ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 25.05.2015, 12:22
cvelemen cvelemen je offline
Član

Datum prijave: 07.11.2014
Nepromenjeno

Hvala punoooooooooooooooooo, bio sam sada da vidim u mom domu zdravlja za vakcine tetanus cu primiti sutra a MMR nece da mi daju ne znam zbog cega i sad ne znam sta da radim....
Reply With Quote
Staro 25.05.2015, 15:31
TrikkY's Avatar
TrikkY TrikkY je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2015
US lokacija: Florida
YU lokacija: Prilep, Macedonia
Pošalji Skype™ poruku korisniku TrikkY
Nepromenjeno

Jas gi nemam primeno Hepatitis B i Haemophilus influenzae type B, barem kako sto vidov vo kartonot koj mi go dadoa od zdravstven dom. Dali toa ke pretstavuva problem?
Reply With Quote
Staro 25.05.2015, 19:10
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cvelemen Prikaz poruke
Hvala punoooooooooooooooooo, bio sam sada da vidim u mom domu zdravlja za vakcine tetanus cu primiti sutra a MMR nece da mi daju ne znam zbog cega i sad ne znam sta da radim....
Nista, ponesi 3.000 i dobices je tamo na pregledu. Tako smo i mi prosli.... Mi nismo dobili MMR zato sto je bila nestasica pa su ih cuvali za decu.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 25.05.2015, 19:12
Iva75's Avatar
Iva75 Iva75 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik cvelemen Prikaz poruke
Nas su uputili da MMR primimo u Batutu. Tamo ti je poterbno da poneses samo zdravstvenu knjizicu.Nikakav uput ti ne treba, jer placas 1515 dinara. Pitaju te gde putujes, forme radi i da li si zdrav u tom trenutku zbog primanja vakcine. Lepo ti daju MMR za 3 sekunde i to je to. Daju ti i medjunarodni imunoloski karton gde ti upisu da si primio MMR.
http://www.batut.org.rs/index.php?content=86
24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua
22.05.2015. Obavljen lekarski pregled
26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene
03.06.2015. Kupljene karte
25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz)
Reply With Quote
Staro 25.05.2015, 19:18
Iva75's Avatar
Iva75 Iva75 je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik TrikkY Prikaz poruke
Jas gi nemam primeno Hepatitis B i Haemophilus influenzae type B, barem kako sto vidov vo kartonot koj mi go dadoa od zdravstven dom. Dali toa ke pretstavuva problem?
Za lekarski pregled ti ne treba vakcina protiv Hepatitisa B. Za lekarski ti je potrebno da imas vakcinu Tetavax (Tetanus) i MMR. Ako imas lekarski posle 1.maja odna ti ne treba vakcina protiv gripa.
24.03.2015. Stigao mail sa datumom intervjua
22.05.2015. Obavljen lekarski pregled
26.05.2015. Obavljen intervju i vize odobrene
03.06.2015. Kupljene karte
25.06.2015. Preuzeti pasosi (pozeleneli skroz)
Reply With Quote
Staro 25.05.2015, 19:33
Član

Nepromenjeno

Znam za Batut ali ja nisam iz Beograda i sada mi kazu da je nestasica MMR-a i da ga cuvaju za decu te stoga ne mogu primiti tu vakcinu, ali ce mi svakako dati sertifikat o primljenim vakcinama i TetavAX ili ti Tetanus.
Reply With Quote
Staro 31.05.2015, 14:12
Član

Nepromenjeno

pozdrav ponovo ja nasao sam ovde u jednom privatnoj klinici u mom gradu tetanus 500din tako da je to super, a mmr cu primiti u ovoj klinici u bg-u gde se ide na pregled p[re ambasade.
Reply With Quote
Staro 01.06.2015, 22:32
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno Iskustvo sa lekarskog pregleda - Smiljanićeva, BG

Ostao sam dužan da opišem iskustvo sa lekarskog pregleda. Lekarski sam obavio 20. maja u Smiljanićevoj 22, a intervju mi je bio zakazan za 27. maj. S’ obzirom da je ovde na forumu više puta opisano šta se na lekarskom radi, neću ponovo opisivati više puta opisanu stvar, već ću opisati neke druge stvari koje možda nisu opisane. Navešću neke informacije koje mogu biti od značaja osobama koje treba da idu na lekarski pregled, a nisu iz BG-a i slabo ga poznaju.

Ja sam na lekarski pregled došao autom i parkirao sam na parkingu na Slaviji. Cena parkiranja je 80 din za svaki započeti sat, i to je skuplje nego da parkirate negde na trotoaru gde je zonirano parkiranje i gde možete parking da platite sms-om, ali u tom delu Beograda radnim danima jako teško je pronaći prazno mesto za parkiranje, pa nećete imati mnogo izbora. Taj parking se nalazi odmah prekoputa Parking servisa na Slaviji, tj. odmah prekoputa mesta gde paukovi odvoze vozila koje pokupe sa okolnih ulica. Parking sam obeležio i na otštampanoj mapi koju sam skenirao i upload-ovaj u svoj dropbox. Mapu možete videti ili skinuti na sledećem link-u: https://db.tt/sXuh2PHr

Na lekarski sam stigao oko 9:20h i u ordinaciji nije bilo nikoga na lekarskom kada sam došao, te sam odmah na ulazu sestri na pultu predao: pasoš, 4 slike, žuti kartončić u koji su upisane primljene vakcine, obaveštenje o intervjuu i platio 150$. Obaveštenje o datumu intervjua odmah mi je vraćeno jer im to ne treba.
U drugoj prostoriji druga sestra mi je izvadila krv i izmerila temperaturu, a zatim sam se vratio u prvu prostoriju gde mi je sestra kojoj sam na početku predao dokumenta i platio pregled, dala upute za RTG pluća i objasnila gde se nalazi Clinicanova gde treba da se snime pluća. Takođe dala mi je otštampanu mapu na kojoj je obeležila ordinaciju i poziciju klinike Clinicanova gde treba da se ode na RTG pluća. U tom trenutku u ordinaciju ušla je četvoročlana porodicA.

Clinicanova se nalazi na kraju Resavske (bivše General Ždanove) i udaljena je 15-ak minuta pešaka od ordinacije. Mapu sa prikazom ordinacije u Smiljanićevoj i Clinicanove nalazi se na istoj mapi na kojoj sam obeležio i parking, pa ponavljam isti link na kojoj je možete videti ili skinuti: https://db.tt/sXuh2PHr .

Ukoliko idete pešice, najlakši put do Clinicanova obeležio sam narandžastim flomasterom, ali mislim da je to malo duži put, pa vam je možda bolje da krenete Deligradskom pored Meka, pa da onda nekom od poprečnih ulica stignete do Resavske (npr. Smiljanićeva – Mekenzijeva - Deligradska - Birčaninova – Svetozara Markovića – Pasterova – Resavska, pa do kraja Resavske ili nekom drugom putanjom).

Ja sam iz Smiljanićeve otišao kolima do Clinicanova, i ako idete kolima onda treba da znate da iz Nemanjine ne smete skrenuti levo u Resavsku, već iz Nemanjine treba da skrenete levo u prvu ulicu u kojoj je to to dozvoljeno (ne sećam se da li je to Kralja Milutina ili Svetozara Markovića), pa onda prva desno u koju možete skrenuti, pa zatim ponovo levo da uđete u Resavsku, i idite Resavkom dokle god možete i gledajte da li negde ima slobodno parking mesto i platite parking sms-om (tu je 3. zona, i treba da pošaljete sms sa reg.brojem na 9113). Ja sam išao do kraja Resavske i prošao sam Clinicanova i parkirao vrlo blizu te klinike, ali na mestu na koje nije zonirano kao parking mesto i nisam platio parking sms-om (malo sakriveno i uglavnom tu parkiraju zaposleni u kliničkom centru ili radnici Clinicanova) – ovo vam ne bih preporučio jer parking servis stalno angužuje bar nekoliko paukova da iz ovih ulica nose vozila. I tog dana kružilo je nekoliko paukova i pored mene je prošao pauk odmah čim sam parkirao i video sam da gledaju i traže koji auto će da nose.

Nakon RTG-a pluća, otišao sam kući i ponovo došao do Clinicanova da preuzmem RTG pluća i papir sa nalazom koje je trebalo da odnesem u Smiljanićevu. U Clinicanova sam stigao oko 13:20h da preuzmem CD i papir sa nalazom RTG-a pluća, i tu sam sreo porodicu koju sam to jutro oko 9:30h video u Smiljanićevoj. Upoznao sam se sada sa njima i rekli su mi da su iz Kragujevca (Ivan i Olja, sin i ćerka koji pohađaju 4. i 2. razred). Rekli su mi i da oni ponekad čitaju ovaj forum, te ih ako budu čitali ovo, ovim putem pozdravljam (razmenili smo telefone i mi ćemo biti u kontaktu svakako).

Ivan mi je rekao da da ima rođenu sestru koja živi u Chicagu i da je udata za Amerikanca i da je ona još pre 13 godina predala peticiju za njega. On je čekao 13 godina da bi njegova porodica i on dobili zelene karte i početkom juna treba da idu u ambasadu na intervju. Pošto su bili bez auta, iz Clinicanova mojim autom otišli smo svi zajedno do Smiljanićeve. I oni i ja trebalo je da dođemo u 14h u Smiljanićevu. Prvo sam ja obavio lekarski pregled, a oni su čekali u čekaonici i nakon toga obavili su i oni lekarski. U međuvremenu na lekarski je došla i neka Albanska porodica tako da je u čekaonici bila poprilična gužva kada sam ja završio, a sestra kod koje sam platio 150$ upisivala je neke podatke za tu Albansku porodicu i zapitivala ih kako se pravilno pišu njihova imena i prezimena i slično (čekaonica je u predsoblje u stanu, i tu postoji nekoliko mesta za sedenje). Moguće je da je ta gužva prozrokovala i ovo što se posle desilo.

Nakon lekarskog, sestra iz čekaonice je ubacila u belu kovertu moje papire sa lekarskog i nešto je dopisala u njih, pa odnela kovertu do doktorke i data mi je bela zatvorena koverta + kopiju uverenja za vakcinu koju treba da nosim. Dogovorio sam se sa Ivanom iz KG-a da ih sačekam ispred Smiljanićeve i da ih odvezem do dela BG-a gde treba svojim autom da ih pokupi neki rođak iz BG-a. Dok sam ispred zgrade u Smiljanićevoj čekao da završe lekarski, 10-ak minuta nakon što sam izašao iz ordinacije, izletela je sestra iz ordinacija i rekla mi je da je zaboravila da upiše ime doktorke ili nešto slično u vezi vakcina i da je dobro što nisam odmah otišao kući. Vratio sam se u ordinaciju i tu je sestra otvorila moju belu kovertu, i sa papirima otišla ponovo do doktorke koja vršila pregled (pregledala je Ivanovu suprugu) i tu je ona nešto upisala ili potpisala, pa je sestra nešto ponovo zapisala na mojim papirima, pa ponovo zatvorila kovertu sa lek.pregleda. Sestra je ponovila da je dobro što nisam otišao kući. E, sada sam bio malo iznenađen i pitao sam doktorku i sestru da li je sve u redu na lekarskom i da li imam sve što mi treba za ambasadu – da pitam za svaki slučaj, da posle ne bude da ponovo nešto fali ili da su nešto zaboravili.

Dakle, imao sam sreće što sam odlučio da sačekam ovu porodicu iz Kragujevca. Da ih nisam sačekao, moguće je da bih sa kovertom u kojoj su papiri na kojima fali ime doktorke i njen potpis (ili nešto u tom smislu) otišao u ambasadu na intervju.

Ne znam kakvi bi bile posledice na intervjuu i da li bi mi zahtevali da donesem nešto dodatno i da li bi me vraćali, ali bio bih jako iznerviran da su me vratili, i to zbog tuđe greške. Na sreću, sestra je shvatila previd, a ja sam bio ispred zgrade u Smiljanićevoj (pušio sam cigaru). Kud baš kod mene da zaborave nešto – imao sam sreću u nesreći.

Ko radi, taj i greši i generalno sam zadovoljan kako je protekao lekarski, ali ipak sam malo bio zabrinut da nisu nešto zaboravili (zato sam na kraju i insistirao da sestra 2 puta proveri da li je sve što treba tu, i da li je sve potpisano i napisano).
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Reply With Quote
Staro 04.06.2015, 18:36
dulei86 dulei86 je offline
Drug član

Datum prijave: 05.05.2014
Pošalji Skype™ poruku korisniku dulei86
Nepromenjeno

Ljudi treba mi jedna informacija. Kada se ide u Clinicanovu na snimanje pluća, da li se nose neka dokumenta ili se samo pojavite tamo sa nekim uputom, kako ide ta procedura?
Reply With Quote
Staro 04.06.2015, 18:44
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2014
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dulei86 Prikaz poruke
Ljudi treba mi jedna informacija. Kada se ide u Clinicanovu na snimanje pluća, da li se nose neka dokumenta ili se samo pojavite tamo sa nekim uputom, kako ide ta procedura?
Iz prethodnog, vrlo detaljnog, posta:

"... a zatim sam se vratio u prvu prostoriju gde mi je sestra kojoj sam na početku predao dokumenta i platio pregled, dala upute za RTG pluća i objasnila gde se nalazi Clinicanova gde treba da se snime pluća. Takođe dala mi je otštampanu mapu na kojoj je obeležila ordinaciju i poziciju klinike Clinicanova gde treba da se ode na RTG pluća."

"... Nakon RTG-a pluća, otišao sam kući i ponovo došao do Clinicanova da preuzmem RTG pluća i papir sa nalazom koje je trebalo da odnesem u Smiljanićevu. U Clinicanova sam stigao oko 13:20h da preuzmem CD i papir sa nalazom RTG-a pluća,... "

Ili ukratko: samo se pojavis tamo sa nekim uputom
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja