ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.10.2015, 10:48
USABIH's Avatar
USABIH USABIH je offline
Drug član

Datum prijave: 16.08.2015
US lokacija: NYC
YU lokacija: BIJELJINA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Vladimire, ti kada budeš slao ds 260 treba upišeš da li si do dana slanja DS 260 obrasca primio ili nisi primo vakcine. I da li ćete ti i žena primiti vakcine do dana kada budete poslali DS 260? Pa, nećete...Možeš, upisati šta god hoćeš i to je potpuno nebitno, ali ispravan odgovor je NE, jer kad budete slali ds 260 vi nećete primiti vakcine. Ne opterećuj se vakcinama piši šta god hoćeš, tu ti niko neće praviti problem šta god da upišeš (ali ispravan odgovor je NE, i to za vas oboje). Ja sam napisao NE, a u obrazloženju sam napisao da ih nisam primio jer ne znam koje su vakcine obavezne u skladu sa USA propisima, i da sam vakcinisam u skladu sa propisima srbije. Vakcine sam naknadno primio u institutu Batut pred lekarski (tvoja žena neće ni tada da ih primi) i niko me ništa nije pitao ništa u vezi toga - na intervju sam nosio papire da sam vakcinisan, a u ds 260 napisao sam da nisam (jer tad i nisam bio vakcinisan).

Vlado, ne gubi vreme i ne razmišljaj previše šta ćeš napisati oko vakcina. Napiši šta god hoćeš, tu ti niko neće praviti problem. možeš slobodno da napišeš NE i da obrazložiš isto kao i ja (garantujem ti iz ličnog iskustva da nećeš imati nikakav problem ako napišeš isto što i ja), a možeš napisati i DA i opet nećeš imati nikakav problem. Zaboravi na vakcine, to je potpuno nebitno pri popunjavanju ds 260.
U potpunosti se slazem s tobom! Jedini ispravan odgovor za vakcine je NE, osim ako se nekim slucajem nisi vakcinisao u Usa, sto je malo vjerovatno! Ja sam stavio NE, a u obrazlozenju da sam vakcinisam po BiH propisima za koje ne znam da li su u skladu sa USA propisima.
22.07. - Izmjena DS-260
21.10. - Zakazan intervju
07.12. - Intervju - VIZE ODOBRENE 🇺🇸
Reply With Quote
Staro 10.10.2015, 17:46
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BB11 Prikaz poruke
Oprosti Tikice, Gdje se to pitanje pojavljuje? Nisam ga vidio niti čuo do sada..
Na lekarskom pregledu.
Postavljaju ti standardna pitanja o konzumaciji droge i alkohola. Imaš u nekim od ranijih postova o iskustvima. To je čista formalnost, kao što te pitaju da li si preležao nešto ili da li boluješ od neke hronične bolesti.

A u DS260 imaš pitanje "Are you or have you ever been a drug abuser or adict"?

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 18.10.2015, 08:56
nenaLA nenaLA je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kdragan77 Prikaz poruke
U petak 11.09. 2015 godine smo bili na lekaskom pregledu u Sarajevu

Odlucili smo se za doktora Kapetanovica i mogu vam reci da nismo pogrijesili, doktor nas je cekao na glavnoj kapiji bolnice Kosevo u 8h i zavrsili smo rendgen pluca u Kosevu pa smo nasim kolima isli do jedne privatne klinike dali krv ( valjda za provjeru odredjenih polnih zaraznih bolesti sifilis, itd) pa onda smo isli kod njega u njegovu kliniku na pregled i primanje inekcije tetenus.
Pregled standardan , malo stetoskop , malo price jesmo li bolovali, operisali itd.

Od nalaza i dokaza smo nosili potvrdu od naseg doktora porodicne medicine da smo primili injekcije koje su se primale u tim godinama zivota itd.

Sve u svemu sve smo zavrsili do 10:30 h i krenuli za BL .

Ljekarski nas je kostala 320 KM za pregled + 2x36 za injekcije UKUPNO 392 KM.
Ne znam kako je kod druge doktorice ali znam da je doktor Kapetanovic dosta dobro organizovan (nigdje se ne ceka minut) i jako prijatan covjek za saradnju.
Ja i suprug smo imali indetično iskustvo na ljekarskom pregledu. I mi smo izabrali doktora Kapetanovića i kompletan postupak je bio isti.
Reply With Quote
Staro 18.10.2015, 19:55
jasmin_nikol jasmin_nikol je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2011
US lokacija: Čikago... Minesota....gde god nadjemo posao
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Iz iskustva vasih, da li i za decu traze rendgenski snimak pluca ili samo za odrasla?
Reply With Quote
Staro 22.10.2015, 20:21
prvoc prvoc je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

Evo da i mi javimo za ljekarski pregled, za BIH.
Mi smo se odlucili za Dr. Eldinu Cengic u poliklinici Eurofarm na Ilidzi, Butmirska Cesta 10, pored aerodroma, posle velikog kruznog toka odmah desno. Doktorica je vrlo prijatna i ljubazna , nismo uopste zazalili, sve je proslo po planu,
Prvo je supruga obavila pregled oko pola sata traje pa onda ja,trazila je koje smo vakcine primili tj.vakcinalni karton njega je podrobno pregledala, zdravstveni karton, zatim 4 slike 4x3, pasos, i adresu koju smo prijavili u Americi, nismo primili nijednu dodatnu vakcinu, test krvi je uradjen odmah tu u zgradi, mislim da je samo na silfilis, a rendgen pluca smo uradili na poliklinici Sunce, do nje smo dosli svojim autom nije nimalo tesko, vratite se na kruzni tok i prva ulica desno sa kruznog toka, a zatim na 4-om semaforu skrene se desno i posle skretanja skrenete lijevo i tu je velika zgrada u staklu, vrlo savremena i vrhunska usluga, posle snimanja rendgena vratili smo se u polikliniku sa nalazima na kraci ponovan pregled i platili po 160 km ukupno 320 km i to je bilo to, zavrsili smo u 3 sata, nismo se nimalo pokajali, vrlo su usluzni i ljubazni, tako da toplo preporucujemo i Dr. Eldinu Cengic.
Reply With Quote
Staro 26.10.2015, 19:10
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Nepromenjeno Vakcine

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
Nedavno sam se videla sa jednom porodicom koja je bila na lekarskom. Rekli su mi da ukoliko želim ovde mogu da podelim deo njihovog iskustva. S obzirom da smatram da može da pomogne nekome u budućnosti, pre svega kao upozorenje, evo o čemu se radi.

Naime, reč je o specifičnom slučaju gde je na pitanje da li ste nekada koristili drogu odgovoreno sa DA.
Treba da znate da iako ste u životu nekada možda probali recimo džoint (nebitno pre koliko vremena), ukoliko to na lekarskom kažete, procedura se menja i zahteva dodatne preglede (i troškove), a to su:
- testiranje urina na drogu
- psihijatrijska procena ličnosti od strane sudskog veštaka koju morate dodatno da platite.

Što se date osobe tiče, sa ovim prvim testom naravno nije bilo nikakvih problema i rezultati urina dobijaju se istog dana, bili su negativni.
Međutim procedura je takva da dalje morate sami da nađete u svom gradu psihijatra iskusnog u sudskom veštačenju, morate da platite njegovu uslugu i sa tim nalazom ponovo idete na lekarski u BG.

Dakle, nešto što deluje kao sitnica, donosi dosta dodatnih troškova, a da ne pričam koliko još stresa.
Kako proces dalje ide ne znam, ali ću vam javiti ishod.
Ostatak porodice je odmah dobio svoje koverte.

Takođe imajte u vidu da slično pitanje imate i u DS260, pa ako ste tu odgovorili negativno, trebalo bi da i na lekarskom date isti odgovor.

Eto možda nekome pomogne ovo iskustvo
Samo da dopunim da je gore navedeni slučaj uspešno završen uz dodatni trošak od oko 100EUR (ali to je manje bitno kad je sve na sreću ok).

Inače, ovih dana iskoristih priliku da pošto sam u svom "hometown-u" uzmem iz DZ-a kartončić sa vakcinama. Vidim da nemam nigde upisanu vakcinu za hepatitis B. Pročitah ovde da je ranijih godina davana i vakcina za ovo, ali da poslednje god. niko nije primao na pregledu ništa osim MMR, tetanus, grip.
Da li to znači da ste svi u kartončićima imali ubeleženu vakcinu protiv hepatitisa B ili je bez obzira na izostanak više ne daju?

CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
Reply With Quote
Staro 27.10.2015, 17:47
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Tikica, mi smo bili na lekarskom početkom oktobra. Od vakcina smo prethodno primili samo tetanus i MMR (grip još nisu dobili, pa su nam rekli da ne moramo). Hepatitis nisu tražili, iako nam nije upisan u kartončiće, tako da bih rekla da to ne traže.
Reply With Quote
Staro 28.10.2015, 14:06
tijana2401 tijana2401 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
Samo da dopunim da je gore navedeni slučaj uspešno završen uz dodatni trošak od oko 100EUR (ali to je manje bitno kad je sve na sreću ok).

Inače, ovih dana iskoristih priliku da pošto sam u svom "hometown-u" uzmem iz DZ-a kartončić sa vakcinama. Vidim da nemam nigde upisanu vakcinu za hepatitis B. Pročitah ovde da je ranijih godina davana i vakcina za ovo, ali da poslednje god. niko nije primao na pregledu ništa osim MMR, tetanus, grip.
Da li to znači da ste svi u kartončićima imali ubeleženu vakcinu protiv hepatitisa B ili je bez obzira na izostanak više ne daju?
Tikice, ove godine traze samo MMR, tetanus i za grip u mesecima do maja...Ja sam zvala Smiljanicevu zbog muza i mene, da pitam koje vakcine trebaju i oni su nam naveli te tri...Etoo

05.05.2015. Session timeout, cuveni i dugotrajni
08.05.2015. Selected!!!! CN 2016EU00007xxx
09.06.2015. Poslat ds formular za supruga i moju malenkost
02.11.1015. Zakazan lekarski u Smiljanicevoj
17.11.2015. Zakazan intervju - AP
30.11.2015. Preuzet pasos sa vizama
16.12.2015. Belgrade-Miami-Key West
Reply With Quote
Staro 28.10.2015, 16:04
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88 Prikaz poruke
Tikica, mi smo bili na lekarskom početkom oktobra. Od vakcina smo prethodno primili samo tetanus i MMR (grip još nisu dobili, pa su nam rekli da ne moramo). Hepatitis nisu tražili, iako nam nije upisan u kartončiće, tako da bih rekla da to ne traže.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik tijana2401 Prikaz poruke
Tikice, ove godine traze samo MMR, tetanus i za grip u mesecima do maja...Ja sam zvala Smiljanicevu zbog muza i mene, da pitam koje vakcine trebaju i oni su nam naveli te tri...Etoo
Hvalaaaaa to je super informacija. Sutra idem u higijenski zavod da primim šta treba i uzmem taj žuti međunarodni kartončić

CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
Reply With Quote
Staro 28.10.2015, 16:47
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
Nepromenjeno

Da li je taj žuti kartončić neophodan? Mi primamo vakcine u privatnom DZdravlja gde se i lečimo i imamo njihv kartončić za vakcine?
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja