ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 28.04.2015, 22:15
ZLAJA ZLAJA je offline
Član

Datum prijave: 17.10.2014
Nepromenjeno

hvala jonywalker na informaciji, interviju je zakazan za 11 jun, hvala bogu dolazimo na red polako ali sigurno, svima puno srece u ambasadi da svi dobijemo vize ...
Staro 30.04.2015, 10:24
ina55 ina55 je offline
Član

Datum prijave: 27.05.2014
Nepromenjeno

Drugari, suprugu i meni je stigao email juce i intervju je zakazan za 24.jun ali cemo verovatno iz privatnih razloga odustati od cele price. Jos nismo sigurni ali eto da imate evidenciju za vas spisak kad se budemo skroz odlucili
Staro 01.05.2015, 14:19
njica njica je offline
Član

Datum prijave: 01.05.2015
Nepromenjeno

Ja sam nov na forumu, puno su mi znacila vasa iskustva u pripremi intervjua i dokumentacije. Bio sam pre par dana na pregledu i zavrsio to. Ostalo mi je jos nesto sitno od dokumenata i moracu to da zavrsim 3. maja (Izvod iz MKR mi je iz 2012 pa cu za svaki slucaj uzeti novi) takodje nisam znao da treba original izvoda iz MKR, posto sam rodjen u makedoniji pa cu i to naci negde po kuci, nisam pronasao ovaj forum na vreme pa sam samo pratio uputstva sa sajta.
Skoro sve je spremno i sad cekam 6. Maj i intervju u beogradu. Cestitke svima koji su vec dobili i puno srece onima koji tek idu na razgovor. Ako treba nekome radi orjentacije moj broj je 2015EU00029...
Staro 01.05.2015, 20:48
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ina55 Prikaz poruke
Drugari, suprugu i meni je stigao email juce i intervju je zakazan za 24.jun ali cemo verovatno iz privatnih razloga odustati od cele price. Jos nismo sigurni ali eto da imate evidenciju za vas spisak kad se budemo skroz odlucili
Ja sam ovdje tek drugu sedmicu, u USA, ali samo da ti kazem da je razlika izmedju toga tamo i ovog ovdje, zivota i svih ostalih stvari, negdje oko jedne svjetlosne godine pa vi jos jednom dobro razmislite. Ako ne zbog vas, makar onda zbog vase buduce djece, jer cete im ovdje moci obezbjediti sta god hocete a tamo skoro pa nista u poredjenju sa ovim ovdje.
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 02.05.2015, 11:38
sanchez's Avatar
sanchez sanchez je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
US lokacija: Miami, Florida
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citam stalno ovu temu, ali nigde nisam primetio da je neko imao problem prilikom intervjua u ambasadi u smislu da su ga nesto dodatno cedili ili da su ga odbili, izvinjavam se ako mi je promaklo?

Da li znate za neki slucaj da stvari nisu krenule kako treba, prava prica, a ne od mog drugara druga pa njegov drug je odbijen zbog tog i tog
DV2019 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2020 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2021 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2022 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2023 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2024 - Izvučen 318XX
Staro 02.05.2015, 15:38
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanchez Prikaz poruke
Citam stalno ovu temu, ali nigde nisam primetio da je neko imao problem prilikom intervjua u ambasadi u smislu da su ga nesto dodatno cedili ili da su ga odbili, izvinjavam se ako mi je promaklo?

Da li znate za neki slucaj da stvari nisu krenule kako treba, prava prica, a ne od mog drugara druga pa njegov drug je odbijen zbog tog i tog
Ti ako si izvucen i ako ispunjavas osnovne uslove, da ima cetverogodisnje skolovanje ili da se kvalifikujes na osnovu posla i ako nisu krivicno osudjivan da imas nekih problema sa zakonom, ti ides u ambasadu samo po vizu. Nista tu sluzbenik u ambasadi ne moze da uradi i da te odbije tako lahko. Obrade oni tebe prije toga detaljno i nemas ti tu sta da brines. U ambasadi s konzulom samo lagano, dobar dan, kako ste, jeste li se naspavali, evo vize, sve najbolje.

Bio je neki lik davno koji je odbijen, a koji ispunjavao uslov skolovanja.
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Staro 03.05.2015, 11:04
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

I ja msm da je inetrvju formalnost , koja mora da se obavi...i naravno da su svakog dobrano obradili,doduše ima nekih koji su imali ista imena i prezimena sa drugim osobama pa onda to zahteva dodatnu proveru da se vidi i o kome se zapravo radi...ma ko god dodje na intervju vec je pola posla obavio uveliko
Staro 03.05.2015, 12:35
ina55 ina55 je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik maki90 Prikaz poruke
Ja sam ovdje tek drugu sedmicu, u USA, ali samo da ti kazem da je razlika izmedju toga tamo i ovog ovdje, zivota i svih ostalih stvari, negdje oko jedne svjetlosne godine pa vi jos jednom dobro razmislite. Ako ne zbog vas, makar onda zbog vase buduce djece, jer cete im ovdje moci obezbjediti sta god hocete a tamo skoro pa nista u poredjenju sa ovim ovdje.
Hvala na poruci. Znam ja odlicno Ameriku, odavno sam je proputovala a zivela sam tamo i 10 godina Uzbudjenja uvek ima u prvih par godina i zelim ti puno uspeha. Ja ne zelim da odustanem od zel.karte (ne bih u suprotnom bila ovde aktivna) ali bas zbog te buduce dece cu mozda morati.. ne zelim da me nijedna zelena karta tera da zracim bebu u stomaku jer nijedna zel.karta ne moze da ti garantuje sta rendgen moze da uradi plodu, makar i sa zastitom pogotovo ako si nakon jednog iskustva sa tim istim zracenjem izgubio bebu. No, sve zavisi od ambasade i njihovog odgovora. U svakom slucaju, ako ne ove godine, mozda budemo imali ludu srecu da nas opet izvuku sl.godine
ps. ameri ne teraju neke zapadne zemlje i pojedine bogate arapske da zrace trudnice nego za njih imaju izuzetak..na zalost, nasa zemlja ne spada u tu kategoriju ..provereno.
Staro 03.05.2015, 12:48
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

...zato što u principu ne veruju našem narodu sa ovih prostora...zbog droge...naša zemlja je zgodan tranzit za tu rabotu i zato svi prolaze skener pa i trudnicei meni palo na pamet to zracenje iako je samo nekoliko sekundi a po par puta, u zavisnosti na kojiko aerodroma slece avion,no dobro svako ima svoje mišljenje na tu temu i pravo na odabir...
Staro 03.05.2015, 13:30
ina55 ina55 je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srecica Prikaz poruke
...zato što u principu ne veruju našem narodu sa ovih prostora...zbog droge...naša zemlja je zgodan tranzit za tu rabotu i zato svi prolaze skener pa i trudnicei meni palo na pamet to zracenje iako je samo nekoliko sekundi a po par puta, u zavisnosti na kojiko aerodroma slece avion,no dobro svako ima svoje mišljenje na tu temu i pravo na odabir...
Mozda se nisam lepo izrazila u svom postu gore.. ja sam mislila na zracenje tj snimanje pluca (chest xray) za intervju, koji je obavezan deo kako bi se dobila viza a ovo na aerodromu je sitno..
ps. ne veruju nama a ameri diluju drogu i ubijaju se od iste na koledzu i to vise od nase dece..
Zatvorena tema

Pravila pisanja