10, vratili se u 1:30 i zavrsili drugi deo do 3:30.

Dokumenta koja smo nosili na interviju ( imali smo overene kopije za sve izvode, diplome)

Za nosioca

1/ Papir sa zakazanim interviju
2/IZMKR iz Srbija i iz zemlje gde ste rodjeni ( ili na engleskom ili medjunarodni format)
3/ IZMKV iz Srbije i zemlje gde ste vencani
4/ Potvrde SUP iz Srbije i zemlje gde ste rodjeni ako to nije Srbija
5/ Potrvrde od Suda iz Srbije i iz zemlje gde ste rodjeni ako to nije Srbija
6/ Svedocanstvo iz Srednje skole ili iz Srbije ili iz Zemlje gde se rodjeni ( na engleskom)
7/ Diploma Fakulteta

Za suprugu:

1/ IZMKR iz Srbije ili zemlje gde je rodjen, prevod na engleskom ili Srpskom
2/Svedocanstvo o srednjoj skoli
3/ Potvrde is Policije, iz Srbije i ako ste ziveli u nekog drzavi duze od 6 meseci, posle 16 godine.
4/ Potvrda iz Suda

Za decu:
1/ IZMKR

Naoruzajte se stprljenjem, sve ce biti OK ako su vam dokumenta potpuna.

Puno pozdrava
Staro 24.04.2015, 12:50
Pahuljica's Avatar
Pahuljica Pahuljica je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: ispod palme na obali mora
Nepromenjeno

Sasa 70 Bas mi je drago za vas!

Mozes li ukratko da nam opises zbog cega toliko dugo traju intervjui i zbog cega ste se opet vracali? Kako izgleda taj intervju uopste?

Ja jesam isla kod njih 3 puta - 2 puta za turisticku vizu, 1 put za radnu vizu, ali su sva 3 zavrsena bukvalno za par minuta... Znam da je ovo skroz drugacije, pa me zbog toga i interesuju detalji.

-------------------------------

Big Apple, we're coming!
Staro 24.04.2015, 14:38
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Cestitke od srca!!!! Pahuljica, procedura traje duze jer ti pre podne dodjes, predas papire nasem sluzbeniku, a posle podne imas intervju sa konzulom. Radi se iz dva puta zato sto se u medjuvremenu tvoji dokumenti pregledaju (da li su kompletni). I ako slucajno neko nije rodjen u Srbiji (ja sa rodjen u BiH i nisam nosilac aplikacije) - OBAVEZNO PONESITE IZVOD MKR IZ ZEMLJE GDE STE RODJENI. Moj izvod iz BiH je bio star 9 godina ali je bio dovoljan dokaz.
Staro 24.04.2015, 17:56
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

beba.kg, auu kakav ste šok vi imali, pa neizvesnost, ali na kraju ipak ste dobili dobre vesti. Čestitam vam na vizi.
Sasa 70 čestitam na vizi, i voleo bih da ukratko opišeš sam intervju.

Ljudi, sretan vam put.
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Staro 24.04.2015, 18:50
Cunami Cunami je offline
Drug član

Datum prijave: 31.03.2012
Nepromenjeno

Danas je 24.04.2015. i po svoj prilici bi trebao stići mail o zakazanom razgovoru, ali ništa još nije stiglo. Kako vidim većini je stiglo na taj datum i to oko 17:30h... već počinjem da se brinem :/
DS-260 Popunili i poslali 02.06.2014.
Ljekarski 21.05.2015. Eurofarm - Sarajevo
Interview 04.06.2015. - Sarajevo - Vize odobrene
Departure Day 06-Sep-2015.
Zatvorena tema

Pravila pisanja