ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 09.11.2015, 13:50
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jelena73 Prikaz poruke
Pozdrav svima na forumu, evo htela bih da podelim svoje iskustvo sa vama
ili ako je neko imao slicnu situaciju molim da pise Upomoc.

Intervju sam imala zakazan 60.09.2015god. sve je bilo rutinski i sa sluzbenikom ambaseda kao i sa konzulom , bili je par pitanja dali smo srecni sto idemo, koji nam je plan za tamo idt. nista posebno obicno caskanje.
Da napomenem da sam ja aplikant a samnom su bili i moj muz kao i dvoje dece.
Na kraju razgovora konzul je rekao da nema potrebe vise da vidjamo konzula kao i da se obratimo salterskom sluzbeniku za dalja upustva.
Moj muz je saljivo pitao dali to znaci ta mozemo da kupimo karte nasta je konzul odgovorio da se strpimo jos koji dan.
Salterski sluzbenik nam urucuje papir na kome stoji Refusal letters, STATUS
Administrative Processing - 221(g)
Na pitanje dali smo dobili vizu ili ne usledio je odgovor bez brige TREBALO bi da sve bude ok.
Nakon cega je kostatovao da je konzul zatvorio slucaj i stavio status Qualified.. Kao i da ce im biti porebno par dana da to zavrse. I sada cekamo kao guske u magli, molim ako je neko imao slicnu situaciju ili zna vise o tome neka pise. Napomenula Bih da je sva dokumentacija uredna da nisu trazili nikakvu dopunu dokumentacije niti je konzum pokazivao znake nezadovoljstva. Kao sve ok ALI.....

Eto to bi bilo to .

Unapred hvala svim na forumu

Baš neobično da ne daju razlog. Jedino što meni pada na pamet je da možda žele da urade neki dodatni background check za nekog od vas.
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Staro 09.11.2015, 15:16
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jelena73 Prikaz poruke
Pozdrav svima na forumu, evo htela bih da podelim svoje iskustvo sa vama
ili ako je neko imao slicnu situaciju molim da pise Upomoc.

Intervju sam imala zakazan 60.09.2015god. sve je bilo rutinski i sa sluzbenikom ambaseda kao i sa konzulom , bili je par pitanja dali smo srecni sto idemo, koji nam je plan za tamo idt. nista posebno obicno caskanje.
Da napomenem da sam ja aplikant a samnom su bili i moj muz kao i dvoje dece.
Na kraju razgovora konzul je rekao da nema potrebe vise da vidjamo konzula kao i da se obratimo salterskom sluzbeniku za dalja upustva.
Moj muz je saljivo pitao dali to znaci ta mozemo da kupimo karte nasta je konzul odgovorio da se strpimo jos koji dan.
Salterski sluzbenik nam urucuje papir na kome stoji Refusal letters, STATUS
Administrative Processing - 221(g)
Na pitanje dali smo dobili vizu ili ne usledio je odgovor bez brige TREBALO bi da sve bude ok.
Nakon cega je kostatovao da je konzul zatvorio slucaj i stavio status Qualified.. Kao i da ce im biti porebno par dana da to zavrse. I sada cekamo kao guske u magli, molim ako je neko imao slicnu situaciju ili zna vise o tome neka pise. Napomenula Bih da je sva dokumentacija uredna da nisu trazili nikakvu dopunu dokumentacije niti je konzum pokazivao znake nezadovoljstva. Kao sve ok ALI.....

Eto to bi bilo to .

Unapred hvala svim na forumu
Jelena posle ovog malo detaljnijeg objasnjenja situacije vidim da nikakvih problema konkretno nemate tako da cete vize dobiti sigurno nemoj da brines....evo sacekaj pa ces videti....nego im treba neki dan vise da zavrse aplikaciju a to moze biti iz milion razloga cak i tehnicke prirode....dakle mozda im ne radi sistem za printanje viza.....mislim ko zna svasta moze biti....tako da nemojte da ocajavate nego sacekajte lepe vesti jos neki dan i onda nam javite
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 09.11.2015, 19:54
Kamely Kamely je offline
Drug član

Datum prijave: 24.08.2015
US lokacija: Boston/NYC
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84 Prikaz poruke
Jelena posle ovog malo detaljnijeg objasnjenja situacije vidim da nikakvih problema konkretno nemate tako da cete vize dobiti sigurno nemoj da brines....evo sacekaj pa ces videti....nego im treba neki dan vise da zavrse aplikaciju a to moze biti iz milion razloga cak i tehnicke prirode....dakle mozda im ne radi sistem za printanje viza.....mislim ko zna svasta moze biti....tako da nemojte da ocajavate nego sacekajte lepe vesti jos neki dan i onda nam javite
Jao, Grabovac...pa tebi treba nazdravljati Tj tvom optimizmu Ja svako popodne, kad stignem sa posla, uhvatim sebe u panici. Sutra krecem sa prikupljanjem Mup/Sud i sve ostale dokumentacije i vec vidim da ce svaki salterski sluzbennik na....ati, ako nervozan naleti na mene jos nervozniju
Reply With Quote
Staro 09.11.2015, 20:41
grabovac84's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kamely Prikaz poruke
Jao, Grabovac...pa tebi treba nazdravljati Tj tvom optimizmu Ja svako popodne, kad stignem sa posla, uhvatim sebe u panici. Sutra krecem sa prikupljanjem Mup/Sud i sve ostale dokumentacije i vec vidim da ce svaki salterski sluzbennik na....ati, ako nervozan naleti na mene jos nervozniju
hahahahaha......dobra si Kamely....
Ma nije da sam optimista nego je tako videcete....za neki dan jelena ce se Javiti i napisati nam da je dobila vize i to je to....dakle ukoliko ne postoji valjan razlog za odbijanje oni nemaju pravo da te odbiju za imigracionu vizu putem lutrije.....dakle samo vera i na kraju sve se sredi.....
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 09.11.2015, 21:32
zelenusa zelenusa je offline
Član

Datum prijave: 08.11.2015
Nepromenjeno

Zanimalo bi me da li uslov o zavrsenoj srednjoj skoli mora da se ispuni za vreme prijave ili intervjua?
(nasao sam inforamacije za oba slucaja, pa nisam siguran sta je tacno)
Reply With Quote
Staro 09.11.2015, 22:16
grabovac84's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zelenusa Prikaz poruke
Zanimalo bi me da li uslov o zavrsenoj srednjoj skoli mora da se ispuni za vreme prijave ili intervjua?
(nasao sam inforamacije za oba slucaja, pa nisam siguran sta je tacno)
U vreme prijave na lutriju moras imati srednju skolu cetvorogodisnju ili trogodisnju pa visu ili sta god....ali mora biti u trenutku prijave....
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 09.11.2015, 22:23
zelenusa zelenusa je offline
Član

Datum prijave: 08.11.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84 Prikaz poruke
Ne mogu da udju u USA bez nosioca Green Carda.
Drugo pitanje.....Ukoliko dobitnik ne dobije vizu onda je ne dobija niko jer je on nosilac i samo on se gleda pri odobravanju Green Carda....naravno ukoliko su derivates u redu odnosno nisu neki dileri droge ili ubice i slicno....
Hvala na odgovoru !
Nakon ulaska u zemlju da li je moguce da derivates nastave zivot u USA (studiraju...) bez nosioca GC. Tako npr. ako nosilac ne postuje zahteve za redovan boravak u zemlji i izgubi status GCholder da li automatski i derivati moraju da se vrate, ili je u ovom smislu njihov gc postaje nezavisan?
Reply With Quote
Staro 09.11.2015, 23:22
grabovac84's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zelenusa Prikaz poruke
Hvala na odgovoru !
Nakon ulaska u zemlju da li je moguce da derivates nastave zivot u USA (studiraju...) bez nosioca GC. Tako npr. ako nosilac ne postuje zahteve za redovan boravak u zemlji i izgubi status GCholder da li automatski i derivati moraju da se vrate, ili je u ovom smislu njihov gc postaje nezavisan?
Odgovoricu ti ovo sto znam....nosioc je bitan samo na ulasku u Usa....dakle nakon sto udju u zemlju nije potrebno vise da putuju zajedno nego svako moze odvojeno.....e sad da li se gubi Green card ukoliko nosioc izgubi to ne znam stvarno ali po nekoj mojoj logici moslim da se ne gubi....jer nakon ulaska u Usa svako je odgovoran za svoj Green card i ako postijes sve vezano za boravak mislim da ne mogu da ti je oduzmu ako npr nosioc izgubi status....eto ako neko sigurno zna neka napise.....
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 10.11.2015, 17:37
MarkoDragana MarkoDragana je offline
Član

Datum prijave: 21.10.2015
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik USABIH Prikaz poruke
Nose se originali i kopije tih originala, bez ovjeravanja i bez prevođnja, a fotografije mozes kako hoces i na cd-u ( sto je bolja i jeftinija varijanta, a moze ih vise stati) a mozes i izraditi ako zelis.
Zaista se od srca zahvaljujemo na pomoci. Bili smo na kracem putovanju i nismo stigli da odgovorimo. Evo posto uzurbano pripremamo dokumenta, odlucili smo da ipak odradimo slike,za svaki slucaj, poslusacemo vas. Planirali smo da u album sa vencanja stavimo i ostale zajednicke slike, iz prethodnog perioda, da ne bi nosili vise albuma. Mozda je tako najbolje... Ako neko ima neku sugestiju slobodno neka nam pise.. 😄
Reply With Quote
Staro 10.11.2015, 17:41
MarkoDragana MarkoDragana je offline
Član

Datum prijave: 21.10.2015
Smile

Takodje bismo zeleli zamoliti nekoga ko takodje ide na intervju kao student-naveli smo i supruga i ja u aplikaciji da nam je zanimanje-student, da li pored svih diploma iz srednje i svedocanstava, da li se nose i uverenje o redovnom studiranju sa fakulteta i spisak polozenih ispita??? Ili je dovoljan samo index?

Hvala unapred na odgovoru
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja