![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Evo ukratko i našeg iskustva sa lekarskog pregleda.
Trudnice moraju da idu na rendgen pluća, ali ne primaju dodatne vakcine. Snimanje se vrši digitalnim aparatom i beba je prekrivena olovnom keceljom. Nas je ovaj deo najviše brinuo ali smo se uz konsultacije sa lekarima i iz Srbije i iz USA ipak odlučili da idemo na snimanje. Naravno pre odlaska na rendgen potpisuje se papir da smo sami pristali na snimanje. Ostali deo je isti kao i kod ostalih. Imali smo zakazano u 8:50, prvo krećemo sa silnom papirologijom i plaćanjem, potrebno je poneti po 4 slike za svakog. Zatim se daje krv i merenje (krv daju samo odrasli), pa odmah ide razgovor sa lekarom. Ako lekar proceni da je potrebno vakcinisanje, vakcine se tamo odmah i primaju. Nakon detaljnog pregleda ostalo je samo snimanje pluća u Resavskoj 69 (deca ne snimaju pluća). Snimanje smo završili za oko 10 minuta zajedno sa snimakom koji se nalazi na CD-u. Vratili smo se u Skender Begovu ostavili snimak i rekli su nam da će nam svi rezultati biti gotovi do 15:30-16h. Oko 15:30h su nas pozvali da možemo da dodjemo po našu belu kovertu ![]() Moram samo da kažem da su svi jako ljubazni i tolerantni prema dečici ![]() ps: Plaćanje je u dinarima i mislim da ne primaju kartice. |
|
|||
|
|||
![]()
Koliko kostaju vakcine tu u Skender Begovoj? Hvala unapred
|
|
|||
|
|||
![]()
MMR vakcina i vakcina protiv tetanusa zajedno koštaju 5700 din.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jedno pitanje, mi smo u slicnoj situaciji. Supruga je trudna. Lekarski ce zbog termina i DV broja svakako biti pre intervjua (supruga ce biti u osmom mesecu). Malo nam je lakse sada kad vidim da je beba zasticena. Pitanje je sta ste upisali za vakcine kad ste popunjavali DV? Ako se upise DA a ne primi, onda smo lagali, a ako upisemo NE, sta onda. Koje su posledice? Jel to sigurno da zena ne prima vakcine ako je trudna ili kako... Nadam se da me razumete, malo nam je frka. Veliki je ulog (odlazak ili ne odlazak u USA), ali koliko je rizik (bebina sigurnost). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vlado, ne gubi vreme i ne razmišljaj previše šta ćeš napisati oko vakcina. Napiši šta god hoćeš, tu ti niko neće praviti problem. možeš slobodno da napišeš NE i da obrazložiš isto kao i ja (garantujem ti iz ličnog iskustva da nećeš imati nikakav problem ako napišeš isto što i ja), a možeš napisati i DA i opet nećeš imati nikakav problem. Zaboravi na vakcine, to je potpuno nebitno pri popunjavanju ds 260.
01.11.2013. - Prijava na DV-2015 (1. put i jedna prijava) 01.05.2014. - Izvučen (1NL), 2015EU00029xxx 03.06.2014. - Poslat DS-260 24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL) 20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG) 27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED 02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom 06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Bez obzira primila trudnica vakcine ili ne svi članovi poridice koji su bili na lekarskom dobijaju karton vakcinacije koji se nosi sa sobom kada se ulazi u USA. (Običan A4 papir sa spiskom vakcina) Tako da što se tiče vakcinacija valjda nema briga, ali to ću da vam javim posle našeg intervjua koji je za nedelju dana ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Da li hepatitis c predstavlja prepreku za dobijanje vize ?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nedavno sam se videla sa jednom porodicom koja je bila na lekarskom. Rekli su mi da ukoliko želim ovde mogu da podelim deo njihovog iskustva. S obzirom da smatram da može da pomogne nekome u budućnosti, pre svega kao upozorenje, evo o čemu se radi.
Naime, reč je o specifičnom slučaju gde je na pitanje da li ste nekada koristili drogu odgovoreno sa DA. Treba da znate da iako ste u životu nekada možda probali recimo džoint (nebitno pre koliko vremena), ukoliko to na lekarskom kažete, procedura se menja i zahteva dodatne preglede (i troškove), a to su: - testiranje urina na drogu - psihijatrijska procena ličnosti od strane sudskog veštaka koju morate dodatno da platite. Što se date osobe tiče, sa ovim prvim testom naravno nije bilo nikakvih problema i rezultati urina dobijaju se istog dana, bili su negativni. Međutim procedura je takva da dalje morate sami da nađete u svom gradu psihijatra iskusnog u sudskom veštačenju, morate da platite njegovu uslugu i sa tim nalazom ponovo idete na lekarski u BG. Dakle, nešto što deluje kao sitnica, donosi dosta dodatnih troškova, a da ne pričam koliko još stresa. Kako proces dalje ide ne znam, ali ću vam javiti ishod. Ostatak porodice je odmah dobio svoje koverte. Takođe imajte u vidu da slično pitanje imate i u DS260, pa ako ste tu odgovorili negativno, trebalo bi da i na lekarskom date isti odgovor. Eto možda nekome pomogne ovo iskustvo ![]()
DOBITNICI DV2016 TABELA - https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing _______________________________________________ DV2016 - Prva prijava 30.10.2014. - Popunjen obrazac 05.05.2015. - Čuveni "Session timed out" 07.05.2015. - SELECTEEEEED!!! ![]() CN 2016EU00022xxx 17.10. DS 260 sent 18.04. Lekarski pregled 21.04. My green daaaaay ![]() ![]() ![]() 11.10. Evo živim u Njujorku gradu |
|
|||
|
|||
![]()
Oprosti Tikice, Gdje se to pitanje pojavljuje? Nisam ga vidio niti čuo do sada..
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |