ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.10.2015, 18:31
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik USABIH Prikaz poruke
Čestitamo! I jedno pitanje, šta znači da je viziranje odgođeno? Je li vi trebate poništiti tu poslovnu vizu ili oni provode postupak, jer ja imam turističku na 10 godina pa kontam da će i meni biti tako?
Supruga ima poslovnu vizu i ide na put sluzbeno u USA krajem oktobra . Kada se vrati bit ce ponistena ta viza a onda udariti ovu. Nije moguce imati dvije vize po dva razlicita osnova a ona ne moze da udje u USA sa GC vizom posto nije nosilac. Vjerovatno ce tebi odmah ponistiti ovu turisticku I udariti ovu ljepsu I bolju
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 08.10.2015, 19:01
katarina lucic katarina lucic je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mikimini Prikaz poruke
Joj pa ja necu moci da uzmem sl dan 😁 .. Videcu, ili pada otkaz ili viza 😂 mada ako zaglavim reci cu im da mi moraju dati vizu.. Bar jedno da imam 😁
Pa stvarno ne znam sta da ti kažem. Koliko sam videla ovde na forumu niko se nije javio pre 3-4. Možda i završiš ranije nikad se ne zna ali meni je tako rekao službenik ambasade.
26.05.2015- poslat DV-260
27.08.2015- zakazan intervju
15.10.2015-lekarski
19.10.2015-vize odobrene
07.12.2015- poletanje za Austin TX
Reply With Quote
Staro 08.10.2015, 20:22
Mikimini Mikimini je offline
Član

Datum prijave: 05.10.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik katarina lucic Prikaz poruke
Pa stvarno ne znam sta da ti kažem. Koliko sam videla ovde na forumu niko se nije javio pre 3-4. Možda i završiš ranije nikad se ne zna ali meni je tako rekao službenik ambasade.
Hm.. Videcemo, nadam se da je drugi srecnik s danasnjeg intervjua bio u Bg ambasadi i da ce se oglasiti, cisto malo da mi olaksa, ja cu ustati tamo koliko god da treba, ali se nadam da necu morati da kasnim na posao.. Nego da ne zatrpavam vise temu nepotrebnim porukama..
Reply With Quote
Staro 08.10.2015, 20:36
Stromae Stromae je offline
Drug član

Datum prijave: 18.05.2015
US lokacija: California
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Hm.. Videcemo, nadam se da je drugi srecnik s danasnjeg intervjua bio u Bg ambasadi i da ce se oglasiti, cisto malo da mi olaksa, ja cu ustati tamo koliko god da treba, ali se nadam da necu morati da kasnim na posao.. Nego da ne zatrpavam vise temu nepotrebnim porukama..
A da otvoris bolovanje, ili uzmes slobodan dan? Zvuci mi malo neverovatno da ne mozes tako nesto da uradis... Svakako srecno!
Reply With Quote
Staro 08.10.2015, 21:49
Mikimini Mikimini je offline
Član

Datum prijave: 05.10.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Stromae Prikaz poruke
A da otvoris bolovanje, ili uzmes slobodan dan? Zvuci mi malo neverovatno da ne mozes tako nesto da uradis... Svakako srecno!
Pa.. Promenila sam posao pre 15 dana, i naravno da ne mogu reci poslodavcu koji je razlog za izostajanje, zamenila sam smenu sa koleginicom, pa cu videti.. Valjda me nece zadrzati previse. 😁
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 01:14
Srdjan014 Srdjan014 je offline
Član

Datum prijave: 10.04.2012
US lokacija: KY
YU lokacija: Banja Luka BiH/RS
Nepromenjeno

Pridruzujem se cestitkama!

'ajmo i ostali da se jave sa istim ishodom!
21.10.2015. Potvrđen datum za intervju
07.12.2015. Intervju - VISA APPROVED
11.12.2015. Viza u pasošu
11.01.2016. Zagreb - Bruxelles - NYC - Cincinnati
21.01.2016. SSN kartica stigla
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 08:14
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Pa.. Promenila sam posao pre 15 dana, i naravno da ne mogu reci poslodavcu koji je razlog za izostajanje, zamenila sam smenu sa koleginicom, pa cu videti.. Valjda me nece zadrzati previse. 😁
Posao ti uskoro nece treba jer uskoro dobijas green card btw intervju traje ceo dan, tj sam proces, jer pre podne sve zabrsis do nekih 10-10:30, i zatim imas pauzu do 14h, a tek od 14h krecu intervjui sa konzulom, tako da planiraj da ce sve biti gotovo negde izmedju 15h i 16h, izuzev u nekim slucajevima ako su u pitanju ljudi sa malom decom tada im obicno sluzbenici iz basade izadju u susret i sve se zavrsi u toku pre ppdneva. Sretno na intervjuu
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 08:24
sfsgagi sfsgagi je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2015
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno Odobrene vize :)

Evo i nas, juče u 8:30 nam je bio zakazan intervju. Vreme nas baš i nije poslužilo dok smo čekali ispred ambasade da nas prozovu (padala je kiša a nema zaklona za one koji čekaju da budu prozvani ispred ambasade). Nakon prozivke se čeka ispred ulaza i tu je pokriveno. Po ulasku ide standardna sigurnosna procedura: detektor metala i ostavljamo sve el uređaje, mob telefone, ključeve, slušalice, usb, ... Zatim odlazimo kroz dvorište do sale sa šalterima.

Svi su jako ljubazni i uslužni. Na aparatu za preuzimanje broja ima 2 dugmeta za useljenicku vizu - za prezimena A-M i drugo za M-Z. Preuzeli smo naš broj za čekanje i seli da čekamo da nas prozovu. Sve ukupno se prođe kroz pet šaltera. Na prvom se predaju sva potrebna dokumenta, pa se vratiš i čekaš da te prozovu za druge. Drugi šalter se ostavljaju otisci prstiju, treći se plaća i na četvrtom se razgovara sa konzulom. Konzul je bila jako prijatna osoba i kroz pitanja nas je provela lagano bez neke napete situacije. Sačekali smo još jedan poziv na šalteru gde nas je službenik još jednom pitao da li smo sve dobro razumeli i da će nam pasoši stići DHL - om (za to daju papir da se registrujes online na adresi usvisa-info.com i tamo se zahteva povraćaj dokumenata - trenutno javlja neki problem sa našim case brojem pa smo poslali pismo na osnovu informacije o tom problemu koju smo dobili prilikom pokušaja da popunimo formu za povraćaj usvisa-info.com sajtu).

Dokumentaciju koju smo nosili nismo prevodili a sve što smo imali je:

Koverta sa lekarskog pregleda za celu porodicu i po dve fotografije za svakog posebno,

Za nosioca:
1. Izvod iz matične knjige rođenih – zadržana je kopija
2. Izvodi iz MUPa i Suda – zadržani originali
3. Papir o odsluženom vojnom roku – zadržan original
4. Svedočanstva iz srednje škole – zadržane su kopije
5. Diploma fakulteta – kopija je zadržana

Za suprugu i dete
1. Izvodi iz matične knjige rođenih – zadržane kopije
2. Potvrda iz MUPa i suda za suprugu – zadržani originali
3. Izvod iz matične knjige venćanih – zadržan originali

Nosili smo sa nama i svedočanstva supruge i diplomu ali nam to nisu tražili, takođe nisu uzeli ni snimak pluća i one dodatne kartone vakcinacija koje smo dobili na lekarskom.

Za ljude sa decom ima mali kutak za dečicu da igračkama jer cela procedura traje više sati pa se deca malo unervoze.
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 08:31
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sfsgagi Prikaz poruke
Evo i nas, juče u 8:30 nam je bio zakazan intervju. Vreme nas baš i nije poslužilo dok smo čekali ispred ambasade da nas prozovu (padala je kiša a nema zaklona za one koji čekaju da budu prozvani ispred ambasade). Nakon prozivke se čeka ispred ulaza i tu je pokriveno. Po ulasku ide standardna sigurnosna procedura: detektor metala i ostavljamo sve el uređaje, mob telefone, ključeve, slušalice, usb, ... Zatim odlazimo kroz dvorište do sale sa šalterima.

Svi su jako ljubazni i uslužni. Na aparatu za preuzimanje broja ima 2 dugmeta za useljenicku vizu - za prezimena A-M i drugo za M-Z. Preuzeli smo naš broj za čekanje i seli da čekamo da nas prozovu. Sve ukupno se prođe kroz pet šaltera. Na prvom se predaju sva potrebna dokumenta, pa se vratiš i čekaš da te prozovu za druge. Drugi šalter se ostavljaju otisci prstiju, treći se plaća i na četvrtom se razgovara sa konzulom. Konzul je bila jako prijatna osoba i kroz pitanja nas je provela lagano bez neke napete situacije. Sačekali smo još jedan poziv na šalteru gde nas je službenik još jednom pitao da li smo sve dobro razumeli i da će nam pasoši stići DHL - om (za to daju papir da se registrujes online na adresi usvisa-info.com i tamo se zahteva povraćaj dokumenata - trenutno javlja neki problem sa našim case brojem pa smo poslali pismo na osnovu informacije o tom problemu koju smo dobili prilikom pokušaja da popunimo formu za povraćaj usvisa-info.com sajtu).

Dokumentaciju koju smo nosili nismo prevodili a sve što smo imali je:

Koverta sa lekarskog pregleda za celu porodicu i po dve fotografije za svakog posebno,

Za nosioca:
1. Izvod iz matične knjige rođenih – zadržana je kopija
2. Izvodi iz MUPa i Suda – zadržani originali
3. Papir o odsluženom vojnom roku – zadržan original
4. Svedočanstva iz srednje škole – zadržane su kopije
5. Diploma fakulteta – kopija je zadržana

Za suprugu i dete
1. Izvodi iz matične knjige rođenih – zadržane kopije
2. Potvrda iz MUPa i suda za suprugu – zadržani originali
3. Izvod iz matične knjige venćanih – zadržan originali

Nosili smo sa nama i svedočanstva supruge i diplomu ali nam to nisu tražili, takođe nisu uzeli ni snimak pluća i one dodatne kartone vakcinacija koje smo dobili na lekarskom.

Za ljude sa decom ima mali kutak za dečicu da igračkama jer cela procedura traje više sati pa se deca malo unervoze.
Cestitam Gagi .....samo jos reci jel ambasada u Beogradu ili neka druga da znamo mi ostali.....
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 09.10.2015, 08:33
sfsgagi sfsgagi je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2015
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Mene zanima koliko dugo se zadržavate u ambasadi, jer sam čula da se kasnije poslepodne ide na razgovor sa konzulom iako je intervju zakazan za rane jutarnje časove.. A ja moram na posao od 2
Intervju je bio zakazan od 8:30h i sve smo završili do oko 11:15h, barem je tako bilo kod nas
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja