ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2016 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 18.11.2015, 22:38
Anny Anny je offline
Član

Datum prijave: 11.11.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kamely Prikaz poruke
SSN je tacno sta? Znaci, pored ostalih dokumenata, treba poneti DS, letter koji smo dobili o zakazivanju intervjua i sta jos od tih njihovih dokumenata?
Social security number ( ja sam to izvadila ovog leta jer sam bila na Work and travel programu ), vi ćete to kad odete tamo
Od njihovih dokumenata ( ona koja se šalju u procesu ), nista mi nisu uzeli, samo su pogledali i vratili. Ali imajte kod sebe DS i eventualno poziv, confirmation page mi takođe nije trebao.
Navela sam od ostale dokumentacije koju mi sami prikupljamo sta se nosi u proslom postu
Reply With Quote
Staro 18.11.2015, 22:45
Anny Anny je offline
Član

Datum prijave: 11.11.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik draganp Prikaz poruke
Prije svega, hvala na odgovoru..vec drugi put veceras sam krenuo od pocetka na http://travel.state.gov/.
Ispisao sam otprilike kako ja to vidim, pa nek neko ko je to prosao pojasni sto je nejasno i ispravi sto ne valja..valjda ce i ostalima (prvenstveno iz BiH) biti lakse kad naidju na ovaj post.

Sto se ljekarskog tice, nasao sam 2 klinike:
Polyclinic “Eurofarm” i Kosevo Hospital. Njih cu nazvati, raspitati se o terminu i eventualnim dokazima za vakcine koje sam vec primio...to je OK.

Dalje treba:
- pasos
- rodni list i kopija (mislim da ne treba prevod, a ne znam da li treba kopija biti ovjerena)
- uvjerenje o nekaznjavanju i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- uvjerenje o nevodjenju postupka i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- diploma o zavrsenoj srednjoj i kopija (isto u vezi prevoda i ovjeravanja)
- svjedocanstva o zavrsenim razredima i kopije (da li trebaju uopste? ako trebaju... prevod/ovjera?)
- slike (koliko za ljekarski, koliko za intervju, dimenzije?)
- odstampana stranica on prva da sam izvucen/stranica sa zakazanim intervjuem/potvrda o slanju ds-260

Ima li sta jos treba? Neki izvod iz banke? Treba li sta iz SAD? Papir o nesluzenju vojske (ako postoji sta takvo)?

Izvinjavam se na dosadjivanju, ali jedno je kad ja to procitam na stranici, a drugo je kad to napise neko ko je to prosao. Sto se ovih prevodjenja tice, cini mi se da je pisalo da ne treba nista ako je na sluzbenom domacem jeziku ili engleskom. Kasnije sam citao da treba prevoditi diplomu..ni sam nisam siguran sta sam gdje procitao...
Za ambasadu u Beogradu, osim kopija diplome iz škole i svedocanstva, ne moras da nosis ostale kopije, vec uzimaju samo originale ( to su potvrde iz supa, suda, koverta sa lekarskog, izvod iz maticne ne sme biti stariji od 6 meseci kao i fotke-dakle sve te originale uzimaju a ne kopije).Napominjem opet da se ovo odnosi na ambasadu u Beogradu. I nista nije moralo da se prevodi. Izvod iz banke isto nije potreban. I papire kao sto je poziv za intervju, DS mozes za svaki slučaj da imas kod sebe.
Iz SAD-a bi mogao da imas neki mail kojim ćeš im dokazati da nekog tamo poznajes kao i njegovu adresu, da si tamo dobrodosao, da će ti neko pomoći kad dodjes tamo bla bla bla
Reply With Quote
Staro 19.11.2015, 09:01
Mrs.Ryan's Avatar
Mrs.Ryan Mrs.Ryan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2015
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Anny Prikaz poruke
Za ambasadu u Beogradu, osim kopija diplome iz škole i svedocanstva, ne moras da nosis ostale kopije, vec uzimaju samo originale ( to su potvrde iz supa, suda, koverta sa lekarskog, izvod iz maticne ne sme biti stariji od 6 meseci kao i fotke-dakle sve te originale uzimaju a ne kopije).Napominjem opet da se ovo odnosi na ambasadu u Beogradu.
Izvodi iz MRK ne smeju biti stariji od 6 meseci? TRAJNI izvodi iz MKR imaju ok trajanja?!
CN 2016EU00001xxx
11.07.2015. Poslat DS-260
10.10.2015. Ponovo poslat DS-260
06.01.2016. Intervju
18.04.2016. Vize odobrene
Reply With Quote
Staro 19.11.2015, 09:41
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan Prikaz poruke
Izvodi iz MRK ne smeju biti stariji od 6 meseci? TRAJNI izvodi iz MKR imaju ok trajanja?!
To sam se i ja zacudio pa sam poslao poruku konzularnom odeljenju i cekam odgovor....cim odgovore javicu...
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 19.11.2015, 10:35
Kamely Kamely je offline
Drug član

Datum prijave: 24.08.2015
US lokacija: Boston/NYC
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Dragi ljudi,

ponovo sam u dilemi u vezi sa Izvodom SUDa o nekaznjavanju. Naime, da li ima iko na Forumu ko je bio na intervjuu, a da je menjao mesto prebivalista? Ja sam promenila 2 mesta prebivalista i u SUDu ovog prvog mi kazu da oni ne mogu da mi izdaju uverenje o nekaznjavanju (ili kako se vec zove), a za taj period dok sam tamo zivela nego da to mogu dobiti samo u SUDu mesta u kojem trenutno zivim.

HVala
Reply With Quote
Staro 19.11.2015, 10:57
Stromae Stromae je offline
Drug član

Datum prijave: 18.05.2015
US lokacija: California
YU lokacija: BG
Nepromenjeno Prosao intervju

Dragi drugari evo i mi da se javimo sa nasim iskustvom.
Poprilicno slicno iskustvo kao i svih ljudi koji su bili na intervjuu. Dosli smo oko 8, bilo je puno ljudi za turisticku.

Ocekivali smo da cemo cekati ujutru dosta medjutim taj deo je isao jako brzo. Nakon predaje dokumenata, uzimanja papira kopija i slika, i placanja vize ostali smo slobodni do 2.
E sad, gde potrositi par sati - i ako o tome razmisljate, kad se spustite ulicom do kraja i kruznog toka za pink tv, videcete maxi sa desne strane. Iza maksija imate par pekara, i dva kafica/restorana koji su idealni da odsedite tamo, a opet su na 7min pesaka od ambasade.

Oko 2, krece drugi krug u ambasadi. Ista procedura kao i pre, samo se sad malo vise ceka - u nasem slucaju bilo je puno nekih ljudi za neku vrstu vize, pa smo cekali svoj red.

Intervjuu sa konzulom je bio prijatan, ne toliko dug i detaljan. Nista drugacije nas nisu pitali u odnosu na druge ljude, planovi za tamo, koji su nam planovi ovde bili i sl. nakon intervjua smo dobili informaciju da moramo sacekati par dana za odluku i da ce nam se javiti - tako da AP za nas.

Svakako nemojte brinuti. Oni su jako jako jako ljubazni. Od obezbedjenja, do svih ljudi koji rade na salteru. Iskreno ne pamtim kada sam se osecala toliko ok dok sam cekala da prodje neka procedura.

I sad cekamo pozitivne rezultate, jer verujemo da ce takvi i biti.

Svima koji ovaj korak predstoji, opusteno, budite ono sto jeste - ne smisljate ne vezbajte nista, ovo je vas zivot i oni samo zele da vide vas kakvi jeste.

Nadam se da ce vam nase iskustvo pomoci. Poz.

P.S. za sve one koji dolaze kolima, parking ce biti izazov, pa pogledajte u sporednim ulicicama i spremite se na to da cete tesko naci parking mesto
Reply With Quote
Staro 19.11.2015, 11:05
Kamely Kamely je offline
Drug član

Datum prijave: 24.08.2015
US lokacija: Boston/NYC
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Stromae Prikaz poruke
Poprilicno slicno iskustvo kao i svih ljudi koji su bili na intervjuu. Dosli smo oko 8, bilo je puno ljudi za turisticku.

Ocekivali smo da cemo cekati ujutru dosta medjutim taj deo je isao jako brzo. Nakon predaje dokumenata, uzimanja papira kopija i slika, i placanja vize ostali smo slobodni do 2.
E sad, gde potrositi par sati - i ako o tome razmisljate, kad se spustite ulicom do kraja i kruznog toka za pink tv, videcete maxi sa desne strane. Iza maksija imate par pekara, i dva kafica/restorana koji su idealni da odsedite tamo, a opet su na 7min pesaka od ambasade.

Oko 2, krece drugi krug u ambasadi. Ista procedura kao i pre, samo se sad malo vise ceka - u nasem slucaju bilo je puno nekih ljudi za neku vrstu vize, pa smo cekali svoj red.

Intervjuu sa konzulom je bio prijatan, ne toliko dug i detaljan. Nista drugacije nas nisu pitali u odnosu na druge ljude, planovi za tamo, koji su nam planovi ovde bili i sl. nakon intervjua smo dobili informaciju da moramo sacekati par dana za odluku i da ce nam se javiti - tako da AP za nas.

Svakako nemojte brinuti. Oni su jako jako jako ljubazni. Od obezbedjenja, do svih ljudi koji rade na salteru. Iskreno ne pamtim kada sam se osecala toliko ok dok sam cekala da prodje neka procedura.

Svima koji ovaj korak predstoji, opusteno, budite ono sto jeste - ne smisljate ne vezbajte nista, ovo je vas zivot i oni samo zele da vide vas kakvi jeste.

P.S. za sve one koji dolaze kolima, parking ce biti izazov, pa pogledajte u sporednim ulicicama i spremite se na to da cete tesko naci parking mesto
A da li su vam rekli zbog cega ste AP? Ili, sta cenite da je razlog za AP?
Reply With Quote
Staro 19.11.2015, 11:25
Stromae Stromae je offline
Drug član

Datum prijave: 18.05.2015
US lokacija: California
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kamely Prikaz poruke
A da li su vam rekli zbog cega ste AP? Ili, sta cenite da je razlog za AP?
Iskreno da ti kazem ne znam. Papiri su nam uredni,nemamo nikakvu dopunu dokumentacije. Nisu nam rekli, samo su nam rekli da sacekamo par dana za odluku. Tako da cemo sacekati
Reply With Quote
Staro 19.11.2015, 11:39
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Citat:
Iskreno da ti kazem ne znam. Papiri su nam uredni,nemamo nikakvu dopunu dokumentacije. Nisu nam rekli, samo su nam rekli da sacekamo par dana za odluku. Tako da cemo sacekati
Samo se nadam da ce sve biti u redu....bas su zaredjali sa tim AP....ne znam sta se desava mada moguce da imaju neki tehnicki problem pa onda im treba par dana da sve zavrse....nadam se iskreno da ce sve biti u najboljem redu.
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 19.11.2015, 11:46
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Citat:
...nakon intervjua smo dobili informaciju da moramo sacekati par dana za odluku i da ce nam se javiti - tako da AP za nas.

Stromae hvala ti puno na informacijama, svako iskustvo je od pomoći!

Znam da svi pišu da je sve formalnost i da se ne treba brinuti, ali do sada smo imali 17 intervjua za ovu god., a od njih je već 6 bilo AP, dok za jedan nemamo info. Dakle odnos je 10:6, pa koliko god se svako trudi da bude pozitivan mislim da nas svaki novi AP uzdrma.
Ako ti nije problem možeš li nam dati malo detalja, tipa da li je udaja bila skorija, da li ste nosili slike, da nije možda zbog toga...?

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Anny Prikaz poruke
izvod iz maticne ne sme biti stariji od 6 meseci kao i fotke-dakle sve te originale uzimaju a ne kopije).Napominjem opet da se ovo odnosi na ambasadu u Beogradu.
Ajmo ovako, bilo bi lepo da svako ko ovde krene nešto da piše prvo dobro razmisli kako će to da sroči da ne bi stalno stvarali zabune.

Anny možeš li molim te da navedeš odakle ti konkretna informacija da izvod MORA da bude mlađi od 6 meseci?
Dakle ne "ja sam tako nosila" nego da li su ti iz ambasade rekli tako, još bolje u nekom mailu napisali... da li imaš da navedeš bilo koju stranicu sa zvaničnim izvorom i sl.? Dakle da li je to ZVANIČNA informacija?

Ja sam na primer primila i vakcinu protiv hepatitisa B ali to NE ZNAČI da je ona obavezna i da i ostali moraju da je prime (iako su mi rekli u zavodu da je bolje da je primim i da je primaju svi koji idu na W&T).

Dakle sve što ne stoji na zvaničnoj stranici i što niko iz ambasade nije tražio a spada u deo vašeg iskustva, molim sve vas da u buduće to NAGLASITE.

U vezi sa tim, DS ne treba da se štampa i nosi, dok strana o potvrdi definitivno treba. Često je oni ne uzmu, ali u zvaničnom spisku piše da treba.
Nekima su tražili diplome fakulteta, nekima ih nisu ni pogledali. Imajte u vidu da tamo radi više službenika i konzula i da svako ima svoj način rada.

Svako može da ponese i tonu papira "za svaki slučaj" ako tako želi i misli da treba, ali to ne znači da je to obavezno za svakog!

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu

Last edited by Tikica; 19.11.2015 at 11:49. Razlog: videla sam da je na jedno pitanje u međuvremenu odgovoreno :)
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja