ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 18.05.2015, 16:10
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tijana2401 Prikaz poruke
Ma naravno, planiram svakako za svog decka da se udam. Nego upravo zbog takvih slucajeva nama ozbiljnim stvaraju probleme i paniku do samog intervjua.
Koliko ja znam ne postavljaju takva pitanja, pitati ce koliko ste zajedno? Kako to da ste se uzeli itd....samo im iskreno odgovoris na sva pitanja i nemas straha, kad su nas pitali kako to da smo se uzeli rekli smo im da smo mislili ovako i onako ali da je lutrija samo ubrzala proces.

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 19.05.2015, 15:30
tijana2401 tijana2401 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2015
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc Prikaz poruke
Koliko ja znam ne postavljaju takva pitanja, pitati ce koliko ste zajedno? Kako to da ste se uzeli itd....samo im iskreno odgovoris na sva pitanja i nemas straha, kad su nas pitali kako to da smo se uzeli rekli smo im da smo mislili ovako i onako ali da je lutrija samo ubrzala proces.
Pa da, bas tako. Meni jedino malo plasi sto smo nas dvoje studenti 4te godine i
vam srbije nismo putovali zajedno, jer se nismo uklopili...Ali sve cemo lepo da im objasnimo, nadam se da ce razumeti jer nista ne lazemo...
Reply With Quote
Staro 19.05.2015, 18:48
Zokica76 Zokica76 je offline
Član

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno Da li se zeniti pre slanja prvog odgovora ili kasnije?

Molim Vas, da li mozete da mi pomognete, veoma mi je hitno.
Naime, izvukli su me 5.5.2015 i dobio sam mail da sam selektovan. Sada trebam da posaljem potvrdu, odnosno da im vratim u Kentaki. Kada sam se prijavljivao stavio sam da sam single, da li sada mogu da se ozenim i da promenim status,ili da ostavim single pa kasnije da se zenim??? A curu imam vec 4 godine imamo zajednicke slike,nije iz interesa, mogli bismo da i sve to dokazemo..
Reply With Quote
Staro 19.05.2015, 18:59
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Oženi se pa popuni ds260. Imaš vremena, ne moraš se sutra odmah ženiti. Možeš i poslije. Bitno je da se oženiš do intervjua. Zavisi koji ti je case number i kad bi mogao doći na red. Ali ukoliko želiš da i nju povedeš morat ćeš se oženiti. Možeš ds260 poslati i sada i reći da si single, pa se za par sedmice/mjeseci oženiti ali onda im moraš javiti da ti otključaju ds260 kako bi izmjenio svoj status i dodao novi ds260 za suprugu.
Reply With Quote
Staro 19.05.2015, 20:45
Iva75's Avatar
Iva75 Iva75 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zokica76 Prikaz poruke
Molim Vas, da li mozete da mi pomognete, veoma mi je hitno.
Naime, izvukli su me 5.5.2015 i dobio sam mail da sam selektovan. Sada trebam da posaljem potvrdu, odnosno da im vratim u Kentaki. Kada sam se prijavljivao stavio sam da sam single, da li sada mogu da se ozenim i da promenim status,ili da ostavim single pa kasnije da se zenim??? A curu imam vec 4 godine imamo zajednicke slike,nije iz interesa, mogli bismo da i sve to dokazemo..
Zokice bez panike. Imas dve mogucnosti. Prva je da posaljes DS-260 sa sadasnjim statusom, tj da si singl. Pa kada tvoj broj stigne na red i stigne ti mail iz Kentakija o zakazanom datumu intervjua, onda mozes da se vencas sa svojom devojkom. Tada kontaktiras ambasadu mail-om i posaljes im skeniran izvod iz maticne knjige vencanih kao dokaz i zatrazis od njih da ti otkljucaju tvoju aplicajiju, kako bi dopisao podatke svoje zene. Druga mogucnost je da se vencas pre slanja aplikacije DS-260 i tako odmah uneses podatke o zenidbi i podatke o svojoj zeni. U svakom slucaju ces morati da dokazes vasu vezu na razgovoru u ambasadi sa fotografijama i pecatima u pasosima ako ste zajedno negde putovali, kartama sa koncerata itd. Bilo je dosta takvih slucajeva, tako da ne brines. Samo pred njih sa istinom i nema glava da te boli. Nadam se da sam ti barem malo pomogla...
24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua
22.05.2015. Obavljen lekarski pregled
26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene
03.06.2015. Kupljene karte
25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz)
Reply With Quote
Staro 19.05.2015, 21:32
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Iva75 Prikaz poruke
Zokice bez panike. Imas dve mogucnosti. Prva je da posaljes DS-260 sa sadasnjim statusom, tj da si singl. Pa kada tvoj broj stigne na red i stigne ti mail iz Kentakija o zakazanom datumu intervjua, onda mozes da se vencas sa svojom devojkom. Tada kontaktiras ambasadu mail-om i posaljes im skeniran izvod iz maticne knjige vencanih kao dokaz i zatrazis od njih da ti otkljucaju tvoju aplicajiju, kako bi dopisao podatke svoje zene. Druga mogucnost je da se vencas pre slanja aplikacije DS-260 i tako odmah uneses podatke o zenidbi i podatke o svojoj zeni. U svakom slucaju ces morati da dokazes vasu vezu na razgovoru u ambasadi sa fotografijama i pecatima u pasosima ako ste zajedno negde putovali, kartama sa koncerata itd. Bilo je dosta takvih slucajeva, tako da ne brines. Samo pred njih sa istinom i nema glava da te boli. Nadam se da sam ti barem malo pomogla...
Hvala ti puno na odgovoru... Nadam se da ce sve biti u redu...Pozzzzzzz
Reply With Quote
Staro 20.05.2015, 11:31
Član

Nepromenjeno

Do kada treba da se odgovori i posalje potvrda u Kentaki, odnosno da li postoji neki kranji rok, posle koga se to ne moze poslati???
Reply With Quote
Staro 20.05.2015, 12:27
Sale2322 Sale2322 je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Užice
Pošalji Skype™ poruku korisniku Sale2322
Nepromenjeno

Ne postoji krajnji rok kada treba popuniti i poslati DS-260 obrazac, to ce vam zvanicno reci. Inace, da bi dobili poziv za intervju potrebno je da DS bude obradjen i poslat ambasadi, a za to im je ove godine trebalo do 5 meseci na pocetku, a sad su malo ubrzali pa obradjuju do 3 meseca (proces obrade najvise vazi od broja clanova porodice). To u praksi znaci da ako posaljete DS nakon marta sledece godine dosta rizikujete da uopste ne dobijete datum za intervju. Moj iskren savet je da popunite DS sto pre mozete, nema potrebe juriti danas ili sutra ali sto pre mozete. Ako uocite gresku kasnije mozete im traziti da otkljucaju i da popravite. Srecno!
24.03.2015 - Datum za intervju
15.05.2015 - Lekarski pregled
21.05.2015 - Intervju
23.05.2015 - Pasos sa vizom
01.06.2015 - Beograd - Boston
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja