ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 25.03.2016, 17:35
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

da da znam da je to zbog nasih koji su falsifikovali racune i svakakva dokumenta...al sta cu, znam da sam cist i cekam da to stigne
Reply With Quote
Staro 25.03.2016, 19:18
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[quote=BetterFuture;60152]Ovo pravilo je vec negde spominjano na forumu cak i za razgovor u ambasadi.

To pravilo važi za većinu stvari u životu
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Staro 26.03.2016, 05:39
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Muz i ja smo sleteli 15. marta na O'Hare aerodrom u Cikagu. Proveli smo devet dana kod drugarice u mestu Highland, Indiana, u blizini Cikaga. Mogu samo da kazem da tamo bez automobila ne vredi ziveti. Osecala sam se kao da smo poslednji ljudi na svetu u nekim trenucima. Nigde pesaka na ulici, nigde niceg osim magistrale, parka i dva marketa. Sve se radi iz auta - drive through apoteka, drive through banka, gomila debelih Amerikanaca koji se ne krecu i jedu smece a onda pokusavaju da se izlece kojekakvim pilulama.
Juce smo konacno presli u severni deo Cikaga i ovde je totalno druga prica. Sve se radi peske a tu je i voz koji ide na svakih par minuta i odlicno pokriva ceo siri centar. Nas kraj mi se jako dopada, velika je etnicka raznovrsnost tako da ima meksickih, kineskih, libanskih, naravno i srpskih i drugih prodavnica i restorana. U dauntaunu smo bili kratko jer je hladno ali jedva cekam da sve obidjemo. Sve u svemu, svanulo mi je i bas sam puna optimizma. Polako trazimo posao i nekako verujem da cemo se snaci i potvrditi da je emigracija bila dobar korak.
Reply With Quote
Staro 27.03.2016, 04:57
nenaLA nenaLA je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2015
Nepromenjeno

Zdravo svima. Prvo zelim sve da vas pozdravim i da cestitam svima koji su dobili GC i pozelim srecu onima koji treba da dobiju
Zelim da podjelim sa vama nasa iskustva u ovih 40 dana koliko smo ja i moj suprug u Los Andjelesu, tacnije u OC.
Ovdje je jako lijepo, vrijeme je uvjek suncano, grad je prelijep, ljudi su jako ljubazni. Nismo imali nikakvih problema kada smo dosli na aerodrom, niti nas je iko nesto puno pitao. SSN broj nam je dosao na adresu posle 10 dana, a GC posle tacno 30 dana. Naravno takvo mjesto kao OC ima svojih prednosti i svojih mana. Nezgodno je doci u ovaj grad a da nemas nekoga svog, jer je jako tesko da iznajmis stan i da organizujes zivot ako nemas kreditnu sposobnost i ovdje su cijene malo skuplje nego u ostalim mjestima kako mi se cini. Sve se provjerava detaljno, zato je potrebno malo vise vremena i da se otvori racun u banci i da se polozi vozacki. Naravno zbog svega ovoga ovaj grad i jeste fino uredjen, bezbjedan, cist, zivis u njemu, a kao da si na odmoru.
S obzirom da smo mogli veoma da racunamo na rodbinu,u smislu pronalzenja posla,smjestaja,olaksica po pitanju snalazenja za bankovne racune,i svega ostalog,smatram da smo veliki srecnici,....ali OC ne preporucujemo nikome ko zaista nema nekoga svog,jer je standard veoma visok. U svakom slucaju,narode,MI SMO VELIKI SRECNICI da imamo mogucnost da odemo iz nasih zemalja(buvse Juge) jer su u Americi stvari mnogo sredjenije,mogucnosti vece i snovi ostvarivi Veliki pozdrav svima!
Reply With Quote
Staro 27.03.2016, 23:08
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

ejpril88, nenaLA, bas mi je drago da ste se lepo smestile sa svojim jacim polovinama i samo napred, gradite svoju bolju buducnost. Ne zaboravite da nam pisete pa da vam se jednog dana i mi ostali pridruzimo. Sve najbolje!!!
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 28.03.2016, 09:16
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ejpril88 Prikaz poruke
Juce smo konacno presli u severni deo Cikaga i ovde je totalno druga prica. Sve se radi peske a tu je i voz koji ide na svakih par minuta i odlicno pokriva ceo siri centar. Nas kraj mi se jako dopada, velika je etnicka raznovrsnost tako da ima meksickih, kineskih, libanskih, naravno i srpskih i drugih prodavnica i restorana. U dauntaunu smo bili kratko jer je hladno ali jedva cekam da sve obidjemo. Sve u svemu, svanulo mi je i bas sam puna optimizma. Polako trazimo posao i nekako verujem da cemo se snaci i potvrditi da je emigracija bila dobar korak.
Gde Ste se tacno preselili? Koji deo grada ste sada? I ja sa. Na severu
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 29.03.2016, 04:12
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Evo i mene posle duzeg odsustvovanja sa foruma, konacno sam uhvatio malo vremena da se javim. Ovde (Miami) smo vec 5 meseci. Kada smo stigli prve 2 nedelje smo bili kod prijatelja i to nam je i ujedno najlepsi period u americi, jer smo prakticno bili turisti, a Amerika je jako razlicita iz ugla turiste i kada ovde radis i boris se za egzistenciju. Sada posle 5 meseci kada pogledam unazad vreme nam je proletelo, radi se puno, slobodnog vremena je malo zato me i nema ovde. Ne mogu da kazem da se zalim, svaki pocetak je tezak, imali smo teze periode i lakse, koji se stalno smenjuju. Ponekad kao da zaboravimo koliko smo jedva cekali da pobegnemo iz one bede od "drzave" srbije i pozelimo da se vratimo nazad ali sva sreca takvi periodi nas brzo prodju, pretpostavljam da svako prodje kroz takve krize u pocetku i da je to normalno. Ako imate neka pitanja slobodno pitajte, pomoci cu koliko mogu. Najbolje da mi pisete u Inbox jer ne stizem da prelistam sve teme. Puno pozdrava i sretno 1. Maja svima koji su aplicirali
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 29.03.2016, 07:12
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik voja82 Prikaz poruke
Evo i mene posle duzeg odsustvovanja sa foruma...
Dobro nam dosli nazad i ne predajte se nostalgiji. Iskusni clanovi kazu da svi moraju da prodju kroz takve periode, ali da ih kratko drze. Ipak uvek imajte na umu zbog cega ste se uopste odlucili da se prijavite za GC i bice vam odmah lakse.

Pisite vasa iskustva, pogotovu na koje ste sve prepreke nailazili, jer volimo da procitamo sta sve moze da nas zadesi kada vam se pridruzimo u USA. Znamo svi da je tamo lepse, bolje, uredjenije ali i da je to samo jedna strana medalje...
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 31.03.2016, 17:04
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Samo da javim da je muž nakon samo četiri dana u Čikagu našao posao u struci On je zavarivač i zaposlio se u jednoj radionici za izradu svega živog od metala, kaže ono što su u Srbiji radila dvojica, ovde rade petorica i to dosta sporije.
Ja i dalje tražim posao, ja sam novinar pa nemam nikakva očekivanja za posao u struci. Ako neko čuje za bilo kakav posao u Čikagu, a da nije restoran jer smatram da sam prespora za to, molim vas javite mi.
Reply With Quote
Staro 31.03.2016, 21:01
Zoja Zoja je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2015
Nepromenjeno

Ejpril pa to su sjajne vesti Nadam se da ces i ti uskoro pronaci posao Javljaj nam se jos malo o utiscima o Chikagu, znam da niste dugo tamo i da niste od samog pocetka tamo ali zanimaju me bas ti prvi utisci, slicnosti/razlike... Koliko vam je sve bilo drugacije i da li je uopste u odnosu na Evropu?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja