ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Vize za SAD > Ne-imigrantske vize

Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.10.2015, 19:11
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik USABIH Prikaz poruke
Mislim da te dvije prijave nemaju veze jedna sa drugom.
Ja sam se prijavljivao za lutriju 2015-te i 2016-te godine, a u međuvremenu sam dobio turističku vizu za cijelu porodicu, tako da sam živi primjer da prijava na lutriju ne utiče na dobijanje turističke vize.
Nažalost netačno!
Šinoć na prezentaciji lutrije u Američkom kutku sam konzul je potvrdila da učešće u lutriji utiče na dobijanje turističke vize. Konzul vidi da ste se ranije prijavljivali za lutriju i sagledava vaš slučaj detaljno, tako da je ovo otežavajuća okolnost za dobijanje turističke vize. Naravno ne isključuje se mogućnost da ćete turističku vizu dobiti.
Kažu da ovo bukvlno zavisi od konzula do konzula i da su neki liberalniji a neki rigidniji.

To što si ti USABIH dobio turističku samo znači da su u tvom slučaju procenili da ćeš se vratiti ili da je konzul jednostavno bio blagonaklon, u prevodu svidela mu se tvoja porodica

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 20.10.2015, 17:44
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
Nažalost netačno!
Šinoć na prezentaciji lutrije u Američkom kutku sam konzul je potvrdila da učešće u lutriji utiče na dobijanje turističke vize. Konzul vidi da ste se ranije prijavljivali za lutriju i sagledava vaš slučaj detaljno, tako da je ovo otežavajuća okolnost za dobijanje turističke vize. Naravno ne isključuje se mogućnost da ćete turističku vizu dobiti.
Kažu da ovo bukvlno zavisi od konzula do konzula i da su neki liberalniji a neki rigidniji.

To što si ti USABIH dobio turističku samo znači da su u tvom slučaju procenili da ćeš se vratiti ili da je konzul jednostavno bio blagonaklon, u prevodu svidela mu se tvoja porodica
Ma i dalje mislim da je ovo urbana legenda. Apsolutno nigde ne piše da se prijava na DV kosi sa pravilima izdavanja turističke vize.
Ja sam dobio bez ikakvog problema.
Lutrija je lutrija, viza je viza, i to nema veze jedno sa drugim.
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 20.10.2015, 17:57
Alexandar Ilic Alexandar Ilic je offline
Član

Datum prijave: 18.11.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar Prikaz poruke
Ma i dalje mislim da je ovo urbana legenda. Apsolutno nigde ne piše da se prijava na DV kosi sa pravilima izdavanja turističke vize.
Ja sam dobio bez ikakvog problema.
Lutrija je lutrija, viza je viza, i to nema veze jedno sa drugim.
Niko i ne kaze da se kosi s pravilima.
Jednostavno, dovoljno je da konzul ima i taj podatak kada donosi odluku o tome da li ce nekome odobriti vizu. Ja samo mislim da to u nekim slucajevima moze da prevagne na stranu koju ne zelimo.
Reply With Quote
Staro 21.10.2015, 09:11
usamljeni jahac usamljeni jahac je offline
Član

Datum prijave: 21.05.2015
Nepromenjeno

Lutrija je lutrija, viza je viza, i to nema veze jedno sa drugim. Ljudi samo budeti iskreni u ambasadi.Nemojte da lazete jer su zaposleni u ambasadi ljudi koji laz vide i osete na prvu.I ne vole laz.Ima i onih koji prodju dobiju vizu,ne ispostuju vizu,prekorace boravak,ostanu na crno tamo itd...
Neka hvala.Na crno nikada ne bih ostao u Americi ni dana.Nisam covek koji voli nista na crno da radi.Imao sam svoj cilj jos kao student davne 2000 godine da odem i upoznam Ameriku.Sada vec davne 2006 mi se pruzila ta sansa i otisao sam i bio na H2B vizi i radio kao spasilac u blizini Washintona u Arlingtonu ili ti u ulici de se nalazi cuvena zgrada Pentagona.Mislim da se ulica u kojoj sam ziveo i radio zove ako me secanje sluzi Columbian Pike.
Od tada niti sam aplicirao za bilo koji tip vize niti sta.I sada citam ovo novinu da se gleda ko se prijavio na lutriju, ko nije i da to moze da ima veze.Ja imam stalan posao vec 7 godina u Srbiji,ozenjen sam 12 godina iza sebe braka imam cerkicu i planiram da u martu podnesem zahtev za turisticku vizu.Imam novac i zelim da odem da se provodim i putujem po Americi biciklom par nedelja.Prijavio sam se prvi put na lutriju ove godine da okusam srecu i ubedjen sam da to nece imati veze sa dobijanjem ili ne dobijanjem turisticke vize.Naravno javicu dali sam dobio i kako sam prosao.Kada sam ja isao 2009 za vizu interviju i razgovor za istu se odvijao na engleskom iskljucivo.Sada citam da se moze pricati i na maternjem jeziku da se dokumetna nasa zvanicna ne moraju prevoditi...
Posto sam redovan posetilac i citalac foruma jer volim da budem u toku stvari blagovremeno cu vas obavestiti dragi forumasi kako sam prosao na razgovoro za turisticku vizu i da li sam je dobio,a prijavio sam se prvi put na lutriju cisto da okusam srecu.Niti razmislja sta ako dobijem niti se opterecujem time.
Reply With Quote
Staro 21.10.2015, 09:28
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik usamljeni jahac Prikaz poruke
Lutrija je lutrija, viza je viza, i to nema veze jedno sa drugim. Ljudi samo budeti iskreni u ambasadi.Nemojte da lazete jer su zaposleni u ambasadi ljudi koji laz vide i osete na prvu.I ne vole laz.Ima i onih koji prodju dobiju vizu,ne ispostuju vizu,prekorace boravak,ostanu na crno tamo itd...
Neka hvala.Na crno nikada ne bih ostao u Americi ni dana.Nisam covek koji voli nista na crno da radi.Imao sam svoj cilj jos kao student davne 2000 godine da odem i upoznam Ameriku.Sada vec davne 2006 mi se pruzila ta sansa i otisao sam i bio na H2B vizi i radio kao spasilac u blizini Washintona u Arlingtonu ili ti u ulici de se nalazi cuvena zgrada Pentagona.Mislim da se ulica u kojoj sam ziveo i radio zove ako me secanje sluzi Columbian Pike.
Od tada niti sam aplicirao za bilo koji tip vize niti sta.I sada citam ovo novinu da se gleda ko se prijavio na lutriju, ko nije i da to moze da ima veze.Ja imam stalan posao vec 7 godina u Srbiji,ozenjen sam 12 godina iza sebe braka imam cerkicu i planiram da u martu podnesem zahtev za turisticku vizu.Imam novac i zelim da odem da se provodim i putujem po Americi biciklom par nedelja.Prijavio sam se prvi put na lutriju ove godine da okusam srecu i ubedjen sam da to nece imati veze sa dobijanjem ili ne dobijanjem turisticke vize.Naravno javicu dali sam dobio i kako sam prosao.Kada sam ja isao 2009 za vizu interviju i razgovor za istu se odvijao na engleskom iskljucivo.Sada citam da se moze pricati i na maternjem jeziku da se dokumetna nasa zvanicna ne moraju prevoditi...
Posto sam redovan posetilac i citalac foruma jer volim da budem u toku stvari blagovremeno cu vas obavestiti dragi forumasi kako sam prosao na razgovoro za turisticku vizu i da li sam je dobio,a prijavio sam se prvi put na lutriju cisto da okusam srecu.Niti razmislja sta ako dobijem niti se opterecujem time.

Drugar moj, bez stalnog zaposlenja, doduše sa 2 ugovora na brodu, fiktivnom rezervacijom hotela, dobije je turističku vizu na 10 godina.

Opet moj drugar, ing gradjevine, sa stalnim zaposlenjem 8+ godina, doduše neoženjen, 2 puta je odbijen za vizu.

Sve se svodi na to, da je samo procena konzula, jedina bitna stavka u intervjuu za vizu.

Još jedna urbana legenda - moj kolega duboko veruje u to
Kažu da u ambasadi, poseduju softver koji može da oceni da li lažete ili ne. Deluje pomalo smešno, ali verujem da konzuli itekako imaju iskutva, da bi prepoznali da li lažete ili ne, da li vam je cilj da pobegnete i ostanete na crno ili ne....

Dakle samo iskreno na itervjuu za vizu!
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 22.10.2015, 01:40
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Mislim da je besmisleno da razglabamo da li aplikacija za GC utiče ili ne utiče na dobijanje turističke vize kad je konzul sam potvrdio da utiče (16.10.2015.god u Američkom kutku). Dakle, ne radi se o nekakvim nagađanjima, slobodnoj proceni ili urbanoj legendi, već o činjenici!

To što je neko dobio vizu ne znači da će i neko drugi. Svako dakle sam treba da stavi prst na čelo i razmisli kakve su njegove životne okolnosti (zaposlenje, porodica, planovi za budućnost...i sl.) i izvaga koliko aplikacija za GC može da mu naškodi.
Rizik dakle postoji, jasno predočen od strane ambasade, iz prve ruke što bi se reklo. E sad znate kako kažu, bez rizika nema ni dobitka
Naravno da treba biti iskren, i naravno da oni pri odluci uzimju u obzir sve činjenice.

Ja se lično nakon ovih informacija ne bih usudila da svojim prijateljima koji planiraju da dolaze turistički kažem "slobodno konkurišite za GC nema to nikakve veze sa turističkom, jer eto toliki ljud su dobili...". Mi ne znamo tačno do detalja šta sve oni vagaju, i to prilično zavisi od konzula do konzula.

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 24.10.2015, 02:14
Markonato Markonato je offline
Drug član

Datum prijave: 26.04.2015
Nepromenjeno

Kazite mi da li se na ovom sajtu zakazujuje intervju za turisticku vizu?
https://ais.usvisa-info.com/sr-RS/niv
ili na sajtu ambasade?
Reply With Quote
Staro 29.10.2015, 20:23
milos milos je offline
Drug član

Datum prijave: 03.09.2006
US lokacija: izgleda nigde :(
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Danas sam bio na intervjuu za turisticku vizu! NISAM DOBIO!

Kao garananciju sam podneo
Potvrdu da sam stalno zaposljen sa kopijom radne knjizice
Molbu za godisnji odmor ako dobijem vizu
Pozitivan odgovor na molbu
Izvod iz maticne knjige vencanih
Moju i zeninu licnu kartu da se vidi da smo na istoj adresi
Izvod iz matcne knjige rodjenih za dete sa prijavim prebivalista
Dva pozivna pisma od druga i mog strica obojica US Citizens
Svu ovu dokumentaciju nisu hteli NI DA POGLEDAJU iako sam ponudio!

Hteo sam da odem na mesec dana sto sam i napisao ponavljam JA NE ZELIM da ostanem nekon isteka vize!!! Sve sto sam napisao u formularu ds160 je gola istina i samo istina, bez skrivenih namera i ambicija. Napisacu pitanja koje mi je postavio konzul i odgovore koje sam dao:

Konzul: Dobar dan da li govorite engleski? Ja: Da, ali slabo mozemo da pocnemo pa ako negde zaglavimo molim vas da imate razumevanje!
Konzul: Ok sve je u redu
Svrha posete? Turisticki, u poseti prijatelju i stricu obojica su US citizens
Koliko planirate da ostanete? Do mesec dana, 10ak dana u NY 10 dana u Chicago za put nekoliko dana i taman oko mesec dana
Cime se bavete? Ja sam gradjevinski inzenjer, radim kao sef gradilista
Koliko dugo radite? Preko 6 godina, u sadasnjoj firmi zadnje 2 godine, evo imam ovde kopiju radne knjizice i confirmation letter od firme, Konzul: Hvala nije potrebno
Kolika su vam mesecna primanja? 45000RSD ili 450$ ili 400e
Ko ce da vam plati put? Ja sam, imam nesto ustedjevine
Da li putujete sami? Da putujem sam posto imamo bebu pa supruga ce morati da je cuva
Cime se bavu supruga? Ona je arhitekta
Da li vam supruga radi? Da radi u gradjevinskoj firmi, ali trenutno je na porodiljskom bolovanju, cuva bebu, evo ako zelite imam dokumente koji potvrdjuju sve ovo Konzul: Hvala nije potrebno
Da li imate svoju kucu ili stan? Da imamo svoju kucu, kuca je majkina ali i ona zivi tu sa nama, prema tome nasa je, ne iznajmljujemo stan (inace kuca nije na moje ime)
Da li imate auto? Ne, nemam, imao sam ali sam ga prodao pre 2 godine posto imam firmin auto koji koristim u privatne svrhe
Da li ste nekada putovali u USA? Ne nikada nisam putovao u USA
Da li ste aplicirali za GC Lottery? Jesam poslednjih 10-11 godina ali nisam imao srece, bio sam selected 2011 ali je lutrija bila ponistena tako da nisam izvucen u ponovljenom izvlacenju Konzul: Ouhhhhh i'm so sorry to hear that!!! I wish you luck
Nemate neku US vizu? Ne nemam
A supruga? Nema ni ona, nikada nije bila van evrope
Da li vi imate neku vizu u pasosu? Ne nemam nikada nisam utovao van zemlje ovim pasosem, on je brand new, ali evo doneo sam i stari pasos ako zelite da vidite bio sam samo 2x u bugarskoj pre 10 godina i to na jedan dan! Konzul: Hvala nije potrebno, stavite ruku ovde...uzeo mi je komplet otiske i ja pomislio to je to
Konzul: Just a minute please, otisao je iza paravana i dosao za manje od minuta samo mi je dao pasos i confirmatio letter za ds160, dao mi neki glupi papir na kome pise da sam odbijen jer sam odbijen posto nisam pruzio dokaze da cu da se vratim, standardni papir koji mozete naci na njihovom sajtu i rekao mi je: Dear mister, niste se kvalifikovali za vizu tu vam sve pise, hvala lepo dovidjenja, i sve vreme se smeskao da ne kazem kao pizda ali ona lazna ljubaznost salterskih sluzbenika cak i kad vas jebavamo jebavamo vas sa smeskom, ja pogledao i reko mu OK okrenuo se i otisao kao popisan i to je to.

E sad izvlacite zakljucke kakve hocete meni je puna glava svega i svacega, znaci sve sto sam napisao je istina imao sam za sve papire odgovarao sam iskreno i istinito nisam zaista nisam imao ni najmanju nameru da ostanem nakon isteka vize, hteo sam samo da vidim tu jebenu ameriku.
Sto se tice mog izgleda ja izgledam sasvim prosecno od hiljadu ljudi u masi ni po cemu me ne biste razlikovali, normalno podsisan normalno obucen sve najnormalnije, da ne pomislite da sam neki cudak pa da je izgled presudio!

2011 SELECTED ali ponistena lutrija

2012EU00003058
ovo je bio moj broj
Reply With Quote
Staro 30.10.2015, 06:55
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
Nepromenjeno

Žao mi je što nisi dobio vizu i razumem razočaranje, ali odluka je uvek na konzulu i to je jedino pravilo.
Iskreno, po meni, davao si preopširne odgovore na pitanja, a odgovori ti nisu išli u korist. Ukoliko budeš ponovo aplicirao nekada, možda bolje da budeš koncizniji i eventualno imaš dokaz o nekom vlasništvu. Takođe, ja mislim da je za turističu vizu realno bolje da čovek nema pozivna pisma rođaka i prijatelja, već rezervaciju hotela ili aranžmana.
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Staro 06.11.2015, 18:50
Andrew Wiggins's Avatar
Andrew Wiggins Andrew Wiggins je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2015
US lokacija: Los Angeles
Nepromenjeno

@ Milos

Zao mi je sto nisi dobio turisticku vizu i prosto ne verujem da neko sa tvojim statusom u Srbiji nije dobio. Pazi imas posao preko pet godina, ozenjen.........
Jedino sto im se mozda nije svidelo je sto si rekao da si aplicirao za GC al to i ne treba lagati jer znaju ako zele da znaju. Kapiram pomislili su zelis da ostanes.

Stegli su zadnjih godina i za turisticku. Odbijaju kako zele. Cuo sam za primer ove godine da jedna zena koja ima svoju firmu je aplicirala za turisticku da poseti USA i odbili je.
A znam jednu zenu koju su odbili jednom jer je htela sa decom da ode tamo (njen muz je tamo), ali posle par meseci je ponovo aplicirala i dobila jer je ostavila decu u Beogradu. Naravno vratila se.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
problemi sa vizom, turisticka viza

Pravila pisanja