![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Potvrda da nisam osudjivan Potvrda da se nevodi krivicni postupak protiv mene Potvrda skim zivim u zajednici Fotokopija radne knjizice Fotokopija saobracajne dozvole od mojih kola Novi pasos sa pecatima EU zemalja Stari pasos sa radnom nemackom vizom koja je istekla i pecatima EU Resenje od moje privatne radnje da sam vlasnik Potvrda da sam platio sav porez Potvrda iz banke o stanju na deviznom racunu Odstampan papir od rezervacije hotela u US Potvrda koliko imam prijavljenih u mojoj radnji Vlasnicki list is katastra da sam vlasnik imovine To su dokumenta koja bih poneo Idem sam i nemam nikoga od rodbine u US |
|
|||
|
|||
![]()
Dobar si, baš si se spremio.Elem,ne treba ti sve.Najvaznije je da imaš radnu knjizicu tj kopiju iste,potvrde da je radnja tvoja, kao i prijave radnika...to je ono što te vezuje,u smislu pa nisi valjda lud da sve to napustiš da bi ostao tamo...malo logike.Potvrda da imaš pare neke kao i rezerv. hotela ok...za ostalo ne znam msm da ne treba ali ko što rece kolega iznad, sve poneseš za svaki slučaj...
|
|
||||
|
||||
![]()
Nemoj ih zatrpavati papirima vec blagovremeno kroz pricu pokazuj papire. Mislim da ih ne interesuje da li si osudjivan, bitno je stanje na racunu, imovina na tvom imenu i detalji o firmi koju vodis, pasosi od dece ako ih imas ili djacke knjizice kao i sve ostalo sto ulazuje da nemas nameru da se iselis iz zemlje vec obavezu da se vratis. Ja cu ti predloziti na osnovu mog iskustva, da sam na tvom mestu ne bih pokazivao stari pasos i istekle radne dozvole jer ih moze navesti na razmisljanje da zelis ostati i raditi. Smisli dobru pricu sta zelis posetiti, kod koga ides i uklopi datume. Srecno.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Od svih papira koje sam nosio, a nisam baš preterivao kao ti, pogledali su mi samo potvrdu firme u kojoj radim, sa pečatom i memurandumom. Uzeo sam i potvrdu iz banke na engleskom, koju nisu ni pogledali. Bukvalno mi ništa od papira nisu pogledali, samo je uzela venčanicu i krštenicu klinaca, i pitala, koja je razlika, zašto su druge boje?!? Nosio sam i saobraćajnu, nije pogledala... Nisu me ni pitali da li sam osuđivan, ili pitali da li imam potvrdu da nisam osuđivan... Mislim da su oni to već proverili... U priči sam dao celu fasciklu, i nastavio razgovor, gde idem, kojim povodom. Dva puta me je pitala da li idem službeno ili privatno. Nije me ni pitala za porodicu, da li sam oženjen (ali sam priložio sve izvode koje sam imao, koje je pogledala kasnije), koklika mi je plata... Posle kad je videla službenu karticu firme u kojoj radim, koju sam priložio, pitala me je koliko dugo radim, koliko odmora imam...
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|||
|
|||
![]()
Pa pazi to se razlikuje izgleda, od slučaja do slučaja...čitaju oni apl. pazljivo stoga je bitno popuniti je dobro...papiri sluze da potkrepe napisano.Ja svoje nisam dala tj.gurala,samo sam stavila ispred saltera da se vide da ih imam...cinilo mi se preteranim da joj guram pod nos.a imala sam golmilu kojecega osim potvrde da nisam osudjivana.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav za sve sa foruma. Planiram da apliciram za turisticku vizu pa me zanima ako mi odobre da li postoji mogucnost kada stignem u ameriku da promenim status vize? devojka mi zivi u NY i ima green card pa smo planirali da ja tamo odem turisticki i da se vencamo,ona nije u mogucnosti trenutno da dodje ovde zbog posla.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Neka me neko ispravi ako gresim, ali mislim da postoji posebna viza za sklapanje braka, posle toga bi i ti dobio GC, samo sto bi tvoja devojka, tada vec supruga bila nosilac, takodje mislim da mozes to da obavis i sa turistickom vizom |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja nisam nista prevodio a potvrda da sam u stalnom radnom odnosu je bila napisana cirilicom i kada je gledala (pretpostavljam da je citala) stekao sam utisak da se najduze zadrzala gledajuci u pecat.
|
![]() |
Tags |
problemi sa vizom, turisticka viza |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hotelijersko-turistički tehničar(HITNO) | Volf | Vodič za emigrante | 4 | 28.06.2014 02:11 |
Šta je potrebno da me prijatelj pozove u SAD na turističku? | Good Spirit | Vaša strana | 18 | 28.10.2009 15:55 |
![]() |