ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Vize za SAD > Ne-imigrantske vize

Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 06.09.2015, 19:27
Markonato Markonato je offline
Drug član

Datum prijave: 26.04.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar Prikaz poruke
Njima je jako bitno da te nešto vezuje za domovinu, kao garant da ćeš se vratiti. Tako razmišljaju. Ponesi sve od papira što misliš da će ti trebati, da li će proveriti - to se nikad ne zna...
Pa ja sam pripremio vec neka dokumenta koja se spominju da bi trebalo poneti.

Potvrda da nisam osudjivan
Potvrda da se nevodi krivicni postupak protiv mene
Potvrda skim zivim u zajednici
Fotokopija radne knjizice
Fotokopija saobracajne dozvole od mojih kola
Novi pasos sa pecatima EU zemalja
Stari pasos sa radnom nemackom vizom koja je istekla i pecatima EU
Resenje od moje privatne radnje da sam vlasnik
Potvrda da sam platio sav porez
Potvrda iz banke o stanju na deviznom racunu
Odstampan papir od rezervacije hotela u US
Potvrda koliko imam prijavljenih u mojoj radnji
Vlasnicki list is katastra da sam vlasnik imovine

To su dokumenta koja bih poneo

Idem sam i nemam nikoga od rodbine u US
Reply With Quote
Staro 06.09.2015, 19:53
maybe17 maybe17 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

Dobar si, baš si se spremio.Elem,ne treba ti sve.Najvaznije je da imaš radnu knjizicu tj kopiju iste,potvrde da je radnja tvoja, kao i prijave radnika...to je ono što te vezuje,u smislu pa nisi valjda lud da sve to napustiš da bi ostao tamo...malo logike.Potvrda da imaš pare neke kao i rezerv. hotela ok...za ostalo ne znam msm da ne treba ali ko što rece kolega iznad, sve poneseš za svaki slučaj...
Reply With Quote
Staro 06.09.2015, 22:33
danilok's Avatar
danilok danilok je offline
Član

Datum prijave: 16.05.2014
Nepromenjeno

Nemoj ih zatrpavati papirima vec blagovremeno kroz pricu pokazuj papire. Mislim da ih ne interesuje da li si osudjivan, bitno je stanje na racunu, imovina na tvom imenu i detalji o firmi koju vodis, pasosi od dece ako ih imas ili djacke knjizice kao i sve ostalo sto ulazuje da nemas nameru da se iselis iz zemlje vec obavezu da se vratis. Ja cu ti predloziti na osnovu mog iskustva, da sam na tvom mestu ne bih pokazivao stari pasos i istekle radne dozvole jer ih moze navesti na razmisljanje da zelis ostati i raditi. Smisli dobru pricu sta zelis posetiti, kod koga ides i uklopi datume. Srecno.
Reply With Quote
Staro 09.09.2015, 11:45
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Markonato Prikaz poruke
Pa ja sam pripremio vec neka dokumenta koja se spominju da bi trebalo poneti.

Potvrda da nisam osudjivan
Potvrda da se nevodi krivicni postupak protiv mene
Potvrda skim zivim u zajednici
Fotokopija radne knjizice
Fotokopija saobracajne dozvole od mojih kola
Novi pasos sa pecatima EU zemalja
Stari pasos sa radnom nemackom vizom koja je istekla i pecatima EU
Resenje od moje privatne radnje da sam vlasnik
Potvrda da sam platio sav porez
Potvrda iz banke o stanju na deviznom racunu
Odstampan papir od rezervacije hotela u US
Potvrda koliko imam prijavljenih u mojoj radnji
Vlasnicki list is katastra da sam vlasnik imovine

To su dokumenta koja bih poneo

Idem sam i nemam nikoga od rodbine u US

Od svih papira koje sam nosio, a nisam baš preterivao kao ti, pogledali su mi samo potvrdu firme u kojoj radim, sa pečatom i memurandumom.
Uzeo sam i potvrdu iz banke na engleskom, koju nisu ni pogledali.
Bukvalno mi ništa od papira nisu pogledali, samo je uzela venčanicu i krštenicu klinaca, i pitala, koja je razlika, zašto su druge boje?!?
Nosio sam i saobraćajnu, nije pogledala...

Nisu me ni pitali da li sam osuđivan, ili pitali da li imam potvrdu da nisam osuđivan... Mislim da su oni to već proverili...

U priči sam dao celu fasciklu, i nastavio razgovor, gde idem, kojim povodom. Dva puta me je pitala da li idem službeno ili privatno. Nije me ni pitala za porodicu, da li sam oženjen (ali sam priložio sve izvode koje sam imao, koje je pogledala kasnije), koklika mi je plata... Posle kad je videla službenu karticu firme u kojoj radim, koju sam priložio, pitala me je koliko dugo radim, koliko odmora imam...
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 09.09.2015, 13:32
maybe17 maybe17 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

Pa pazi to se razlikuje izgleda, od slučaja do slučaja...čitaju oni apl. pazljivo stoga je bitno popuniti je dobro...papiri sluze da potkrepe napisano.Ja svoje nisam dala tj.gurala,samo sam stavila ispred saltera da se vide da ih imam...cinilo mi se preteranim da joj guram pod nos.a imala sam golmilu kojecega osim potvrde da nisam osudjivana.
Reply With Quote
Staro 13.09.2015, 13:14
milos1307 milos1307 je offline
Član

Datum prijave: 20.10.2014
Nepromenjeno

Pozdrav za sve sa foruma. Planiram da apliciram za turisticku vizu pa me zanima ako mi odobre da li postoji mogucnost kada stignem u ameriku da promenim status vize? devojka mi zivi u NY i ima green card pa smo planirali da ja tamo odem turisticki i da se vencamo,ona nije u mogucnosti trenutno da dodje ovde zbog posla.
Reply With Quote
Staro 13.09.2015, 21:26
Psiho Psiho je offline
Član

Datum prijave: 15.07.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milos1307 Prikaz poruke
Pozdrav za sve sa foruma. Planiram da apliciram za turisticku vizu pa me zanima ako mi odobre da li postoji mogucnost kada stignem u ameriku da promenim status vize? devojka mi zivi u NY i ima green card pa smo planirali da ja tamo odem turisticki i da se vencamo,ona nije u mogucnosti trenutno da dodje ovde zbog posla.

Neka me neko ispravi ako gresim, ali mislim da postoji posebna viza za sklapanje braka, posle toga bi i ti dobio GC, samo sto bi tvoja devojka, tada vec supruga bila nosilac, takodje mislim da mozes to da obavis i sa turistickom vizom
Reply With Quote
Staro 14.09.2015, 05:48
Tomislav1970 Tomislav1970 je offline
Stari vuk

US lokacija: Chicago
YU lokacija: Bg
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milos1307 Prikaz poruke
Ako je jedini problem za vjencanje to sto ona ne moze da dodje, problem je lako rijesiv: posalje ovlascenje nekome i i taj netko sklopi brak sa tobom bez ikakvih problema
Reply With Quote
Staro 14.09.2015, 10:10
Markonato Markonato je offline
Drug član

Datum prijave: 26.04.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar Prikaz poruke
Od svih papira koje sam nosio, a nisam baš preterivao kao ti, pogledali su mi samo potvrdu firme u kojoj radim, sa pečatom i memurandumom.
Uzeo sam i potvrdu iz banke na engleskom, koju nisu ni pogledali.
Bukvalno mi ništa od papira nisu pogledali, samo je uzela venčanicu i krštenicu klinaca, i pitala, koja je razlika, zašto su druge boje?!?
Nosio sam i saobraćajnu, nije pogledala...

Nisu me ni pitali da li sam osuđivan, ili pitali da li imam potvrdu da nisam osuđivan... Mislim da su oni to već proverili...

U priči sam dao celu fasciklu, i nastavio razgovor, gde idem, kojim povodom. Dva puta me je pitala da li idem službeno ili privatno. Nije me ni pitala za porodicu, da li sam oženjen (ali sam priložio sve izvode koje sam imao, koje je pogledala kasnije), koklika mi je plata... Posle kad je videla službenu karticu firme u kojoj radim, koju sam priložio, pitala me je koliko dugo radim, koliko odmora imam...
Da li se nesto od dokumenata prevodi na engleski,recimo list nepokretnosti imovine iz katastra ili neke potrvrde?
Reply With Quote
Staro 14.09.2015, 10:24
danilok's Avatar
danilok danilok je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Markonato Prikaz poruke
Da li se nesto od dokumenata prevodi na engleski,recimo list nepokretnosti imovine iz katastra ili neke potrvrde?
Ja nisam nista prevodio a potvrda da sam u stalnom radnom odnosu je bila napisana cirilicom i kada je gledala (pretpostavljam da je citala) stekao sam utisak da se najduze zadrzala gledajuci u pecat.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
problemi sa vizom, turisticka viza

Pravila pisanja