ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interview DV2015 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 03.05.2015, 13:39
Pahuljica's Avatar
Pahuljica Pahuljica je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: ispod palme na obali mora
Nepromenjeno

Mislim da doktor kod kojeg ces obavljati ljekarski pred intervju u ambasadi moze pismeno da potvrdi trudnocu i da objasnjenje zbog cega nisi mogla da odradis snimak pluca. Naravno, ukoliko hoce...
To nije nista ilegalno, vec su razlozi skroz opravdani.

Bez namjere da pogresno shvatis, ali sigurno nisi ni prva ni posljednja trudnica koja sredjuje dokumentaciju, tako da rjesenje sigurno postoji. Javi kako si prosla.

p.s. Ti skeneri na aerodromu su bezazleni, ja sam u 3. mjesecu putovala CG-USA-CG a u 6. CG-SRB-CG i evo mi ga sin ziv i zdrav

-------------------------------

Big Apple, we're coming!
Staro 03.05.2015, 13:55
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ina55 Prikaz poruke
Mozda se nisam lepo izrazila u svom postu gore.. ja sam mislila na zracenje tj snimanje pluca (chest xray) za intervju, koji je obavezan deo kako bi se dobila viza a ovo na aerodromu je sitno..
ps. ne veruju nama a ameri diluju drogu i ubijaju se od iste na koledzu i to vise od nase dece..
A to snimanje,ok. jasno mi je...ne znam šta bih rekla osim da pravilno razmiščjaš zbog bebe,a opet mora da postoji način da to izbegneš i na drugi način sve završiš...štaviše uverena sam,pitanje je koliko zaista zeliš da ziviš u USA...što bi oni rekli, ko neće nadje izgovor, a ko hoće najde način...a sto se droge tiče tako je, ali mi nismo u poziciji da odredjujemo bilo šta a oni jesu...dvostruki aršini su oduvek postojali,moze im se i kraj!
Staro 03.05.2015, 13:58
srecica srecica je offline
Proteran

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Pahuljica Prikaz poruke
Mislim da doktor kod kojeg ces obavljati ljekarski pred intervju u ambasadi moze pismeno da potvrdi trudnocu i da objasnjenje zbog cega nisi mogla da odradis snimak pluca. Naravno, ukoliko hoce...
To nije nista ilegalno, vec su razlozi skroz opravdani.

Bez namjere da pogresno shvatis, ali sigurno nisi ni prva ni posljednja trudnica koja sredjuje dokumentaciju, tako da rjesenje sigurno postoji. Javi kako si prosla.

p.s. Ti skeneri na aerodromu su bezazleni, ja sam u 3. mjesecu putovala CG-USA-CG a u 6. CG-SRB-CG i evo mi ga sin ziv i zdrav
ništa nije bezazleno kad je u velikoj količini...i moj sin tako putovao po svetu,čas Amerika, čas Evropa, pa J.Amerika...boze mili, toliko aer.i tih skenera...sad se malo ukotvio i smirio,do sledeceg puta
Staro 04.05.2015, 08:15
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Ina, nazovi doktorku u Smiljanicevu (ako si u Srbiji) i nista se ne brini!!! Ne odustajte, mooolim vas!!!!
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Staro 04.05.2015, 12:56
ina55 ina55 je offline
Član

Datum prijave: 27.05.2014
Nepromenjeno

Hvala vam na porukama vezano za moj slucaj.
Suprug, koji je inace izvukao zel.kartu je zvao ambasd.i nas sluzbenik mu je rekao da cela prica pada u vodu jer skener je obavezan (mi smo ranije mislili da nije vec samo bockanje za neophodne injekcije), pa samim tim nismo ni pokusavali da zovemo ambul.u Smiljanicevoj jer kontamo da ovi u ambasadi najbolje znaju. Mada, slazem se da ne treba tek tako se predati te cu probati da pozovem ambul.i vidim sta ce oni da nam kazu. Samo da ne kazu, pa niste jedina trudnica i ostale su se zracile. grrr takve odgovore obozavam ..
Slazem se za zracenje na aerodromu da nije tako intezivno te da ne moze da steti, ali je ovo mnogo jace zracenje, pogotovo kad je plod mali i jos u formiranju. Realno, mi se svakim danom zracimo na razlicite nacine ali ja jednostavno ne zelim da osecam krivicu ako nesto kasnije bude sa bebom (ne mora se to odmah razviti nakon rodjenja),a moj ginekolog me je upozorio da to ne radim.
U svakom slucaju, javicu sta je bilo sa celom pricom jer verujte ja kad sam kopala po netu vezano za moj slucaj nista nisam mogla da nadjem adekvatno a mozda se nekad nadje neka kao ja ovde i bude joj ovo od koristi. I da, bilo je trudnica koje su uspele da se porode pre intervjua ili da ga pomere za kasnije a mi tog vremena nemamo. Isto tako, citala sam sta stranci pisu za trudnoce i zel.kartu, i dosta trudnica je bilo izuzeto iz medic.pregleda ali te zemlje imaju neki ugovor sa amerikancima o tom izuzetku. Mi smo ga valjda imali do pre, cini mi se 2006 ili 08, ali sad smo u obavezi da to ipak radimo, iako predstavlja rizik. Ok, da ne smaram vise o ovome - javljam se cim bude nekog konkretnog odgovora
Staro 04.05.2015, 13:03
Andy Capp Andy Capp je offline
Član

Datum prijave: 16.10.2010
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

е другари, дошло је време да и ја напишем коју овде

што се тиче лекарског и интервјуа нећу пуно писати јер је било доста речи о томе и искуство је идентично скоро свим претходним.
лекарски је обављен 15ог априла у смиљанићевој, интервју 21. успешно завршен и виза одобрена.

лутрију сам играо 8 година. форум пратим од покретања, а регистрован сам од 2010. испратио сам дешавања неких чланова од извлачења до добијања држављанства. то је прилично дуг период, у животу се десило пуно лепих и пуно оних мање лепих ствари. али једна ствар је била константна, жеља да се ово деси - и десило се. можда звучи као фраза али у овом случају јесте тако: колико год се ср*ња дешавало, не одустајте од својих жеља и снова. можда жеља није гаранција да ће се нешто и испунити али сигурно значајно повећава шансе за испуњење.

после девет година маштања и жеље да се то деси, на тридесети рођендан ми је стигла порука да подигнем визиран пасош са имиграционим пакетом а ја постао званично најсрећнији човек на свету.

ко зна шта нам живот за даље спрема, али једино што могу рећи је никада не одустајте од ствари које желите, о чему год се радило: блиским људима, стварима, жељом за одласком...

велики поздрав за господина тому из амбасаде, добитницима из генерације 2015 који тек треба да иду на интервју желим да што пре позелене, а садашњим и будућим учесницима да буду што пре извучени.

живели и свако добро!
Staro 04.05.2015, 13:25
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ina55 Prikaz poruke
Hvala vam na porukama vezano za moj slucaj.
Suprug, koji je inace izvukao zel.kartu je zvao ambasd.i nas sluzbenik mu je rekao da cela prica pada u vodu jer skener je obavezan (mi smo ranije mislili da nije vec samo bockanje za neophodne injekcije), pa samim tim nismo ni pokusavali da zovemo ambul.u Smiljanicevoj jer kontamo da ovi u ambasadi najbolje znaju. Mada, slazem se da ne treba tek tako se predati te cu probati da pozovem ambul.i vidim sta ce oni da nam kazu. Samo da ne kazu, pa niste jedina trudnica i ostale su se zracile. grrr takve odgovore obozavam ..
Slazem se za zracenje na aerodromu da nije tako intezivno te da ne moze da steti, ali je ovo mnogo jace zracenje, pogotovo kad je plod mali i jos u formiranju. Realno, mi se svakim danom zracimo na razlicite nacine ali ja jednostavno ne zelim da osecam krivicu ako nesto kasnije bude sa bebom (ne mora se to odmah razviti nakon rodjenja),a moj ginekolog me je upozorio da to ne radim.
U svakom slucaju, javicu sta je bilo sa celom pricom jer verujte ja kad sam kopala po netu vezano za moj slucaj nista nisam mogla da nadjem adekvatno a mozda se nekad nadje neka kao ja ovde i bude joj ovo od koristi. I da, bilo je trudnica koje su uspele da se porode pre intervjua ili da ga pomere za kasnije a mi tog vremena nemamo. Isto tako, citala sam sta stranci pisu za trudnoce i zel.kartu, i dosta trudnica je bilo izuzeto iz medic.pregleda ali te zemlje imaju neki ugovor sa amerikancima o tom izuzetku. Mi smo ga valjda imali do pre, cini mi se 2006 ili 08, ali sad smo u obavezi da to ipak radimo, iako predstavlja rizik. Ok, da ne smaram vise o ovome - javljam se cim bude nekog konkretnog odgovora
Uvijek mozete da idete na varijantu da sada ide samo one, a da poslije idete na spajanje porodice. Trajace neko vrijeme, ali nece biti rendgena u ovom trenutku, a on ce otici u SAD i spremit ce sve za preseljenje
Staro 04.05.2015, 13:44
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andy Capp Prikaz poruke
е другари, дошло је време да и ја напишем коју овде

што се тиче лекарског и интервјуа нећу пуно писати јер је било доста речи о томе и искуство је идентично скоро свим претходним.
лекарски је обављен 15ог априла у смиљанићевој, интервју 21. успешно завршен и виза одобрена.

лутрију сам играо 8 година. форум пратим од покретања, а регистрован сам од 2010. испратио сам дешавања неких чланова од извлачења до добијања држављанства. то је прилично дуг период, у животу се десило пуно лепих и пуно оних мање лепих ствари. али једна ствар је била константна, жеља да се ово деси - и десило се. можда звучи као фраза али у овом случају јесте тако: колико год се ср*ња дешавало, не одустајте од својих жеља и снова. можда жеља није гаранција да ће се нешто и испунити али сигурно значајно повећава шансе за испуњење.

после девет година маштања и жеље да се то деси, на тридесети рођендан ми је стигла порука да подигнем визиран пасош са имиграционим пакетом а ја постао званично најсрећнији човек на свету.

ко зна шта нам живот за даље спрема, али једино што могу рећи је никада не одустајте од ствари које желите, о чему год се радило: блиским људима, стварима, жељом за одласком...

велики поздрав за господина тому из амбасаде, добитницима из генерације 2015 који тек треба да иду на интервју желим да што пре позелене, а садашњим и будућим учесницима да буду што пре извучени.

живели и свако добро!
Neka je sa srecom i da samo nastavi da se odvija tako kako si zamislio!!!
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Staro 04.05.2015, 17:38
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Meni je danas i konzulat zvanično potvrdio zakazani termin. Znači trebam se još samo malo strpjeti
Staro 04.05.2015, 18:44
Cunami Cunami je offline
Drug član

Datum prijave: 31.03.2012
Nepromenjeno

Ovo sam našao na jednom forumu... tako da trudnice ne treba da brinete
Citat:
I'm a dv lottery winner 2010 and I got my green card last week. I was pregnant during the interview and medical . My interview was in London. I had just the blood test. No vaccination, no x-ray. On the interview day, they just asked my husband's x-ray and didn't even ask me about mine because it's one of their rules for pregnant women. If you check their website, it has been written that pregnant women can have x-ray after the baby is born in the US. So, don't be worried and even if the doctors forced you to have x-ray, don't accept. They say that it's harmless but who knows? if sth. happens for the baby, you won't never forgive yourself.
Good Luck
DS-260 Popunili i poslali 02.06.2014.
Ljekarski 21.05.2015. Eurofarm - Sarajevo
Interview 04.06.2015. - Sarajevo - Vize odobrene
Departure Day 06-Sep-2015.
Zatvorena tema

Pravila pisanja